Jordan “Whitmarsh Bile McLaren’i Dennis Kadar Kötü Yönetmemişti”

yazar:

kategori:

Eski takım patronlarından Eddie Jordan, McLaren ve Ron Dennis’teki kibir nedeniyle Formula 1 tarihinin en başarılı takımlarından olan McLaren’in eski konumuna gelemediğini söyledi.

Honda ile yeniden birleşen McLaren tekrar ön sıralara dönmeyi umuyordu ancak Honda’nın yaşadığı sorunlarla birlikte McLaren gridin en dibine düştü. McLaren şu ana kadar Manor hariç en az puan toplayan takım.

Jenson Button ve Eric Boullier yaşanan sıkıntıların 2016 sezonunu da etkileyeceğinden endişe duyuyor ancak Ron Dennis iddialı açıklamalar yapmayı sürdürüyor.

Jordan “Kibirli bir şekilde Lewis Hamilton’un McLaren’den ayrıldığı günden pişman olacağını söyledikleri günden beri eski McLaren’in gölgesinde kaldılar. Bu kibir hala McLaren’in üstünde yer alıyor.”

“Ron Dennis Martin Whitmarsh’ı kovdu ancak Whitmarsh bu takımı asla Dennis’in şu anda yönettiği kadar kötü yönetmedi.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

“Jordan “Whitmarsh Bile McLaren’i Dennis Kadar Kötü Yönetmemişti”” için 18 yanıt

  1. Jordan boş konuşmaz ama şu haberde dedikleri yem atmaktan başka bir şey değil gibi duruyor. Yönetim hatasından ziyade teknik sorunlar var. Dennis onları çözecek değil. Honda mevzusundan bahsediyorsa, Jordan yine haksız.

    Bu arada kimlerin Mclaren’i savunduğunu, gelişimini beklediğini okuyorum ya, harika. Eski Mclaren taraftarlarını geçtiler, laf bile ettirmiyorlar. Boşuna umut beslemeye gerek yok. Honda 2016’da mucize yaratamaz, bu sene zaten bitti. 2017’de ise kurallar yine değişiyor, yine geride kalacaklar. Sonra emeklilik tabi. Ve ardından gelecek şampiyonluk.

    Buraya yazıyorum, olur da tutmazsa caps alıp kafama vurursunuz 😀

  2. aklı sıra kahini oynamış bazı şeyleri öngöremezsiniz…

    mercedesi değiştirme fikri doğruydu riskleri almalısınız..doğru yada yanlış göreceli

    o motorla onlardan başkası şampiyon olamaz nokta.

  3. Eddie Jordan mı Ron Denise takım patronluğunu öğretiyor.

  4. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Kibirli demiş işte adam. Kibir iyi bir şey değil,karar almada sizi hataya sürükleyebilir. Fırsatları tepmenize sebep olabilir. Ron Dennis yada bir başkası çok farkeder mi bilmem ama uzun zamandır kazanamıyorlar. Her düşüşün bir çıkışı vardır elbet. Bunun dışında Abdullaha katılıyorum.

  5. Arai varken Martin’de gaza gelir olmayacak vaadlerde bulunurdu.

  6. Mercedes motoruyla onlardan başka kimse şampiyon olamaz.

    Sonuç iyi yada kötü, karar doğru.

    Geçen sene sorulsa herkes kararı ovecekti.Yarıştan sonra doğru stratejiyi söylemek kolaydır.

  7. O değil de McLaren Whitmarsh’ı resmen yedi. Kaç yıllık birikimi bir çırpıda attılar ki adamın bir suçu olduğunu düşünmüyorum. Resmen silip attılar.

  8. İkisi de Monte’den iyidir

  9. Biraz hakli bence.Honda motoruna geçilmesi bir hataydı, bu hata iki tarafa da pahalıya Nak olabilir.Honda ilerlerken diğer üreticiler boş durmayacak, bu şekilde diğerlerini yakalaması en az iki seneyi bulacak gibi duruyor.

    Halbuki Mercedes motoru ile devam etselerdi yenilenen Aero bölümüyle en kötü Williams düzeyinde olabilirlerdi.Bunun yerine Ron çok uzun vadeli riskli bir işin içine girdi umarım altında kalmazlar bu projenin.En azından bu motorlar değişene kadar akıllı olan şu veya bu şekilde Mercedes ile devam etmekti, Honda’ya geçince şampiyonluğun geleceği garantimi, şu durumda Mercedes motoru ile olan ihtimalden kat kat daha düşük, çok küçümsedi Ron bu işi, teknik fizibilitesini iyi tatbik etmemişler, görünen bu.

    İşin pazarlama boyutunda ise elinde Alonso gibi bir pilot varken podyumlar ile sponsor ve dikkat çekip kurallar değiştiğinde Honda motoruyla iyi bir başlangıç yapmak daha getirili olurdu, İşte kibir en büyük yöneticilerin bile büyük detayları gözden kaçirabileceğini gösteriyor.

    Mclaren kesinlikle yaklaşımını değiştirmeli, son 3 sezondur berbat haldeler ve aynı yaklaşımın yarar sağlamayacağı çok açık, Uyan Mclaren. .

    1. Bu motorlar değişene kadar diyorsun da V6 motorlara geçildiğinde kim bilebilirdi Mercedes’in bu kadar üstün performans sergileyip dominat olacagını.Ferrari ve Renault bu kadar geride kalmasaydı şuan 2017’de motorlar değişecek diye bir tartışma olmazdı.
      Ron doğru olanı yapmıştır Honda’da batırmıştır.

      1. İki sene önceden Mercedes’in çok üstün olacagi F1 çevreleri tarafından bilinirken, Ronun bazı seyleri bilmemesi öngörememeside ayrı bir başarısızlık.

        1. F1 çevrelerine bakarsak Ferrari 2010-2013’de şampiyondu.Kimse bu tür konuşmalarla iş yapmaz yada büyük bir ortaklıgı sonlandırmaz.Dediğim gibi Ferrari ve Renault bu kadar geride kalmasaydı 2017 için değişiklik asla konuşulmazdı.

  10. Ortada yönetecek bir durum yok ki? Honda motoru çözmeden herkesin eli kolu bağlı..

  11. Ağır girmiş Dennnnnisss’e laf

  12. Tezini destekleyecek birşeyler de söyleseydi keşke.

    1. Herşey ortada değilmi söyleyecek birşey bırakmadılar sağolsun 🙂

      1. Camianın içinde olduğu için bizim bildiklerimizden fazlasını bilmesi gerekiyor, eğer bilip te açıklayamıyorsa da böyle bir demeç vermesi anlamsız. McLaren fanları dahil tüm F1 padoğu durumun vehametinin farkında zaten. O bakımdan.

  13. Bu laf kavgada söylenmez 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir