Formula 1 Pilotları Kapalı Kokpit Konusunda FIA’ya Güveniyor

yazar:

kategori:

Formula 1 pilotları, FIA’nın gelecekte kapalı kokpit konusunda yapacağı çalışmaya güvendiklerini söylüyorlar.

Son yarış Avusturya’da Fernando Alonso’nun, Kimi Raikkonen’in aracının üstüne çıkması ve aracın tabanının Raikkonen’in kaskına çok yaklaşmasının ardından kokpit güvenliği konusu bir kez daha gündeme geldi.

Nico Rosberg “Bu konuda hala endişe olduğunu biliyoruz. Açık kokpitte her zaman risk var.”

“Bu yüzden tabi ki güvenliği arttırmak için incelemeler devam ediyor. Adım adım yakın gelecekte neler yapabileceğimize bakmalıyız.” dedi.

GPDA Başkanı Alex Wurz “Geçmişte FIA’yı bu konuda hep zorladık ve son 10 senede kafa koruma bölümleri daha yükseldi ve kafalar sabit pozisyonda.”

“Pilot kaskını daha fazla kapatma konusunda, içerisinde bizimde bulunduğumuz bir tartışma ve araştırma var. Tamamen kapatılması konusu yoğun bir şekilde araştırılıyor.”

“Ben bu fikri seviyorum ancak kapalı kokpit olduğunda yangın gibi bir durumda ortaya çıkabilecek şeylere de bakılmalı. Araştırmalarla bu konu tartışılıyor.”

“FIA’nın ve FIA Enstitüsünün yaptığı araştırmadan mutluyuz. Üst düzey iş yapıyorlar ancak kafa bölümünün pilotlar için en tehlikeli alan olduğunu biliyoruz.” dedi.

 

 


Yorumlar

“Formula 1 Pilotları Kapalı Kokpit Konusunda FIA’ya Güveniyor” için 9 yanıt

  1. Mercedes gp avatarı

    Cabrio arabalardaki gibi kaza anında saglı sollu takla barı gibi bir boru çıksa daha güvenilir ve görüntü degişikligi olmaz

    1. O çok ağır bir uygulama ve F1 araçlarında bunun için yer yok.

      1. Mercedes gp avatarı

        Dogru ama dedigin gibi burası f1 her şeye bir çare bulurlar:)

  2. Ölümler kazalar bu sporun doğasında var. Aslında cazibesi orada. Amaç sadece sürmek değil gerekirse kendini tehlikeye atmak. Kazanabilmek için sınırları zorlamak. Eski F1 tamda böyleydi. Korkusuz pilotlar,amansız mücadeleler ve hız. Para kazanmak bu kadar kolay olmamalı değil mi ?

  3. Bianchi nin trajik kazasında veya benzeri bir kaza da (degısken kaza etkeni olasılıkları ile) kapalı bır kokpit ne işe yarayabilir ki???

    Sonucta bu sporun dogasında tehlike var…Tonla para almayı,transfer de multı mılyon dolarları hava da savurtmayı bılıyorlar…

  4. Hayat bu bazen rastlandılarıda ilginçdir.Kapalı kokpit deniyorda… yapılan testler genelde önden gelen darbeleri andırıyordu. Son kazada McLaren şasisi kapalı kokpiti mafsallarından koparsa Raikonen in kafasının yarısını buçak gibi kesip bırakırdı.

  5. F1’i tamamen kaldırın da sizde rahatlayın biz de rahatlayalım. Güvenlik güvenlik diye diye mahvettiniz sporu.

  6. Ah ah eski pilotlar here bunlar nere. Guvenlik guvenlik diye aglayip duruyolar. Motogp yada SB nin yarisi etmez

  7. 2009’da Massa’nın yaşadığı olayda kapalı kokpitin faydası olurdu. Ancak faydalarını da abartmamak lazım. Bianchi’nin kazası gibi şiddetli bir çarpışmada hiçbir yarar sağlamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir