"Mercedes, Mclaren Hisselerini Sattığını Açıklamaya Hazırlanıyor"

yazar:

kategori:

Sezonun son yarışı olan Abu Dhabi’ye tarafların yetkili isimleri gelmişler ve o zamandan beri bir kaç gün öncesine kadar bu konuda çıkan haberlerde azalma olmuştu.

Ancak son günlerde ayrılık haberleri tekrar çıkmaya başladı ve bu konuda en son açıklama ünlü bir isim olan Martin Brundle’dan geldi.

Timesonline’a yazan Brundle, Mercedes-Benz’in önümüzdeki günlerde Mclaren’de bulunan % 40’lık hissesini sattığını ve Brawn GP’nin % 75’ini aldığını duyuracağını iddia etti.

Ancak Brundle, Mercedes’in Mclaren’e motor tedarik etmeye devam edeceğini, Brawn GP’nin ise Mercedes’in kendi takımı olacağını belirtti.

Brawn’ın Mercedes’e dönüşmesiyle birlikte Alman sürücü Nico Rosberg’in de Brawn Mercedes’te yarışacağı henüz doğrulanmasa da kesinleşmiş gibi görünüyor.

Bazı haberlere göre Mercedes-Mclaren ayrılığı 1 Aralık’ta duyurulacak ancak bu konuda net bir şey yok.


Yorumlar

  1. james allen sitesinde yazmis, mercedes gelecek planlarini aciklamak icin davet etmis falan, gun icinde bir aciklama gelir belki.

    james allen'in sitesi goctu galiba, ulasilamiyor bir suredir =)

  2. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Nereden baksanız en az 5 yıl önce verilmesi gereken bir karadı bu.Ama neyse en sonunda gerçekleşecek olması bile muhteşem.En kısa zamanda bu ayrılık olmalı.Çok sevindim." Mercedes-Benz F1 Team " rüya gibi ya..

  3. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    önümüzdeki yıllar takımlara 3. araç izni verilmesi tartışılıyor.

    artık bizim için bu tartışma çok anlamsız. artık pistte 4 aracımız olacak.

  4. brawn-mercedes değil, mercedes f1 team olur..çoğunluk hissenin sahibi olacak çünkü

  5. eğer mercedes mclareni bırakıp brawnı alacak ve adıda brawn mercedes olacaksa ne anlamı kaldı bu değişikliğin?

  6. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Mercedes bu planı önümüzdeki 2 sene içinde uygulamaya koyacaktı ama Brawn’ın inanılmaz başarısı süreci öne alacak gibi görünüyor.. Şimdi geleceğe daha büyük bir cesaretle bakıyorlar. Ancak.. bu kadar cesaretlenen sadece onlar değil bence Ross Brawn’da kendine fazlasıyla güveniyor…. Eğer Brawn GP başından beri kendi sermayesi ile bu başarıyı yakaladıysa yoluna tek başına devam etmek isteyecektir. Brawn ismini bir marka yapmak en büyük hayali olmalı

    Mercedes Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olabilir…

  7. efendimayin  avatarı

    İyi olur bence. Mercedes tek başına takım olmalı. Bu arada mc buttonu alırsa kimi f1 i bırakabilir çünkü brawn para vermez.

  8. isabet olur, güzel olur, yıllardır beklediğim şey gerçekleşmiş olur. sade "mercedes-benz F1"

  9. didemcik daha önceki açıklamalarımı okumadın galiba rai nereya biz oraya pilot tutarım ben takım tutmam

  10. hakkinen ve coulthardla ünlenen efsanevi mclaren mercedes bütünlüğü bozuluyor olması üzücü ama şu bir gerçekki brawn mercedes sadece mercedes olsa bile mclaren mercedes zirveyi bırakmaz.yani ron dennis ne kadar dahi olursa olsun sonuçta oda bir insan yani spikerimizinde taparcasına övdüğü kişi bir tek kişi ama mclaren bir takım bu işi 50 yıla yakındır yapıyor sonuçta bir ekip var ve bunu fazlasıyla başaracaktır.haa ben bir mclarenci değilim ben toyotacıydım ama onlarda çekildi.ama göreceksiniz mclaren mercedes ross brawnın aracını al aşağı edecektir.yani şöyle diyelim boynuz kulağı geçecek.

  11. Tamam anlaştık o zaman. Ama o da büyük olasılıkla benim yorunlarımda anlattığımı kabaca söylemiş "15.11.2009 14:10:28" tarihli mesajında, ilk yazdığı yorumda ne demek istediğini anlamadım kendisinin.

  12. Silver Arrow avatarı

    ben sana demedim ki vega_nitro. yobaz'ın yorumundan bahsediyorum.

  13. Silver Arrow, Ron Dennis'in parası yok demiyorum ben. McLaren'in finansal zorluklarla karşılaşma ihtimali vardı diğer takımların yaşadığı gibi ve Mercedes ortaklığı bunu engelledi demekteyim. Eğer, bu hamle gerçekleşmeseydi McLaren bu günkü durumunda olmazdı diye de eklemekteyim (diğer garaj takımlarından çıkarım yaparsak). Kimse Ron Dennis fakir demiyor burada. Lütfen, dikkatli okuyalım yorumları.

  14. Bana yan çiziyo diyenede bak sen bi zamanlar Fer-rai'idin Sevgili Kimin Ferrari'den gönderilince Mc-rai oldun.Aptal değiliz herşeyin farkındayız Hem yorumumda Ben artık Mercedes'ciyim demişmiyim açılarmısın.Ne yani oturup yasmı tutayım McLaren ve Mercedes ayrıldı diye.bırak bu laf sokmalarıda pilotunu düşün sen önce.

  15. McLaren Lamborghini hikayesini ise İngilizce olarak aşağı linkten okuyabilirsiniz.

    http://forix.autosport.com/8w/mc-lambo.html

  16. Silver Arrow avatarı

    e biz de o stratejik hamleler olmasaydı mclaren bugünlere gelemezdi diyoruz zaten. tabii ki her atılımın içerisinde para da var. ancak ron dennis'in amacı büyük olmaktı. büyük ortaklar edinerek başardı. zaten bu yüzden onun f1'in sahip olduğu en büyük dehalardan birisi olarak görüyoruz.

    ama 94'teki olaya bakarak da bugün ron dennis'in parası yok diyemeyiz. adam britanya'nın en zenginleri listelerine giriyor yahu. 🙂

  17. o haber yeni değil ama 🙂 uzun zamandan beri 3 pilotun adı sürekli gündemde. o haber sanırım tahmin ettiğim haber çok havada olmuş 🙂

  18. kaan kaanhan avatarı

    bu arada McMerc heidfeld ile konuşuyormuş.

  19. Silver Arrow, stratejik hamlelerin nedenlerinden biri de paradır. Eğer buna inanmıyorsan soracağım sorular var. Anlaşamadığımız konulardan biri de burası.

    1-Neden 1994 sezonu için, Senna'nın test edip beğendiği Lamborghini motoru değil de çok daha ucuz olan Peugeot motoru kullandı McLaren tarafı?

    2-Kökleri güçlü olan Tyrell, Brabham gibi takımlar ve sponsorunu kaybettiği için Formula 1'i bırakan Lola ve yine eski takımlardan Ligier, Minardi, Arrows gibi takımlar neden şimdi yoklar?

    3-Ron Dennis'in bu hamleleri olmasaydı McLaren da bu takımlar arasına katılabilir miydi?

  20. kaan kaanhan avatarı

    eğer doğru çıkarsa hayırlısı olsun. McLaren ağırlıklı olarak iki takımım olur 🙂

  21. Honda'dan Mercedes'e way be.Fakat Mercedes en doğru ve yerinde bir karar almış oldu.Artık kendi ismiyle yarışacak olması markanın imajı açısından büyük bir gelişme olacak.Ayrıca firma rakibi BMW'nin de ayrılmasının ardından sporda daha geniş bir yer edinecek.

  22. Silver Arrow avatarı

    iyi de hisseleri satmasının nedeni parası olmaması değil, tamamen stratejik hamlelerdi. ne kadar doğru yaptığını da şimdi daha iyi görüyoruz.

    mclaren tüm bu hamleler sayesinde bir dünya markası olma yolunda ilerliyor. mercedes'le ayrılmalarını ben de istemem. hem mclaren'in, hem de mercedes'in en büyük hayranlarından biriyim. ancak ayrılacaklarsa bunun da mantıklı açıklamaları var.

  23. bi de ferrari mc larene motor veriyomuş:)

  24. Sonuna kadar McLaren'ın yanındayım…

  25. vega_nitro kardes sonuna kadar katiliyorum ama ne yalan soyleyeyim mc larenide severim nede olsa bir elmanin 2 yarisi gibiler ama yinede ben mercedes f1 team dan yanayim ve ayrilsalarda yinede mercedes motor vermeli mc larene yada mc laren kendi motorunu yapmali baska motor yakismaz artik

  26. SURAT BOGASI o yuzden brawn gp bu sene rahatlikla sampiyon oldu dimi mercedes bir sey kaybetmez kardes nede olsa orda roos brawn gibi bir deha var asil belirleyici roos brawn olur ki ben simdiden soyleyeyim egerki gercekten mercedes brawni alirda ferrarinin yapmadigini yapar takimda tek yetkili kisi olarak roos brawni gecirirse ben de diyorum ki mercedesde para ve tank gibi motor roos brawn da da bu zeka varken bu adam olene kadar diger takimlar 2. lik icin cekisir bekle ve gor

  27. Ron Dennis'in en saygı duyulacak tarafının takımını finansal olarak koruması olduğunu düşünüyorum. Bildiğiniz gibi garaj takımları diye tabir ettiğimiz takımların çoğu finansal açıdan zorlandıkları için çekildiler. Arrows, Minardi, Jordan… Ron ise bu çekilmeyi ucuz bir Peugeot motoru takarak 1994 yılında ayrıca 1995 yılından itibaren kademeli olarak takımın hisselerinin bir bölümünü Mercedes'e, bir bölümünü de Araplara satarak engelledi. Mercedes doğal olarak McLaren'a hem reklam geliri, hem genel olarak maddi gelir sağlamıştır bildiğiniz üzere. Böylece McLaren'in bu günlere ve gelişmişliğe gelmesi sağlandı gelirler sayesinde. Bu da göz ardı edilmemeli. McLaren, Mercedes için büyük bir yarar kaynağı olduğu kadar McLaren da Merceces için bir yarar kaynağıdır. Bu yüzden Mercedes'e çekip git McLaren'dan demenin o kadar kolay olmadığını açıktır.

  28. SURAT BOGASI  avatarı

    bence ıyı olan mclaren olur cunku ayrodınamıkı mclaren yapıyo ve zaten ayrılsalarda gene mersedes motorunu kullanacak ve degısen bısı olmıcak mclaren acısından zaten onemlı olan ayrodınamıc…

  29. Silver Arrow ron amcanin muhasebecisi falan degilim ama mantikli dusun ronun o kadar parasi olsaydi bu takimi baskasina satmazdi kendisinde kucuk hisse var iki buyuk hisse mercedes ve araplarda yanlis hatirlamiyorsam ve ayrica araplarda mercedese bagli eger mercedes birakirsa onlarda birakir ve ayrica burda arkadaslarinda dedigi gibi mc laren honda zrtik zor cunku honda eskisi kadar iyi motor yapamiyor ve mc laren mercedesden ayrilinca kimseden motor almaz bence kendi motorunu kendisi yapar

  30. Eren Dursun avatarı

    Ayrılık olsa bile Mclaren bir süre mercedes motorunu kullnacak zaten. zaten araçlarda çok büyük değişiklik olamaycak. Motor geliştirmeleride donmuşken Mclrarenden seneye bir şampiyonluk mücadelesi bekleriz. Ama Brawnun şampiyonluk yarışına girmesi seneye çok daha fazla şeye ihtiyacı var. Oda Raikonnen gibi bir pilot. Raikonen mclarene gelirse, Buttonun bu seneki kadar başarılı olamayacağına eminim. Çünkü diğer takımlar bu sene yaptığı hataları yapmayacaklar.

  31. SURAT BOGASI  avatarı

    mclaren olmasa mercedes nekadar ıyı olur gormek lazım ama karlı cıkan brawn gp olabılır ama boyle bısı olursa dengeler baya degısecek gıbı gorunuyo pekıya kımı neyapacak…?

  32. Aramızda buna sevinenler olmuş ama şunuda unutmayın bu ayrılık sonucunda hiç bir şey eskisi gibi devam etmeyecek. Takımınızdan bir şeyler beklemeyin bir süre için.

  33. Ron Amcanın dilediği oluyor gibi. Mercedes yavaş yavaş elini çekiyor ve Mclaren, ileride kendi motorunu yapacak gibi. %100 Mclaren yani… İyi takım olmuslardı, üzüldüm ama yine de Mclaren, o yada bu şekilde her zaman birinciliğe oynayacaktır…

  34. bence ayrılık olmayacak.

  35. bir yönde üzülüyorum çünkü mercedes motorları 2006 ya kadar dökülüyordu 2007 den beri sorunsuz en sağlam araçlar olmuşlardı.inşallah böyle devam ederler.

  36. mert merter avatarı

    McLaren F1 Team
    bu göze ve kulaga cok hos geliyor
    bize ne mercedesbrawndan
    biz McLaren ciyiz Ron amca isini bilir..

  37. mert merter avatarı

    OH OH Güzel bir haber niyhayet McLaren mercedes den kurtuluyor simdilik motor anlasmasi devam ediyormus insalllah yakinda oda biter

  38. efendimayın doğru söylüyon daha da zevkli olabilir

  39. efendimayin  avatarı

    Nico nihayet iyibir takıma geçiyor. Bence kötü bir şey yok sonuçta motor sağlamaya devam edecek mc'ye.

  40. vega kardeş sözüm sana değil seni tanıyorum az çok bende ayrılmalarınını kesinlikle istemem sözüm ona o kendini biliyor

  41. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    ve beklenen an geldi.

    %100 Mercedes-Ferrari kapışması sonunda başlayacak.

  42. Şahsen ben aralarında karar vermekte zorlanmaktayım (önceki yorumlarımda böyle bir yorum yaptığımı hatırlıyorum) bu yüzden 2sini de desteklemek benim için en mantıklı ve kolay yöntem olacaktır mc-rai. Hem seyir zevkim 2ye katlanır bu daha da olumlu bir şey. Ama özünde ayrılığa tamamen karşı çıkmaktayım.

  43. bakıyorum da bazı mc larenci arkadaşlar yan çiziyorlar daha önceki açıklamalarında ayrılsalar da sonuna kadar mc larenciyiz mc larenle devam dediler şimdi iki takımıda desteklerim diyorsunuz kendinizle çelişmeyin

  44. İlk başlarda baya üzülmüştüm ama ayrılık haberlerini okudukça artık üzülmüyorum McLaren'i seviyorum Mercedes'ide seviyorum umarım her iki taraf içinde hayırlısı olur seneye iki takımım olucak buda güzel bi gelişme.

  45. King  Raikkonen avatarı
    King Raikkonen

    kötü oldu .. 🙁

  46. Ayrılığı desteklemediğimi herkes biliyordur bu sitedeki. Evet çağdaş uzun'un dediği gibi bu ayrılığın getirdiği üzüntü anne ve babanın ayrılığından sonra çocuğun üzüntüsüne benzemekte. Ben aynı anda hem McLaren'i hem de Mercedes'i destekleyeceğim doğal olarak.

    McLaren'la en fazla şampiyonluk kazanan Honda'dır evet. Ama bu Honda şimdi McLaren'a motor verirse, takım uçar ve şampiyon olur anlamına gelmez.

  47. Hamza Fayiz avatarı

    Ben Mclaren Honda ikilisini destekliyorum..Mclaren eğer kendi kendine motor üretmeye başlarsa bunu bi yere kadar yapar ondan snra kaldırmazlar kolaymı o kodar….

  48. f1 de spekülasyonların %90'ının gerçekleştiğini göz önünde bulundurursak, ayrılığı desteklemeyenlere geçmiş olsun diyorum…

  49. cagdas uzun avatarı

    benim için anne babanın ayrılığı gibi bir şok oldu.

    ayrılmalarını hiç istemezdim ama eğer ayrıldıysalar tutacağım takım Mercedestir.

    yarışan pilotta raikkonnen olsa belki geçmişi aramayabilirim.

    bide unutmadan hamilton bu konu hakkında ne düşünüyo acaba ve acaba…

  50. Silver Arrow avatarı

    ron amca'nın muhasebecisisin galiba yobaz.

  51. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    bunu bütün kalbimle istiyorum mclaren ve mercedes ortaklığının bitmesi. nedeni ise artık mclaren gibi büyük bir takımın kendi motorunu üretmesi lazım . mclaren mercedese bağlı kalmamalı. kendi mototrunu üretip MCLAREN F1 TEAM olmalı :))

  52. elif çivici avatarı

    Button merakları anlaşıldı şimdi,tam ingiliz takım oluyorlar ya ben de diyordum Haug nasıl izin verecek diye 😀
    Hayırlısı olsun ama Mclaren Mercedes'le bir elmanın 2 yarısı gibiydiler,ama tabi biz işe duygusal bakıyoruz,işin içinde ne ticari rantlar var oysa.Ama bu olay olursa,bu ayrılık pek çok özlü söze ilham verecek gibi.Mercedes le Mclaren bile ayrıldı,biz ayrılmışız çok mu gibilerinden.Neyse saçmaladım,Ross Brawn bu işin gerçek kahramanı gibi duruyor.Mercedes,tek başına sıfırdan kurmaktansa halihazırda Brawn Gp ye yöneldi.Takımı Honda'dan devralmasa ve takımı sırtlamasa Mercedes'in tek başına F1de var olma planları da ertelenebilirdi gibime geliyor.

  53. Hamza Fayiz avatarı

    arkadaşar mclaren en fazla şamouyonluk kazandığı motor 'HONDA'….umarım bu bişeyleri kanıtlar..:)MclAren HONDA

  54. Yavuz Balcı avatarı

    ayrılmalarını hep istedim.inş. da ayrılırlar.McLaren Honda olmaz zatende şöyle tek isim olsa

    McLaren F1Team..

    daha yakışıklı durdu sanki.

  55. Osman ERENER avatarı

    bence ayrılmaları en iyisi…Şampiyonluk yarışında daha fazla takımın yeri garanti olur… "Hamza" nın da dediği gibi "McLaren Honda" süper olurdu…

  56. Hamza Fayiz avatarı

    umarım Mclaren HONDA efsanesi geri döner….

  57. Bu şekilde çok haber çıkıyor ama resmi açıklamayı beklemek lazım. eğer öyle birşey olursa da Mclaren e ingiliz pilot gelme olasılığı artar Heidfeld ve Raikkonen in şansı azalır.

  58. Bence Mercedes yonetimi akilliysa bu birlikteligi bitirmez, amac reklam yapmak degilmi? zaten su an az parayla yeterince reklam yapiyosun. Yok eger F1 takimi kurmaya kalkarsa o zaman cok daha fazla para harcayacaksin ve simdi ki kadar basarili olacakmisin mechul. Sasi yapmak oyle kolay degil, ortada bi ton F1 motoru var, Motor dondurma kurali ile isler degisti. Mclaren sasi konusunda lider firmalardan, motoru ne yapsa olur, Redbull`u zayif Renault motoru ile sampiyonluk yarisinda izledik, Mclaren bi sekilde goturur ama Mercedes icin buyuk risk teskil ediyor bence ayrilik..

  59. vay beah inanamiyorum mercedes geliyor acilinnnnnn bakin f1 takimi nasil olurmus gorsun kacan ureticiler

  60. ron amcanin bir sey oldugu yok kardes ron amcada bu hisseleri alacak kadar para yok asil is benim takim kuruluyor mercedes f1 teammmmmmmmmmmmmmmmm

  61. Wow

    Ros Brawn köşe oldu yani 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir