Webber: “Multi 21 Olayından Sonra Vettel’in Avukatları Red Bull’u Sıkıştırdı”

yazar:

kategori:

Mark Webber’in yeni yayınlanan otobiyografisinde Red Bull döneminde yaşananlar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Webber, hayatını ve Formula 1 kariyerini anlatan “Aussie Grit” adlı otobiyografisini satışa sundu.

ABC televizyonuna konuşan Webber “Red Bull’un değişikliğe ihtiyacı vardı, ben de onlara yardımcı oldum ve ayrıldım.” demişti.

Webber ayrıca bir önceki açıklamasında Malezya’daki multi 21 skandalının hemen ardından Vettel’in kendisinden özür dilediğini ancak bir hafta sonra her şeyin değiştiğini söylemişti.

Otobiyografide Malezya’daki skandalın ardından Vettel’in avukatlarının Red Bull’a takım emri veremeyecekleri konusunda 2 sayfalık bir uyarı gönderdiği dile getirildi.

Webber “Horner, kendilerine mantıklı olmayan bir takım emri verilerek anlaşmayı ihlal ettikleri gerekçesiyle Seb’in avukatlarının  takıma 2 sayfalık bir mektup gönderdiğini kabul etti.” şeklinde yazmış.

Webber ayrıca Vettel’in kibirli yaklaşımının yarışırken aralarındaki gergin ilişkiye sebep olduğunu dile getirmiş.

Webber “Onun daha hızlı olduğu düşüncesi eğlenceli değildi.”

“Her zaman başka bir sebep olmalıydı. Zamanla onun böyle erimesinin yeteri kadar şey yaptığını düşünmesinden, ancak aslında yapmamasından kaynaklandığını fark ettim.”

“Benim düşünceme göre bunu adil bir şekilde yapıyorsanız eleştiriyi kabul etmelisiniz ancak Seb’in kibri olayın nasıl yanlış olduğunu anlamasını engelliyordu. Sebep olarak takımı görüyordu ya da takımın bir şey yapmasını istiyordu.” dedi.


Yorumlar

“Webber: “Multi 21 Olayından Sonra Vettel’in Avukatları Red Bull’u Sıkıştırdı”” için 2 yanıt

  1. son paragraftaki filozofik düşünceleri açıklıyorum 🙂

    “ondan daha hızlı olduğumun düşüncesi onun için eğlenceli değildi, her zaman başka bir sorun olmalıydı. Bir süre sonra seb’in elinden gelenin en iyisini yapmasına rağmen yeterli olmayınca böyle davrandığını farkettim.”

    “bana sorarsanız adil bir şekilde yenildiğinizde bunu kabullenmeniz gerekir ama seb kendini beğenmişliği yüzünden nasıl beni yenemediğini anlayamıyordu ve bunu takımla tartışıyordu, ya da takımın bunun hakkında birşey yapmasını istiyordu.”

  2. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    bu kitaptan neler çıkacak bakalım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir