Neale “Yeni Motor Cezaları Taraftarlar İçin Çok Karmaşık”

yazar:

kategori:

McLaren’den Jonathan Neale, Formula 1’in mevcut motor cezalarının taraftarlar için çok karmaşık olduğunu ve bunun yeniden düşünülmesi gerektiğini söyledi.

McLaren sürücüleri Jenson Button ve Fernando Alonso, Avusturya GP’ye güç ünitelerindeki değişikliklerle gelen 25’şer sıra cezalarıyla başlamıştı.

Gridde 20 araç olduğu ve McLaren sürücüleri gerilerde olup cezalarını çekemedikleri için aynı zamanda yarışta zaman cezaları gelecekti ancak yarışa erken veda ettikleri için bu olmadı.

Neale “Bu cezaları açıklamaya çalışmak biraz tuhaf oluyor. Formula 1 motor sporlarının zirvesi olacaksa, daha iyi yapmamız gereken şeyler var.”

“Bazı amaçlar olmalı ve 20 araçlık gridde pilotların 25 sıra ceza almasını açıklamanın zor olduğunu düşünüyorum.”

“Taraftarlara bunun sebebini açıklayabilmeliyiz. Bunu açıklama konusunda çok iyi iş çıkardığımızı düşünmüyorum.” dedi.

Neale ayrıca sezonun ikinci yarısında alacakları bol cezaları taktiksel olarak hesaplayarak almaya çalışacaklarını söyledi.

 


Yorumlar

“Neale “Yeni Motor Cezaları Taraftarlar İçin Çok Karmaşık”” için 5 yanıt

  1. Motordaki her silindir için 2 sıra, manifolt için 1 sıra, yakıt akış sensörü için 3 sıra, vk her dişli için 1er sıra, bu değişimleri yapan teknisyen sayısı kadar daha sıra toplamda yaklaşık 35 sıra ve bir arkadaşın dediği gibi gelecek yarışa bir önceki pistten başlayacak takım.

  2. Yoo hicte degil.Ceza alsanizda almasanizda yeriniz belli.

    1. Keyfini sür bugünlerin, her takıma laf sokmaya devam et.Her yükselişin bir inişi olduğunu unutma.İnişe geçtiğinizde sizi parmakla gösterip,dalga geçmeyeceğiz,çünkü F1 taraftarı böyledir..Yıllarca kimse Minardi geride olduğu için dalga geçmedi,ufacık bütçeleri ile burada yer aldıkları için büyük saygı duydular..

      Eminim sen ve senin gibiler onlarla da dalga geçerdiniz..F1 taraftarı değilsiniz ve hiçbir zaman olamayacaksınız.

      1. Dalga gectigimi nerden cikardin?Gorunen koy klavuz istemez.Takim rezilleri oynuyor.Motor.ureticisi ile dalga gecmeye bile degmez.Rezil olmalarini bekliyordum.Ama bu kadar madara olmalarini beklemiyordum.
        Kucuk bir not.Ben o takimi on bes yil destekledim.Bu yila kadarda ikinci takimimdi.

    2. Yav he he.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir