Dennis “Bu Sene En İyi McLaren Takımlarından Birisine Sahibiz”

yazar:

kategori:

McLaren’in Patronu Ron Dennis, tarihlerinin en başarısız dönemlerini geçiriyor olmalarına rağmen gelecekten iyimser olduğunu ve takımından memnun olduğunu söyledi.

Independent’ın Woking’deki çalışmaların ne kadar zor olduğunu sorması üzerine Dennis “Ben hariç herkesi şaşırtan şeylerden birisi, ben şaşırmıyorum çünkü daha önce bunu gördüm, sürekli ve ölçülebilir gelişme kaydediyor olmamız. Ve 3-4 yarış önce Kanada’nın pistin yapısı gereği bizim için zorlu olacağını biliyorduk.”

“Ancak görsel olarak her adım takımın tahmin ettiği gibi bizi ilerletiyor ve hesaplamalarımızda, pist üstü performansta iyi bir korelasyon var. Bu umut veriyor.”

“Bizim hedefimiz hala şampiyon olmak. Bu yüzden aracın her alanına odaklanmanız ve her şeyin en iyisi olması lazım. Ne Honda ne de biz şu ana kadar yaşadığımız zorlu mücadeleyi beklemiyorduk. Ancak onlar temiz bir sayfadan başladılar. Sadece motor açısından değil aynı zamanda araştırma ve geliştirme tesisleri tamamen yeni.”

“Bunun çok büyük bir mücadele olacağını biliyoruz ancak iyi gelişme kaydediyoruz. Honda yıllardır çok sayıda motor yaptı ve en iyisi olmasa bile en iyilerden birisi olacağımızı biliyorum. Ancak bu hibrit güç üniteleri, enerji dönüşüm sistemleri ile çok karmaşıklar. Aracı kimin kullandığı önemli değil, üzerinde uzmanlaşmanız zaman alıyor.” dedi.

“Diğerlerinin olgunlaşmış motorları iyi bir şekilde gelişti çünkü onlar 2014’te kullanmaya başladılar ve geçen sene 5 motor kullanılmasına izin verildi. Şimdi Honda onlarla aynı şeyi yapmak zorundalar ancak bir motor eksikle. Bu bana göre çok adaletsiz.” dedi.

Strateji Grubu’nın son toplantısını değerlendiren Dennis “Tüm paramızı yatırım için kullanmamızdan dolayı Strateji Grubu içerisindeki kendini beğenmiş konuşmalar karşısında şok oldum.”

“Bu komite neye sahip olup olamayacağımı belirlediğinde, çok yüksek sesle karşı çıktığım şey daha rekabetçi olmam için şirketin tesislerini kullanmamdaki yeteneklerimi etkileyen kuralların ortaya atılmış olması. Bu daha fakir olanlar tarafından şiddetle destekleniyor. Bir kez daha sinir bozucu.”

“Ben kişisel olarak 17 dünya şampiyonluğunda yer aldım ve neler yapılması gerektiğini bildiğimi düşünüyorum. Ve Strateji Grubu toplantılarının bazılarında bazı takımlar olağan üstü ilgisiz oluyorlar.”

“Geçmişte sadece bir kez değil 7 defa denenen ancak başarısız olan şeyleri teklif ediyorlar. Yapabileceğiniz tek şey doğru yerde ve zamanda düşüncenizi dile getirmek.”

“Sabah yataktan kalktığımda oldukça kavgacı hissediyorum. McLaren’in DNA’sı güçlü ve değerlerimizi çok iyi biliyorum. Takımı kötüleyen insanlar ya bizi anlamıyorlar ya da bizim geçmişimizi bilmiyorlar. Bu yüzden insanların bu açıklamayı anlamaları zor ancak şu anda, bugüne kadarki en iyi yarış takımlarımızdan birisine sahibiz. Yapışmış ve odaklanmış bir grup.”

“Çok fazla acı hissediyoruz ve bu tür durumlarda sizi kırmak için gelen insanlara karşı ayaklanıp: ‘Hadi ama, bunu başaracağız’ demeliyiz.”

“Aynı zamanda bu yükü taşırken sponsorları, yatırımcıları ve bildiğiniz herkesi takıma inanması için ikna etmemiz lazım ve bunu başaracağız.” dedi.


Yorumlar

“Dennis “Bu Sene En İyi McLaren Takımlarından Birisine Sahibiz”” için 13 yanıt

  1. Bilmediğimiz birşeyler görüyor olma olasılığı yüksek, öyle olmalı. Yoksa Arai’yi gölgede bırakacak bir iyimserlik bu. Takımda herkes mutluysa, takıma geldiği için pişman olan yoksa iyi 😀

  2. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    İşin iyi yanını görmeye çalışıyor ancak biraz züğürt tesellisi. İlginçtir McLaren yöneticileri bir dönemin Ferrari yöneticilerini andırır oldu. Sürekli iyimser açıklamalar. Bu kadar kötü bir duruma rağmen. Bakalım zaman neler gösterecek Mclaren adına.

    1. Whitmarsh da iyimser söylemler yüzünden gönderilmemiş miydi? 😀

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        Ama bu kadar kötü bir dönemi McLarenin olmadı. Düşün ya adamlar dökülüyor,her seans yolda kalıyor. Ne araçta hız var ne motorda iş var. Yada araçtaki potansiyel motordan ötürü çkmıyor. Whitmarshın kelleyi almasının ardından bu durum kabul edilemez. Adama sormazlar mı ; “Gönderdin ama sen ne yaptın ” diye ? Hem sen de demişsin seneye bitti 2017de emekli falan diye başka bir haberde. Yani gidişat hakkatten öyle olursa o zaman Dennis çok yanlış ata oynamış demektir. Bir yerde sorun tepeden başlar,tepe ise Dennis.

        1. Motor işi bilinemezdi ama. Takımın bunda suçu olduğunu düşünmüyorum. İlk izlemeye başladığımda Mclaren takımı Peugeot ile motor patlatıp duruyordu. Şimdi yine aynı. Başarılabileceğinin garantisi yok.

          Benim takıldığım şey şu aslında, sıralamalarda motorda sorun yaşamamalarına rağmen sonlarda kalıyorlar. Şasi de çok iyi değil gibi görünüyor. Halbuki şasi çok övülmüştü.

          Yeni motorlar geldiğinde kimin iyi olacağını kimse tahmin etmiyordu. Mesela ben Renault ve Ferrari’nin çok iyi olacağını tahmin ediyordum, Mercedes de geride kalmazdı bana göre. Ama öyle olmadı.

          1. burak karaküdük avatarı
            burak karaküdük

            O zaman Ron Dennis mavi boncuk dağıtıyor demektir. Şasinin sorunu olmadığını söylemesi ve sürekli övmesi. Takımda suç değil demenin Arapçası bana göre. Aynı zamanda yanıltıcı beyan verir ki taraftarı umutlandırır. Bu,bana göre bir hatadır. Ve belki de Jordan kibirden bunu kastediyordur.

            Motorda patlayınca herkes patladı Mercedes hariç. O zaman bu takımların suçu da olmaz sadece motor departmanlarının suçu olurdu. Ancak unutmayalım,şasiyi bu kadar ufak yapma fikri bizde de tutmadı ve her iki taraf birbirini suçladı.Bunları yöneten de belli olduğuna göre Dennisde de hata vardır.

            1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
              [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

              Ben Mclarenin bu kadar yıl sonra hala motor tesisi olmadığına şaşırıyorum.Sürekli geleceği belli değil.Oturup bir tesis yapsalar bu kadar uğraşmazlar.Çok harcama olur ama yapmaları lazım kendi motorlarını.

  3. bu neyin kafası diye sormak lazım sadece

  4. hiç kötü olmadınız zaten…

  5. Ron Amca hayal aleminde…

  6. Bonzai nin japon versiyonunumu kullaniyor acaba…

  7. Devlet başkanı olur bu adamdan 😀

  8. En iyi mclaren mi ? Biz yanlış yarışları mı izliyoruz arkadaşlar ? Arai bunlara ne içirdi ya ? 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir