Renault İzin Verdi, Alonso Ferrari Dünya Finali'ne Katılacak

yazar:

kategori:

Gelecek sene Ferrari koltuğuna geçecek olan Alonso’nun bu organizasyona katılmasının gündemde olduğu ve Renault ile görüşmelerin yapıldığı haberleri çıkmıştı.

Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali, Renault’ya yaptığı bu jest için teşekkür etti.

Domenicali “Fernando’nun bizimle bu organizasyona katılacak olmasından memnunuz çünkü bu etkinlik bizim için çok önemli.”

“Bu taraftarlarımız için harika bir fırsat olacak ve onlar ilk kez Ferrari dünyasını yakından tanıyacak olan Alonso’yu sıcak bir şekilde karşılayacaklar.”

“Renault F1’e Fernando’nun Valencia’da olma şansı vermesinden dolayı teşekkür ediyorum; bu takdir ettiğimiz çok hoş bir jest.” dedi.


Yorumlar

  1. O kadar ayrıntısını hatırlamıyorum djarum ne yazık ki. Dün yazdıklarım da haberlerden aktarımdı. Ama Briatore'nin Alonso'ya cephe almasının sebeplerinden birinin o olması mantıklı geldi bana şimdi düşününce.

  2. vega_nitro yalnış hatırlamıyorsam,alonso manejeri olan barietore den habersiz mc larene imza attı,o yüzden reno dan çok barietore manejerlik ücreti alamadığı ve habersiz gittiği için alonso ya cephe aldı doğru mu?

  3. 😀 Tamam Harkiasınızda ben cumartesi pazar günü saat kaçta izlyeblicem bunu ve hangi kanalda…Yabancı olsada farketmez yeter ki bilen biri link versin bugün ya da yarın…Lütfen!!!!

    Alonso ve Ferrari…okunuşu bile süper… SAbırsızlanıyorum olurda kırmızı tulumu giyerse off 🙂

  4. Alonso'nun Renault ile kontratı 31 Aralık 2006'da bitiyormuş, Renault kontrat bitmeden McLaren'a gitmesine izin vermemiş. Amaç kontratın sonuna kadar Alonso'yu sponsor faaliyetleri vs için kullanmakmış. McLaren ise kendisini "erken" görmek istediğini söylemiş. Ardından McLaren'in resmi başvurusu gelmiş. Martin Whitmarsh’ın sözleri şöyle

    “"Renault'nun, Alonso'nun kendileri için yaptıklarını büyük bir memnuniyetle karşılamalarını ve ayrılışını olgunlukla kabul ederek kendisini, kontratının bitim tarihinden önce bırakmalarını arzu ediyoruz. Fernando sezon bittikten hemen sonra Woking'e geldi ve kokpit uyumunu tamamladı. Cuma gününe kadar Flavio Briatore ile Monako'da görüşüp, önümüzdeki hafta yapılacak testler için Fernando'ya müsaade etmelerini isteyeceğim. Cuma gecesi iki şişe şampanyadan sonra Flavio kabul ederse, Fernando'yu hemen Jerez'deki test programına dahil edebiliriz"”

    Renault ise Alonso’nun McLaren ile teste çıkmasına karşı çıkmış tekrardan ve ancak 17 Ocak 2007 lansman tarihinde (yer Valensiya) McLaren pilotu olacağını belirtmiş. Flavio Briatore McLaren’in Renault’a başvurması ile dalga geçerek (söyledikleri doğru da olabilir belki bilmiyorum) şu sözleri söylemiş.

    “Galiba McLaren istediğini yanlış bir adrese yollamış. Alonso'nun kontrat bitiminden önce kendilerine katılmasını gerçekten isteselerdi, gazeteciler yerine Renault'ya resmen başvuruda bulunurlardı. Alonso'nun erken bırakılması konusunda ise, bugüne kadar hiç düşündüğümü söyleyemem. Ayrıca bu konu o kadar da önemli değil. Fernando'ya mutlu bir Noel diliyorum, çünkü sezon başladığında bizi hep önünde görecek"

    Ardından Alonso ve menejeri Flavio Briatoreyi ikna etmişler. Alonso’nun kontrat iptal edilmiş zamanından once. (Monaco’da ve Londra’da ikna konuşmaları olmuş). Abbullah Çelik’in dediği gibi sponsorsuz ve aslında Pedro de la Rosa’nın aracı (mp4-21) ile Jerez’de piste çıkmış 15 Aralık 2006 günü.

    Yine aynı gün içerisinde Flavio böyle bir açıklama yapmış

    'Fernando bana, yeni otomobiline alışmak amacıyla 1 günlük bir test yapmak istediğini söyledi ve buna izin vermemi istedi. Kendisiyle çok iyi bir ilişkimiz var ve özellikle son 2 yılda ortaya koyduğu performans ve görkemli başarıları, 2005 ve 2006'daki çifte dünya şampiyonluklarını da dikkate aldığımızda, Fernando'ya bu fırsatı tanımak istedik' dedi.”

    Ayrıca Renault "Renault F1 Team, Fernando Alonso'nun yeni takımıyla 1 günlük test yapmasına izin verdi.” diye bir açıklamada da bulunmuş.

    Ardından bilindiği üzere Flavio Briatore’nin Alonso’yu ve McLaren’i eleştirme maratonu başlamış.

    “Alonso sanıldığı kadar iyi değil”

    “"2007 her iki takım için de çok zor olacak. Ellerinde hep Kimi Raikkonen gibi muhteşem pilotlar vardı ve değişmekte olduklarını göstermek için bu isimleri çok erken duyuruyorlar, sonra da başarı gelmeyince çeşitli gerekçeler ve bahaneler ileri sürüyorlardı. Geçen yıl artık bahaneler kitabının da son sayfasını çevirdiler. McLaren'in işi çok zor, ancak Ferrari de Michael Schumacher ve Ross Brawn'dan sonra ciddi şekilde bocalayacak"

    Haug ise ultimatom gibi bir açıklama yapmış, Flavio’nun sözünün ardından.

    “Flavio gibileri kalkıp dünyaya McLaren'in artık bahanesi kalmadı derse, bence ne dediklerinin farkında değiller ve saçmalıyorlar. Önce dönüp bir baksınlar, Şampiyon Alonso bize katıldı ve bunun ciddiyetini farketsinler. McLaren olarak Renault Patronunun ne büyük bir yanılgı içersinde olduğunu kanıtlayacağız”

    Haberleri derleyip özetini çıkarırsam böyle şeyler yazmam gerekti. Tamam “Renault sorun çıkardı” lafı yanlış bir laf biraz abartılı kaçmış. Ama gerçekten sancılı ve sorunlu bir geçiş dönemi olduğuna şüphe yok, asıl belirtmek istediğim budur.

  5. Renault o zamanda sorun çıkartmamıştı ki:) vega_nitro sen yanlış hatırlıyo olabilirsin

  6. Yok ben karşı çıkmıyorum ki dediğine. Veya Alonso McLaren ile teste çıkmadı da demiyorum. Sadece tartışmalar oldu 2007'de ve bu sefer (şimdilik) o tartışmaları görmedik diyorum. Yani rahat sayılacak bir dönem. Belki Ferrari ile de olmuştur bilemeyiz tabi haklısın.

    Test fotoğrafları benim 2. linkte bulunmakta ayrıca. Bembeyaz üniformalı Alonso, sponsorsuz McLaren.

  7. vega ferrari ile olan görüşmelerde nelerden bahsedildiğini bilmiyoruz ve zamanında mclaren için verilen test şansı daha da büyük bir şeydi ve briatore vardı tepede ama yine de test oldu. kolay şey değil okadar sponsor varken.

    işte alonsonun ilk test görüntüleri hatırlamak isteyenlere:

    http://www.youtube.com/watch?v=BVF2nIaIhaI&feature=player_embedded

  8. Tartışmalar baya hararetliydi o zamanlar diye hatırlıyorum, sakıncası yoksa başka siteden link vereceğim.

    12 Aralık 2006 Salı http://www.padokf1.com/haber/13302 "Renault Alonso'ya İzin Vermiyor"

    15 Aralık 2006 Cuma http://www.padokf1.com/haber/13314
    "Renault'dan Alonso Konusunda Resmi Açıklama"

    Sancılı bir dönem olduğu kesindi 2007nin. Bu sefer benzeri olmamış. 🙂

  9. Karşılığında da Renault un Mclarenden para aldığı şeklinde haberler çıkmıştı.O zamanki yorumları da hatırlıyorum ;Briatore onurunu paraya sattı falan filan 😛

  10. renault mclaren'e giderken de izin vermişti alonso'ya. alonso 2007 sezonu öncesinde sponsorsuz araç ve tulumla test yapmıştı yanlış hatırlamıyorsam

  11. 2007 yılından önceki aylardaki Alonso temalı Renault-McLaren kapışmasına benzememesi güzel bir gelişme.

  12. Bu yarışı Justin den izleyebilecek miyz cumartesi pazar?? ve saat kaçta bu konuda bilgi verebilir misiniz acaba???

    PLS…

  13. muhtemelen günlük kıyafetleriyle katılacaktır, sponsorluk anlaşmalarına ters düşmemek için, yinede belki kırmızı bir kazak görebiliriz:)

  14. Kırmızı tolum da görecekmiyiz,:))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir