Latvala WRC'nin En Genç Yarış Kazanan İsmi Oldu

yazar:

kategori:

Daha Ford ile 2. yarışında İsveç Rallisi’nin kazanan Jari-Matti Latvala, WRC tarihinin yarış kazanan en genç ismi olmayı başardı.

22 yaşındaki Fin pilot cuma günden itibaren domine ettiği İsveç Rallisini kazanmayı başararak tarihi bir rekora imza attı.

Latvala cuma günü kazandığı etaplar ile oldukça önemli fark açmayı başardı ve kalan 2 günde sadece bu farkı koruması gerekiyordu. Latvala yarışı takım arkadaşı Hirvonen’in 58.3 sn önünde tamamladı.

Latvala bu rekorun kendisi için çok şey ifade ettiğini söyledi. Bu rekor daha önce 1980’de RAC Rallisinde 24 yaşındaki Henri Toivonen tarafından kazanılmıştı.

Latvala "O benim büyük idolümdü. Onun rekorını kırmayı düşünüyordum ve burada İsveç’te bunu başardık. Özellikle Monte Carlo’daki zor başlangıcın ardından gerçekten inanılmaz bir duygu." dedi.

İsveç’te alınan sonuç Ford takımı için çok görseldi çünkü ilk 5 pilot içerisinde 4 Ford pilotu vardı. Latvala ve Hirvonen’i Stobart Ford pilotu Gigi Galli takip etti. 4. sıradaki Peter Solberg^’in arkasında yine bir Ford sürücüsü olan Andreas Mikkelsen vardı.

Cuma günkü kazasının ardından cumartesi günü ralliye geri dönen Sebastian Loeb’in macerası fazla devam etmedi. Loeb aracındaki sorun nedeniyle tekrar yarışı bırakmak zorunda kaldı.

Yarış öncesinde motor değiştirdiği için 5 dk ceza alan Dani Sordo yarışı 6. sırada tamamlamayı başardı.Onu Suzuki’den Gardemeister ve Mitsubishi’den Hanninen takip etti.

1.  Latvala       Ford        2sa46:41.2
2.  Hirvonen      Ford        +    58.3
3.  Galli         Ford        +  2:23.2
4.  P Solberg     Subaru      +  2:59.4
5.  Mikkelsen     Ford        +  5:46.0
6.  Sordo         Citroen     +  7:13.1
7.  Gardemeister  Suzuki      + 10:35.3
8.  Hanninen      Mitsubishi  + 12:27.5
9.  Ostberg       Subaru      + 13:28.5
10.  Ketomaa       Subaru      + 13:50.7


Yorumlar

  1. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    helal olsun latvala'ya başarılarının devamını dilerim. gronholm'ün yerini doldurur inşallah.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir