Gascoyne, Lotus'un Tempoyu Yakalayacağına İnanıyor

yazar:

kategori:

Dört yeni takımın, Lotus, Team USF1, Campos Meta ve Manor GP, önümüzdeki sezon gridin çok gerisinde kalacakları yönünde şüpheler var ama Gascoyne, iki başlı bir şampiyona olma teklikesi bulunmasına rağmen takımının temponun çok uzağında kalmayacağını düşünüyor.

Gascoyne: “Geride bir grubun olacağı yönünde bir risk var ama biz, o grugun içinde olma niyetinde değiliz”

“Amacımız, oldukça yakın olmak. F1, bütün takımların 1,5 saniye içinde olması ile bu sene inanılmaz derecede rekabetçiydi ve umarım biz bu grubun çok uzağında olmayacağız”

“Diğer yeni takımların yeri için bekleyip görmemiz gerekecek.”

Gascoyne, ilk senelerinde Lotus için asıl amacın diğer yeni takımları yenmek olduğunu söyledi ve aerodinamik delişim programları ile iyi yolda oldukları için bunu yapabileceklerine inandığını ifade etti.

Takım, rüzgâr tünellerindeki ypğun çalışmalarını sürdürüyor ve daha önceden aracın burun kısmında FIA’nın kaza testlerini geçmişti.

Araç şu andaki planlara göre gelecek sene Şubat ayının ikinci haftasında yürüyecek durumda.

Gascoyne: “Açıkçası onlardan 3 ay sonra başlamamıza rağmen ilk yenmemiz gerekenler de onlar. Kıyaslanacağımız kişiler onlar, çünkü aynı motor ve vites kutusuna sahip olacağız”

“Ama yine de Formula 1’de performansı aerodinami götürüyor ve yapacak çok işimizin olmasına rağmen bana göre programımız, diğer takımlardan daha iyi.”

Bütün yeni 4 takım, Cosworth V8 motorlarına sahip olacak ve Gascoyne, dayanıklılık üzerine çalışılması gerekmesine rağmen performans açısından güç ünitesinin rekabetçi olacağına inanıyor.

Gascoyne: “Performans açısından oldukça iyi göründüğünü düşünüyorum. Büyük bilinmeyen ise Cosworth’un bir adımda tek yarıştan dört yarış dayanıklılığa geçecek olması üzerine. Bu büyük bir zorluk”

“Dayanıklılık ve yakıt verimi, zorluk olacak.”


Yorumlar

  1. Lotusa inanıyorumda sana pek inanmıyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir