"Yakıt İkmalinin Yasaklanması Lastikleri Etkileyecek"

yazar:

kategori:

Gelecek sene pilotlar sadece lastik değiştirmek için pite girecekler.

Bridgestone Motor Sporları Gelişim Başkanı Hironhied Hamashina “Araçlar yarışların başında yaklaşık 100 kg daha ağır olacaklar bu yüzden lastikler daha güçlü olmak zorunda.”

“Ancak araç üzerindeki downforce etkisi 2000 kg civarında olacak ve ekstra 100 kg’ın lastiklerin türü ve üretimi üzerinde büyük etkisi olmayacak.”

“Takımlar için yakıt ikmalinin yasaklanması yeni bir mücadele ortaya çıkaracak ve sezon içerisinde lastikler daha iyi anlaşıldıkça farklı stratejiler göreceğiz.”

“Pilotlar yarışların başında, özellikle de araçların en ağır lastiklerin ise en soğuk olduğu startta lastik kontrol yeteneklerini gösterecekler.” dedi.


Yorumlar

  1. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Bence araci hızlı olan downforce ayarini iyi tutturan önde olucak baslikdaki aciklamayi iyi okuduysaniz lastikelrde downforce ayari cok onemlidir araciniz hizliysa lastiklere fazla gorev dusmez hizli bir araciniz varsa lastikleri cinde ozel bir ayar illaki vardir ferrari yada mercedes gp gibi takımlar bunu ön plana almıslardir sıralamada az depoyla atilan turlar ve pole mucadelesinin aardından 100 kg fazla yakıt verilmesi araclarin agirliklarini 800 890 kg kadar cikacagi yonunde buda hizli olan arac icin bir fark ciakrtmicak ancak hiz acisindan dususde olan araclar zorluk yasicaklar bunu testlerde gorunce anlasilacak hangi aracin yakıt ikmaline uyumlu oldugunu goricez gecen seneki brawn gp nin nasil yaptigini gorduk difüzör bombasi patladi bu sene ise yakıt ikmali ve kers yok ! test yasaklari yok o yuzden cok heyecan verici bir sezon olucak herkese hayırlı ugurlu olsun.

  2. bence güzel olacak. şöyle ki, sıralamalarda boş depoyla eskisi gibi cesaret ve saf hızları göreceğiz. yarışta ise araçların karakterlerine bağlı olarak lastiği iyi kullanma kötü kullanma ağırlık dağılımının değişiminden etkilenmeme gibi bir çok hassas ayrıntılar performansa etki edeceğinden zevkli yarışlar izleyeceğimizi düşünüyorum. ayrıca yarışların son bölümlerinde hafifleyen araçlarla daha heyecanlı son turlar izleyebileğimizi düşünüyorum.

  3. Bence bu yakıt ikmali yasağı iyi olmadı.Yakıt yükü yarışın kaderini değiştirebilen en büyük etken oluyordu.Umarım standart yarış kazanan isimler görmeyiz.

  4. tarık göbel avatarı
    tarık göbel

    bence iyi pılotları gorucez lastıge az baskı uygulayanlar ıyı gıdıcek ve agır depo tek stop yapım one cıkım gıbı seylerınde kalkıcagını umuyorum ıyı olan pılot ve takım kazanıcak ve ıyı olan pılot kazanacak…

  5. Sıralama turlarının amacı hızlı olanların önde yer alması olmalı. Az benzin alanın önde olması değil. eskiden Toyota çok yapardı bunu japonya gp sinde falan polü alırlar sonra herkesten 5-6 tur önce pite girerlerdi. Gelecek sene eski formata dönülüyor ve bence gayet iyi yapıyorlar. Özellikle bu seneki araç ağırlıklarının açıklanması saçmalığı geçişleri azaltan en önemli etmendi pilot bakıyor önündeki araç kendisinden 4-5 tur önce pite girecek, aracı fazla zorlamayıp tüm gücünü o 4-5 tura saklıyor, orada iyi dereceler yapıp önündeki pilotu pit stopta geçiyordu. gelecek sene geçiş yapmak için daha fazla zorlamaları gerekecek, hızlı pilotlar önde olacak ama bu seneden daha fazla geçiş görmemiz muhtemel.

  6. emiko emiko avatarı

    F1 çok zevksiz hale geleek.Arabalar bile estetik olarak kötü.f1 in kalitesi ve standartı düşüyor.Gp2 serisi gibi oldu.

  7. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Daha sıkıcı bir sezona hazır olmak gerek:(( Zira,akıllıca organize edilmiş stratejiler görülmeyecek.Geçişin artacağını ise hiç sanmıyorum;dahada azalacak gibi…

  8. tanker gibi araçlar olacak 180-190 lt mübarek

  9. Hızlı olan kazanacak bir süpriz görmeyeceğiz 2010 sezonunda.

    Hızlı olan polü alacak en önde başlayıp arayı açıp kazanacak. Araba ön plana çıkacak sürücü değil.

  10. çok farkedeceği kanaatinde değilim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir