Takımlar, Daha Fazla Gelire Hayır Dedi

yazar:

kategori:

Financial Times’deki habere göre Honda, BMW ve Toyota’nın ayrılmasının ardından endişe içine giren F1 CEO’su Bernie Ecclestone, yeni bir anlaşma imzalama karşılığında takımların %50’lik gelirlerini arttırma teklifinde bulundu.

Concorde Anlaşması’nın bağlayıcılığından ayrı olarak bu yeni anlaşma, ayrılmaları 2012 sonuna kadar engelleme adına bağlayıcılık sağlayabilir.

Formula 1’in otomobil üreticilerinin ayrılması ile gridde üretici olarak sadece Ferrari, Mercedes-Benz ve Renault kaldı.

Ecclestone, Concorde Anlaşması’nı deldiği gerekçesiyle Toyota’nın peşine düşüp düşemeyeceğini düşünmüştü ama diğerlerinin ayrılışlarını engeleyip engelleyemeyeceği sorulduğunda cevabı netti.

Ecclestone: “Yapamazsınız”

“Üreticiler bağlı olmayacak. Gelecek hafta ne yapacaklarını bilmyiorlar ve gerekli parayı avans olarak bağlamak istemeyecekler”


Yorumlar

  1. f1'den ayrılan üreticilerin zaten bütçe sınırlamasıda yokken bi başarıları yoktu.şimdi bütçe sınırlaması getirdiler işler karıştı.başarılı üreticiler şuan f1'de asıl bunları kaybederse f1 o zaman hiçbir zevki kalmaz.bence bütçe sınırlaması kaldırılmalı yada esnetilmeli.yoksa dev bütçeli bi ferrarinin,renaultun,mercedesin f1'den ayrıması kötü olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir