Coulthard “Raikkonen İçin Değişiklik Zamanı Geldi”

David Coulthard, eski takım arkadaşlarından Kimi Raikkonen’in artık eski hızını kaybettiğini ve Ferrari’nin onu değiştirmeyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Ferrari’de Raikkonen’in geleceği belirsizliğini koruyor. Özellikle son 2 yarışın ardından Ferrari’nin ciddi bir şekilde alternatifleri değerlendirdiği düşünülüyor.

Coulthard “Artık değişiklik zamanının geldiğini düşünüyorum. Ben anti-Kimici değilim ancak aynı deneyimleri ben de yaşadım. Kariyerinizde artık gelişmemeye başladığınız dönemler olur.”

“Benim kariyerimde de bu oldu. Asla en iyisi değildim ancak artık yeteneklerimi kaybettiğim bir nokta oldu.”

“Şu anda Kimi çıkıp sıradaki yarışı kazanırsa hepimiz çok heyecanlanacağız çünkü buna ihtiyacı var. Ancak Vettel geldi ve hemen takımda yer edindi.”

“Orada Alonso varken, bu sefer Alonso daha iyiydi.”

“Gerçek şu ki kötü şans ya da başka sebeplerle son yıllarda geçmişteki kariyerinde olduğu gibi performans sergileyemedi.” dedi.

Coulthard’a göre Raikkonen’in yerine geçebilecek en büyük adaylar Nico Hulkenberg ve Valtteri Bottas.

Coulthard “Soru şu ki Kimi maddi açıdan Ferrari için Hulkenberg ya da Bottas’tan daha mı değerli?”

“Ben Ferrari olsaydım Kimi’nin yerine kimin geçebileceğine ciddi olarak bakardım. Pazarlama dikkate alınması gereken bir konu ancak sonuç olarak en iyi pazarlanan kazanandır.”

“Bottas’ın Williams ile anlaşması var ancak tabi ki her şeyin bir fiyatı vardır ve Ferrari o opsiyonu ödeyebilir.”

“Hulkenberg de üst düzey bir araçta sürmeyi hak ediyor. Kariyerinde her şeyi kazandı ve iyi. Le Mans’ta tek başına kazanmadı ancak onu kazanan pilot olarak hatırlamak iyi bir hikaye.”

“Onun bir şansı hak ettiğini düşünüyorum.” dedi.


Yorumlar

“Coulthard “Raikkonen İçin Değişiklik Zamanı Geldi”” için 25 yanıt

  1. Ya hakkaten çok üzülüyorum , erendosta cevap olarak yazdım sebebini ama , artık bir sonraki yarışı beklerken 14 gün çok stresli oluyor bidahaki yarış olacak mı başarabilecekmiyiz veya başımıza ne gelir 2012 13 14 te bu pistte kimi nasıl sonuclar almış ne yaşamış diye bakıp analiz edip ona göre biraz umut beslemeye çalışıyorum . Geçen seneki faciayı hatırlamak istemiyorum o ayrı ama inşallah ya birkaç takımın ipini göğüsleyip bazı insanlar madara olsun istiyorum gerisine zaten artık tamamen kısmet ve şans diye bakıyorum .

  2. Bazılarına cebabım: Hadi lennnn..

  3. Kiminin yapabileceği en iyi şey;bu sene sonunda onuru kırılmadan ferrariden emekli olup takımda sevilen bir pilot olarak hatırlanmak olmalı…

    Kimi için ne derse desin en iyilerden biri…

  4. Arkadaslar bu tamamen lastikler Le ilgili.Kimi kesinlikle yeni pirelli lastikler e uyum sağlayamadi.vettelle kıyaslarsak yarış performansında kimi biraz iyi siralamalarda Vettel açık önde. Yukarda neymiş Kanada’da Vettel arkasına gelmiş kiminin 2 pit yaptığı ve yarışta olağan dışı bir durum olduğunu unutuyor.

  5. Kimi bitmiş okeye dönüyormuş !! Kesin bilgi yayabilirsiniz.

  6. hktn_ferrari avatarı

    allah aşkına kır şu şeytanın bacağını kimi…

  7. Eskiden bu yana bakarsak DC doğru söylüyor. Her pilot bir yerde bitiyor, ya şevkini kaybediyor, ya da yeteneğini. Schumacher’i de gördük. Bazen çok iyi performanslar gösterirken bazen yokları oynuyordu, Maldonado veya Grosjean’ın yapmayacağı kazaları yapıyordu. Demek ki bir yerde artık yeterli olamıyorsun. Raikkonen de bu durumda olabilir. Alonso ve Button’un da ne durumda olduklarını bilemiyoruz. Kim bilir, belki yanlarına gelen genç bir pilot ikisini de geçiverir?

    Coulthard açık sözlü bir pilot. Kendinden de örnek vererek söylemiş. Sonuna kadar inanırım.

  8. Raikkonen çokça eleştirilen bir pilot ancak uzun yıllardır formula 1 gibi üst düzey bir organizasyonda sürekli üst grupda mücadele eden hayatı profesyonel araç kullanmak olmuş gene bir başka organizasyon olan pilotajın öne çıktığı WRC de de yarışmış bir pilotun pilotaj noktasında eleştirilmesi enteresan, daha çocuk yasda öğrendikleri değerlerin bile sorgulanmasi asıl bizlerin eleştiri mekanizmalarımızın sorgulanmasını gerektirecek kadar tuhaflıklar içeriyor.
    Bana göre Raikkonen çok fazla odaklı bir pilot mental anlamda cok kuvvetli olduğunu düsünmüyorum.İşler kötü gittiginde dağılma potansiyeli olan üst grupda başka pilotlarda var aradaki fark bu defolarını ortaya çıkaracak sıkıntıda bir araç kullanmamaları.Raikkone hızlı yetenekli ama herşeyini Formula 1 e adayan istikrarlı bir pilot değil .

  9. raikkonen nerede yarış hızında vettel’den iyiydi? bir yerde vettel’den iyiydi, o da bahreyn. ona da kimi iyiydi değil vettel kötüydü denir. vettel batırdı resmen.

    yarış hızı deyince ben şuna bakıyorum: kanada’da vettel sondan, raikkonen 3.lükten başlıyor, vettel raikkonen’in 5 saniye arkasında bitiriyor. “yarış hızı iyi olan raikkonen”in 1 dakika fark atması lazım, vettel’in arkadan başladığını da sayarsak. avusturyada vettel 3ten kimi sonlardan başlıyor, daha 3. virajda spin atıyor. bu yarış hızı yalanlarını bırakın, o da fıs çıkalı çok oldu.

    biri de diyor ki lotus’ta sürüyordu şimdi mi kötü oldu. 1. lotus’ta takım arkadaşı vettel değil grosjean idi. kötü takım arkadaşı yanında her zaman daha iyi görünürsün. bunu daha kavrattıramadık. 2. lotus’ta raikkonen lastik koruyarak çoğu puanını kazandı. pirelli 2012-2013 dönemlerinde yarış içinde lastik korumayı iyice abartmıştı. raikkonen gayet hızlı bir lotus’la, örneğin alonso’nun alabileceği puanlardan çok daha az puan aldı. ancak yanında grosjean olduğu için iyi görüldü. 3. v8 araçla turbo bir değil. v8 ile 4. viteste gaza yüklendiğinde tork seni spin attırmaz. araçların sürüşleri zorlaştıkça raikkonen daha da geriye düşecektir.

    1. Hayır sanırsın hem v8 i hem turbo v6 ları ayrı ayrı tecrübe etmiş, bizi aydınlatıyor..ilginç tabi.

    2. Bu elemanın bildiği tek şey tork. Onu da uyduruyor. Her yaptığı yorum da tork geçiyor. Yazık kimin torkuysa 🙂

    3. al abi bir tork-u ye de kendine gel 🙂

      1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
        Kimi_Raikko_Forza

        Sesli güldüm bayağı iyi bu 😀 Bu arada araçların sürüşleri zorlaştıkça diyorsun da tüm F1 camiası araçların sürüşlerinin kolaylaştığından şikayetçi. Bu adam v10 kullandı F1 in en hızlı olduğu sezonlarda RAİ McLaren deydi belki takip etmiyordun o zamanlar, olabilir. Kolaylaştıkça geriye düşecek desen anlarım.

  10. Ali MclarenF1 avatarı
    Ali MclarenF1

    30+ pilotlardan tek Alonso hizini yeteneyini koruya biliyor

    1. YETENEYİ 🙂 Benim şahsen alonsoya herhangi bir antipatim yok başarılı olmasını da çok isterim fakat bence button da yaşlı bir pilot gridde 35 yaşında ve ben bu sezon düzgün bi araçları olabilseydi en azından bir lotus seviyesinde dayanıklılık problemlerini gözardı edersek 12-8 11-9 gibi button’ın sezonu tamamlayacağını düşünüyordum

  11. Kimi sezonu spinsiz tamamla ve emekli ol.

  12. bu adama son zamanlarda hakiikaten acıdım .acınacak halde yani. buz adam falan hikaye .bitmiş resmen.

  13. Kimi’nin yerinde gerçekten olmak istemezdim.Hani okul zamanımızda, hoca bana taktı derdik ya, aynı şekil de bütün F1 camiası Kimi’ye takmış durumda.Kimi ile yatıp Kimi ile kalkıyorlar, biraz abartıldığını düşünüyorum.

    Kimi’nin hız sorunu yok, Vettel’den yarış hızında daha iyi olduğunu gördük, ancak operasyon anlamında Ferrari detayları çok kaçırıyor bu olay da hep Kimi’nin başına patlıyor.Yarin Kimi çıkıp yarış kazansa burada birkaç kişi harici kimse çok şaşırmaz, potansiyeli belli sonuçta.

    Bence bu durum Ferrari’nin tarzıyla alakalı gibi duruyor.Massanin son dönemleri çok vasattı ancak takım değiştirince kendine geldi, yine üst düzey performanslar vermeye başladı.

    Kimi 2013 de mukemmel performanslar ortaya koyarken Ferrari’ye geçtikten sonra 4 ay da yarışmayı mi unuttu?

    Bence Kimi hala çok hızlı, ancak takımın hataları Kimi’yi çok etkiliyor, onun yerine kim gelirse gelsin onun kalitesinde olmayacağı bir gerçek, Ferrari tecrübeli topclass bir pilot almalı Kimi’nin yerine, bu Rosberg olabilir, Hamilton da olabilir.

    Sampiyona tecrübesi olmayan bir pilot Ferrari eğer Mercedes ile başa baş bir yarışa girerse, Ferrari’yi yari yolda bırakabilir, acele edilmemeli. .

    1. Onur Gentas avatarı

      Yorumunun bazı kısımlarına katılmasam da Kimi hakkında yapılan yorumlardan bende çok rahatsızım. Bu tür pilotlar ne olursa olsun gerekli saygıyı görmeli. Sene sonunda sözleşme uzatılmasa da en güzel şekilde uğurlanmalı. Şimdiden kim gidecek kim gelecek muhabbetleri yapılırsa adamda motivasyon falan kalmaz. Özellikle takım bu dönemde destek olursa karşılığınıda alacaklardır diye düşünüyorum.

    2. Kimi 1 yıldaha durup yerine massa gecerse süper olur

    3. Son cümleni yazarken için kan ağlamıyor mu böyle adeta gönder butonuna basınca bir üzgün rehaveti çökmüyor mu üstüne . Ben inanılmaz şekilde kiminin harcandığını düşünüyorum . 2012 de Mgp ile dönme şansı olsaydı mesela f1e , neler olurdu hiç tahmin edebiliyomusun ? Şuan hala makine gibi sürüyordu bana kalırsa . Ferrari bu adamı istese stratejik açıdan kiminin yakasına yapışsalar bu iş olacak ya. En çok buna üzülüyorum . Takımda birinin bu adamı ipten alması gerekiyor. Haftasonu stratejisini düzeltmek adına . Yarış & sıralama & antrenman & pit & ayarlar. Sadece gerçekten kafası çalışan 2-3 mühendise ihtiyacı var.

    4. 2005 yılını izleyenler hatırlar. O dönem gridde Bridgestone’un işin altından kalkamamasından dolayı hakettiği yeri alamayan bir Ferrari vardı ve bu durumu hazırda bekleyen onlarca yorumcu, eski pilot ve diğer F1 otoriteleri Michael’e artık bırakmasını yeni gelen gençlerin karşısında hiç şansı olmadığını söyleyip durdular. Taa ki 2006 sezonu başlayana kadar… Kimi bu sezona başladığı gibi gitse kimse birşey sorgulamayacaktı. Kİ zaten tork saçmalığını da kimse kounşamayacaktı. Tek ihtiyacı olan Bahreyn’de kazanmaktı ama olmayınca olmuyor. Schumacher 2011 Kanada’da kazansa eminim ki herkes için şu anki durumundan daha da özel olarak görülecekti… Bazen o bir galibiyet çok şey değiştirebiliyor böyle büyük pilotların hayatında…

  14. Bana kalırsa Raikkonen’le ilgili en saçma iddia yeteneklerini kaybettiği ya da yaşlandığı iddialarıdır. Adam 2012’de 2013’te taş gibi ama ne olduysa 3 ayda patates püresine döndü ve Ferrari’ye böyle geldi bu herif. Ferrari önce adamı sıralama turlarında trafiğin içine sokmamayı öğrensin. Sonra sıra Raikkonen’in yeteneklerine gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir