2015 MotoGP Assen – Rossi Kazandı, Marquez’e Geçit Vermedi!

yazar:

kategori: ,

2015 MotoGP Şampiyonası’nın Hollanda’nın Assen pistinde gerçekleştirilen 8. yarışını Yamaha sürücüsü Valentino Rossi kazandı.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Rossi, 7 tur kala liderliği Repsol Honda’dan Marc Marquez’e kaptırdı. Yarışın son bölümünde iki sürücü arasındaki yakın mücadelede Rossi son 3 tur kala bir kez daha liderliği ele geçirerek yerini korudu ve damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu.

Son turdaki şikana iki sürücü geç frenle girdiler ve yan yana geldiler. Buradaki temasta Rossi pist dışından devam ederek yarışı kazanırken Marquez ikinci sırada yarışı tamamlamış oldu.

Rossi bu sene kazandığı 3. zaferle şampiyonadaki liderliğini korumuş oldu.

Son 4 yarışın galibi Jorge Lorenzo, 8. sıradan başladığı yarışta ilk turdaki yükselişi ile 3. sıraya çıktı ancak devamı gelmeyince 3. sırada kalarak podyumu tamamlayan isim oldu.

Ducati’den Andrea Iannone 4. olurken çok yakın geçen 5.lik mücadelesinde kazanan Pol Espargaro oldu. Yarışı 5, 6, 7, 8. sıralarda tamamlayan Espargaro, Crutchlow, Smith ve Pedrosa sadece 0.4 sn içerisinde yer aldılar.

 

POS # RIDER GAP
1
46
V. ROSSI
40:54.037
2
93
M. MARQUEZ
+1.242
3
99
J. LORENZO
+14.576
4
29
A. IANNONE
+19.109
5
44
P. ESPARGARO
+24.268
6
35
C. CRUTCHLOW
+24.373
7
38
B. SMITH
+24.442
8
26
D. PEDROSA
+24.656
9
41
A. ESPARGARO
+26.725
10
25
M. VIÑALES
+27.238

 

https://www.youtube.com/watch?v=XlEIjax-7CY

 

rossi_marquez_assen rossi_marquez_assen2 rossi_marquez_assen3


Yorumlar

“2015 MotoGP Assen – Rossi Kazandı, Marquez’e Geçit Vermedi!” için 13 yanıt

  1. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
    srknmsr14 #ForzaMichael

    Rossi sezon başından beri sürekli podyumda ve hep savaşıyor. Tek eksiği sıralama performansı. Bugün poleden başladı ve yarışı sonuna kadar kontrol altında tuttu. Marquez’i de tebrik etmek gerek sonuna kadar kovaladı hatta geçti bile. Fakat karşısında tecrübe var ve her zaman son tur son virajı olaylı biten Assen pisti olunca durumlar karışabiliyor. Kenan Sofuoğlunu’nun bu sene ki yarışını hatırlayanlar bilir. O da efsane benzer bir geçişti.

  2. çok zevkli yarıştı rossi yine tecrübesini ve aklını çok iyi kullandı

  3. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Evet motogp yarışları benim olmazsa olmazım. Lorenzo için kötü yorum Yapmıyorum ona yorum bile yapmam açıkçası. 2010 yılında şampiyon olduğunda rossi için demediğini bırakmadı onu dürüst olmak gerekirse sevmiyorum. Adamın mücadele ederek Kazandığı yarış sayısı sadece 3 (2010 jerez- 2012 katar 2014 Silverstone) bunun dışında hep startta yükselip Yarışlar Kazandı evet 2 kez şampiyon oldu ama nasıl olduklarını büyük ihtimalle biliyorsundur. Büyük bir rossi fanıyım ve onun sürekli yarışları kazanmasını istiyorum. Lorenzo evet yarış Kazanıyor ama mücadele konusunda hep eksik ve bir de hareketleri sempatik değil. Adam 1.oluyor seyirciler alkışlamıyor bile. Buna bakarak bile motogp nin gerçek Kral’ı belli değil mi? Saygılar

  4. Messier 92 (ex always) avatarı
    Messier 92 (ex always)

    Doktor arjatinden sonra Marquez’i gene tokatladı hehe 🙂 şaka bir yana çok zevkli bir yarıştı.

  5. Muhteşem bir yarıştı…

    Rossi ve Marquez’in neden farklı birer pilot ve gerçek yarşçılar olduklarını gösterdikleri bir finish ve yarış oldu…

    Motor yarışlarını neden en keyifli ve riskli yarışlar olduğunu bize gösteren iki yarışçıyı kutlamak gerekir..
    Son 4 yarışın bir nebze sıkıcı olmasından sonra yine iyi bir Assen yarışı ve gerçek iki pilot izledik…İkisinede tebrikler..

    F1’in biraz bu motor yarışlarındaki rekabeti örnek alması ve F1 pilotlarını artık neredeyse pamuklara sarmaktan vazgeçmeleri gerektiğini görmeleri lazım…

  6. evet guzel yarıştı mucadele guzeldi hak etti kazandı

  7. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Catalunya 2009 dan sonra son yılların en muhteşem motogp yarışı ve kazanan Rossi… ne yarıştı ama artık şampiyonluğa çok az kaldı. Lorenzo’nun nasıl bir yarışçı olduğunu hepimiz gördük bir kez daha. motogp den bir efsane var oda rossi. son virajda rossi pist dışına çıktığında bir an düştü sandım ama efsane ordada iyi toparladı 😀 helal sana doktor kesinlikle şampiyonluğu hakediyorsun. son olarak marquez’e tebrikler oda harikaydı.

    1. Muammer UYAR avatarı

      Dostum genelde yorumlara yorum yapmam ama sormadan edemedim.Gördüğüm kadarıyla tutkulu bi moto gp seyircisisin ama Lorenzo hakkında çok acımasızsın. Nesi varmış, neyini gördük Lorenzo nun?

      1. Osman Yıldız avatarı
        Osman Yıldız

        Nesi mi var? Rossi ve Marquez 15 tur çekişti neredeyse. Lorenzo arkalarına bile gelemedi. Gelseydi ikincilik hatta zafer şansı bile vardı.

        1. Muammer UYAR avatarı

          Ben sana yazmamıştım ama neyse cevap vereyim.Lorenzo startlarda ve ilk turlarda yükselen bir pilot.Rossi ise yarış içinde yavaş yavaş. kendine göre tarzları farklı yani. Lorenzo üst üste 4 yarış kazandı ve sadece 10 puan geride 2.sırada.Daha 10 yarış var yanılmıyorsam herşey ortada.Yani çifte dünya şampiyonu olmuş adamı niye yeriyorsunuz bu kadar?

          1. Lorenzo iyi bir pilot fakat iki kez dünya şampiyonu olduğu zamanların ilkinde Rossi sıralamalarda kaza yaptı düştü ve ayağını kırdı Lorenzo’nun şampiyonada rakibi kalmadı, ikinci şampiyon olduğu yıl Stoner yarışta Pedrosa ile 1.cilik için çekişirken düştü ve daha sonraki süreçte ameliyat oldu ve Lorenzo’nun şampiyonada rakibi yine kalmadı ve şampiyon oldu..Bu iki şampiyonluktada Lorenzo’nun rakibi yoktu, daha sonra 2.ci şampiyonluğun ardındaki yıl Çaylak Marquez’e karşı şampiyonluğunu koruyamadı…Lorenzo bunların dışında antipatik bir sürücü olması ve bazı konularda Rossi’yi taklit etmesi destek konusunda seyircilerinin azalmasında ki etmenlerden birkaçı..

            1. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
              srknmsr14 #ForzaMichael

              +1

  8. Osman Yıldız avatarı
    Osman Yıldız

    Öncelikle mükemmel bir mücadeleydi. Rossi’nin Marquez’i geçişi jeneriklik bir geçişti. Zaten seyirciler de inanılmaz coştu. Bunun dışında sondaki olayı bilmiyorum.. Ama şu bir gerçek Rossi hak ederek kazandı. Marquez bu sene avucunu yalar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir