WTCC Fransa – Loeb ve Lopez, Paul Ricard’dan Zaferle Döndü

yazar:

kategori:

WTCC’de sezonun 13. yarışında zafer Sebastian Loeb’un oldu.

Paul Ricard’daki mücadelede kendi evinde, yerel takımıyla Sebastian Loeb poleden başladığı mücadeleyi baskı görmeden kazanmayı başardı ve serideki 5., bu sezonki 3. zaferine ulaştı.

Bir başka yerel pilot, 4 kez şampiyon Yvan Muller startta Jose Maria Lopez’i geçmeyi başarıp 2. olurken Jose Maria Lopez startta kaybettiği yeri geri almaya çalışsa da başarılı olamayarak 3. sırada finiş gördü ve farkın 3 puan kapanmasına engel olamadı.

Ma Qing Hua 4. olarak Citroen Total’i ilk 4 sıraya taşırken geri kalanların en iyisi olarak 5. sırayı sıralama turlarında olduğu gibi Tom Chilton’ın ROAL Motorsports RML Chevrolet’i elde etti. Norbert Michelisz, Zengo Motorsports ile Castrol Honda fabrika takımı araçlarının önünde 6. sırayı alırken Tiago Monteiro 7., Gabriele Tarquini 8., Mehdi Bennani 9., Jaap Van Lagen 10. olarak puan aldılar.

Sıralama turlarında süspansiyonu kırılan Rob Huff, henüz ilk turda Demoustier ile temas ederek bir kez daha süspansiyon arızasıyla yolda kalırken Nicky Catsburg mekanik ; Hugo Valente pist sınırını belirleyen lastiğe çarptığından yarışı tamamlayamadı.

WTCC P.R. 2015 R1

J.M.Lopez

2. yarışta sıralama turlarının 2. seansını 10. sırada tamamlayan Mehdi Bennani polede başladı fakat Faslı pilotun ilk pole heyecanı erken start ile sonlanınca pitten geçme cezası aldı. Van Lagen bir kez daha kötü startla 2. likten 7.liğe gerilerken 3. başlayan Michelisz, Citroen’ler gelene kadar liderliğe oturdu.

Takım arkadaşı Ma ile uzun süre mücadele etmesine rağmen Jose Maria Lopez, bitime 3 tur kala Michelisz’i geçip bu sezonki 5. zaferine ulaştı ve şampiyona liderliğini pekiştirdi. Benanni’nin cezasıyla 11 tur lider giden Norbert Michelisz 2. olurken Ma Qing Hua, Fas’tan sonra 2. kez podyumda yer aldı.

Takım arkadaşları kadar iyi start alamayan Yvan Muller 4., tek kalan Castrol Honda ile Gabriele Tarquini’nin 5. olduğu yarışta 6.lık için çekişen 3 Chevrolet sürücüsü arasında gülen taraf kendi seyircisi önünde yarışan Campos Racing’ten Hugo Valente oldu. ROAL Motorsports pilotlarından 2 Tom’dan bu sefer Coronel önde kalıp 7. olurken Chilton 8., ceza almasına rağmen yükselmeyi başaran Mehdi Bennani 9. ve Mart ayından sonra ilk kez puan alan Rickard Rydell 10. oldu.

Sıralama turlarını ve ilk yarışı domine eden Sebastian Loeb, kesmeyi engelleyen lastiğe çarparak 4. sırada giderken yarış dşı kalırken, Tiago Monteiro 2. sıra için savunma yaptığı Lopez ile temasıyla yarışı bıraktı.

7 ayak sonrası Lopez 283, Muller 242, Loeb 208, Monteiro 114, Michelisz 112 puanda yer alıyor.

Serinin 8. ayak yarışları, Portekiz’de yenilenen Villa Real cadde pistinde 10-12 Temmuz’da koşulacak.

WTCC P.R. 2015 R2


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir