Alonso’nun Motoru Hasar Görmüş, Ceza Yolda

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Avusturya’daki ilk turda Kimi Raikkonen ile yaşadığı büyük kazada motorunun da hasar görmesi nedeniyle bu hafta sonu Silverstone’da başka bir motorla yarışacak.

Avusturya’daki motor sorunlarının ardından sıfır güç ünitesi kullanmaya başlayan ve 25 sıra cezası alan Alonso, henüz ilk turda yaşadığı kaza nedeniyle yarışa erken veda etmişti.

Honda Alonso’nun motorunun ceza aldığından endişe duyduğu için önlem olarak motoru değiştirme kararı aldı. Araca Alonso’nun daha önce kullandığı güç ünitelerinden birisini yerleştiren Honda bir önceki motoru tam olarak inceleyecek.

Alonso şimdilik ceza almayacak gibi görünüyor ancak hafta sonunda bir sorun daha yaşanırsa yeni motora geçilecek ve öyle olunca ceza alınacak.

McLaren’in diğer pilotu Jenson Button da sensör sorunuyla yarışa erken veda etmişti. Onun ceza alıp almayacağı henüz bilinmiyor.

Daha önce motorda 2 gelişim hakkı kullanan Honda, McLaren’in evi Silverstone’da herhangi bir gelişim hakkı kullanmadı.

 


Yorumlar

“Alonso’nun Motoru Hasar Görmüş, Ceza Yolda” için 13 yanıt

  1. Herhalde McLaren’ler her yarışa pitten geçme cezası ile başlayacak bundan sonra.

  2. Gitti mi sana 25 puan daha…

    İngilizcede bi söz vardır…(has babuna ya gelsin)

    “Don’t try to run before you can walk”
    🙂

  3. Yarıştan sonra bunu hemen açıklamışlardı sanırım. Instant karma 🙂

  4. Ulan başkası vurur kabak Alo’nun başına patlar. Niye ceza verirler ki şimdi ? Bu saçma kurallar ile bu spor batmaya devam edecektir.

    1. Ne geziyo kıcının dibinde o daracık çizgiyle rainin aracının ortasında 🙂

      1. Doğru kanada’dan sonra kiminin benzer bir şeyi yapacağını hesaplaması gerekirdi 🙂

        1. :))))

  5. Alonso’nun son beş senedir bu dış etkenlerden çektiği nedir arkadaş biri alonso’ya çarpar şampiyonluk gider.diğeri çarpar güncellemeler gider resmen bu kaza 3 yarışın çöpe gitmesine sebep oldu

    1. Tarihten bir not:

      2012’de Lotus’un malum pilotları Alonso’nun şampiyonluğunu yediler. Spa 2012 ve Suzuka 2012.

      1. Tarihten bir not daha, Fernando Alonso Ferrari ile yarıştığı beş sezonda hem pilot şampiyonasında, hemde takım şampiyonasında Ferrari ile birlikte rakamla (0), yazıyla (sıfır) çekmiştir.

        Yakın tarihten bir not daha; Yakın zamanda geleceğim için en iyi kararı verdim dediği ve geçtiği Mclaren’de sezonun yarısı yaklaşırken rakamla (0), yazıyla (sıfır) çekmiştir.

        Gördüğümüz gibi bu not verme konusunda Alonso ve Fanları gayet başarısızdırlar, fazla takılmayalım…

        1. tarihten bir not: raikkonen mclaren ile yarıştığı 5 sezonda hem pilot hem takım şampiyonasında 0 çekmiştir. sonraki sene gelen hamilton ilk sene şampiyonluğa oynamış, ikici sene şampiyon olmuştur. rakamla yazıyla mors alfabesiyle.

          alonso hala şampiyonluk için yarışırken, raikkonen’in bir şampiyonluk daha kazanma ihtimali 0 olup, önümüzdeki sezon istemesine rağmen bile yarışacağı belli değildir, performansı nedeniyle ferrariden ikinci kez gönderilecektir. alonso objektif otoriteler tarafından tarih boyunca raikkonen’den çok daha iyi bir pilot olarak görülecek, ondan daha fazla şampiyonlukla f1 kariyerini bitirecektir. raikkonen’in ilk ve tek şampiyonluğu olan 2007 ise, fia’nın casusluk skandalına adı karışan bir takımın şampiyon çıkarmasını istememesiyle ilgilidir.

          gördüğümüz gibi tarih sayfalarını açınca raikkonen içinde kayboluyor.

          1. Bknz: Tarih sayfasını açınca Kimi Raikkonen’in kaybolduğunu söyleyen törkçü 🙂

            Bak resim tam seni tasnifliyor oo yeaa

  6. hiç şaşırmadım rai yine yaptı yapıcagını be adam diyesin kaza yapıcaksan kendi kendine zarar ver bari zaten honda zar zor yarış bitiriyorda emekli etmeleri lazım artık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir