Force India: Hülkenberg’in Le Mans Zaferi F1’in Kalitesini Gösterdi

yazar:

kategori:

Force India’dan Bob Fernley bu yıl Porsche ile Le Mans 24 Saat yarışını kazanan ekipte yer alan Nico Hülkenberg’in Formula 1’deki sürücülerin kalitesini kanıtladığını düşünüyor.

“Bu Formula 1 sürücülerinin kalitesini gösteriyor, herhangi birisi bir anda Le Mans’a geçiyor ve bir anda şovun yıldızlarından birisi oluyor.”

“Nico’nun bakış açısından ise, Le Mans zaferi kendisini olması gerektiği yere geri getirdi. Bu ona tekrar kendine güven kazandırdı ve bu çok önemli. Onun yeteneklerini bir an bile sorgulamadık.”

“Tüm sürücüler işler iyi gitmediğinde kendilerini sorgulamaya başlar, ancak onun bunu yapmasına gerek yok. Le Mans onun gerçek gücünü tekrar ortaya çıkardı.”

“Umarım Silverstone’da ona yeteneklerini gösterebileceği bir araç verebiliriz ve bence bu kombinasyon oldukça güçlü olabilir.”

“Hopefully we can give him a car at Silverstone to be able to show how his talents again as I think the combination could be very strong.”

Hülkenberg’in Avusturya GP sonucu kendisini sürücüler şampiyonasında dokuzunculuğa taşırken takımı Force India’nın da Lotus’u geçerek beşinciliğe yükselmesini sağladı.


Yorumlar

“Force India: Hülkenberg’in Le Mans Zaferi F1’in Kalitesini Gösterdi” için 12 yanıt

  1. Webber, Heidfeld, Wurz, Davidson, Buemi, di Grassi, Nakajima, Chandhok serideki F1 pilotları. F1 pilotu iş yapsa Webber şampiyon olurdu. Hoş ilk yarışında hata yapmaması ve hızlı olması takdire şayan ama abartılacak gibi değil.

  2. Pilotun kendi kalitesini gösterdi. Ne alaka F1 ile yani. Le Mans’ı kazanan pilotlar sadece F1 pilotları değil.

  3. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    katılmıyorum

  4. Böyle bir göstergeye ihtiyaç mı vardı ki?
    F1 de yer alabilen pilotlar hemen her yerde kendilerini gösterebilir durumda halen aksi ise söz konusu olmayabiliyor. Konu ise yetenek değil sadece.
    Ruhi çöküş ile de motorsporları, yarışma yönüyle F1 gözümde bir süredir zirve değil ancak pilotları yönüyle halen zirve durumda.
    F1 de var olmak ve varlığı sürdürebilmek için salt pilot olmak yetmiyor ileri derecede bir kariyer yönetimi, senin yada üstünde ki insanların sosyal mühendislik projeleri bileşkesi gerekiyor. F1 gridi ve padoğu tüm motorsporları ölçeğinde en zorlayıcı, yaralayıcı, trendleri değişen bir ortam. Kendisini gösteremeyen gerçekte çok iyi pilotlar diğer büyük serilerde iyi işler çıkarabiliyor. İşte bu yüzden yetenek ile ilgili değil sadece.
    F1 pilotları salt yarış pilotluğu ve lisanslamasının en en en’leri değil kesinlikle her zaman söylerim ‘farklı fizyolojiler farklı serilere adapte olabilir’ ancak neredeyse tüm hayat akışının en ileri derecede yönetilmesiyle F1 gridinde yer almak en ileri nokta.
    Malesef ki öyle.
    Basit bir bakışla birçok ileri makine için Nico’nun fizyolojisi tartışma konusu kesinlikle olmaz ancak F1 için söz konusu olur bu insanların yönetebileceği birşey değil.
    Yetenek bazında da düzlemsel olarak genelde kolay gibi görünür Rally ve tampon tampona sıcak karmaşaların bol olduğu GT’lere göre ancak F1 ‘in zorluğu bu yağ gibi akıyor görünmesinde bu limitleri herkes her daim koruyamıyor. Çoğu insan 60 tur boyunca “aynı” kalamıyor.

  5. pilotların ne kadar zorladığını bilemeyiz belki ben yanılıyorumdur affola ancak; Le mans’ta bir pilot 2 saat sürüş yapıyor aşağı yukarı.Sonra diğer pilotla değişiyor.Yani elinden gelenin en iyisini yapıyor yapmaya çalışıyor hız bakımından F1’deki gibi.Yani dayanıklılık önemli ancak son yıllarda Alman araçlarıyla birlikte dayanıklılık yolda kalmalar v.s baya azaldı Le Mans’ta.Artık çok belirgin biçimde hıza önem veriliyorAraçlarda F1 araçlarına bir kaç değişimle rahatlıkla kafa tutabilirler bence 😀

  6. Olaya uzaktan bakınca F1’ın orta sıra takımlarında ki bir pilotun Le Mans 24H’ı kazanması F1’ın çok kaliteli pilotlar barındırdığı yönünde ama tam olarak öyle mi ? 🙂

  7. Bir dayanıklılık yarışında başarı elde etmek ile Formula 1’de başarı elde etmek çok farklı. Birinde kusursuz sürmek önemli iken öbüründe hız öne çıkıyor. Gereken yetenekler çok farklı.

    1. İkisinde de kusursuz sürmek önemli. İkisinde de virajı 20-30 santim açıktan alırsan zaman kaybedersin rakiplerine karşı. Aradaki fark dayanıklılık adından da belli olduğu gibi. Saatlerce yüksek hızlarda kusursuz sürüş yapmak her yiğidin harcı değildir. Le Mans yarışı bana daha zorlayıcı geliyor nedense.

      1. İkisinin de zorlukları farklı. Demek istediğim bu. Tabi kusursuz sürmek her zaman önemli ama 1-1.5 saat boyunca kusursuz sürmek 24 saate oranla daha kolay.

        1. boggyvilian avatarı

          Pilotlar ara ara sürüyor ama her araçta 3 pilot var ve aralıklı aralıklı sürseler bile 24 saatin 8 saatinde sürüş yapıyorlar.Birde bir o kadar antreman ve 3 saatlik sıralama turları var çok kolay bir iş değil.Saygı duyulması gereken bir seri

        2. Çok yanlış sonuçta 24 saat boyunca 3 pilot değişimli sürüyor.Ve bütün pilotlar elinden gelenin en yisini yapmak zorunda.Bilmem bu seneyi izlediniz mi ancak ilk startta 18 numaralı Porsche mükemmel iş yaptı Jani ile.Ancak ardından son saatlerde diğer pilotlardan biri ise bu müthiş gidişi baltaladı ve araçla dışarılara taştı v.s sonuç olarak podyum dışında kaldılar.Yani demek istediğim Le mans dayanıklılık ve azim isteyen bir spor dalı kesinlikle.Ayrıca yarışı izleyenler olmuştur son yılların en çekişmeli 24 saatiydi bence.Ayrıca bir başka konu ise Hulkenberg’in başarısı,Kesinlikle bir çok pilot yetersiz araçlardan dolayı F1’de yeteneğini çürüttü ve çürütmeyede devam ediyorlar…Bunun en yakın örneği Alonsodur…Eğer Le mans’a girsin kesinlikle çok daha iyilerini yapabilecek bir pilot.

          1. Ben de kolay demiyorum zaten. Zor bir spor dalı tabi ki. Sadece burada başarılı olmak için gereken yetenek setlerinin Formula 1’dekinden farklı olduğunu söylüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir