Hamilton Silverstone’da Rosberg ile Gerçek Yarış Olmasını Umuyor

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Britanya’da son 2 sene takım arkadaşı Nico Rosberg ile yaşadıkları sorunların ardından bu sene gerçekten yarışmayı umduklarını söyledi.

Şampiyona lideri Hamilton, son 4 yarışın 3’ünde takım arkadaşı Rosberg’in gerisinde kaldı.

Bu iki isim Silverstone’da takım arkadaşı olarak katıldıkları son 2 senede gerçek mücadele edemediler. Hamilton 2013’te lastik sorunu yaşarken Rosberg geçen sene vites kutusu sorunuyla yarışa erken veda etti.

Hamilton “Tabi ki çok zor bir hafta sonu olacak. Nico çok hızlı olacak. Bu hafta sonu ana rakibimiz kim olur bilmiyorum. Williams ya da Ferrari olabilir.”

“Bu hafta sonu iyi bir sıralama geçirmeye ve ardından yarışta maksimumu çıkarmaya bağlı olacak.”

“Son yıllarda sıralamalarda çok iyi değildim. Bir sene Nico aracında sorun yaşarken bir sene ben sorun yaşadım.”

“Bu yüzden bu sene gerçekten mücadele edip gerçek bir yarış çıkarmamızı umuyorum.” dedi.

Rosberg kendisiyle farkı 10 puana kadar düşürse de Hamilton, Avusturya’nın ardından geri dönmesi gerektiğini hissetmiyor.

Hamilton “Yarışlarda gösterdiğim performanstan mutluyum. Geçmiş yıllara göre daha mutluyum. Geçmişte bazı dönemlerde daha mutsuz oluyordum.”

“Son yarışlarda bazı iniş çıkışlarım oldu. Son yarışta start büyük fark yarattı.”

“İyi olan şey yaşadığımız olumsuzluklarda onların üzerine çalışıp analiz yapmamız ve genelde sorunları çözerek iyileşmemiz ve onların tekrarlanmasını önlememiz.”

“Son yarıştan sonra Nico benim için olanları tekrarladı ve tüm hafta sonunu etkileyen ciddi bir sorun olduğu ortaya çıktı. Şimdi bu durum düzeltildi ve ilerleme kaydettik.” dedi.

 


Yorumlar

“Hamilton Silverstone’da Rosberg ile Gerçek Yarış Olmasını Umuyor” için 8 yanıt

  1. Kara oglan debriyaj sikintisini hallettik artik sikinti yok tokatlicam diyo hehehe

  2. Once sen bi kendine gelde sonra rosla mucadeleyi dusun monakodan sonra bi dahildin gibi sanki

  3. Son 4 yarışın gerçek skoru 2-2 bunu Rosberg’e sorsanız da aynı cevabı verecektir ancak bir gerçek var ki Rosberg’in İspanya ve Avusturya yarış temposu gayet iyiydi. Hamilton’ın bu iki yarışta da startta geçildiğini ve tempoyu Rosberg kadar yükseltemediğini gördük. Şampiyonanın bu döneminde bunlar başına büyük sorunlar açmıyor ancak son çeyrekte yakın puan farkından dolayı sorun yaratabilir. Sonuç olarak Rosberg son yarışlarda gösterdiği performans ile şampiyonluk yarışında Hamilton’ın çokta uzağında olmadığını gösterdi. Monaco, Malezya’da ki gibi strateji hatalarıyla veya geçen yıl ki gibi araçta çıkan arızalarla Rosberg son anda şampiyon falan olursa şaşırmam

  4. Sorun derken debriyaj ‘dan mı bahsediyor acaba.

    1. Önceki iki Silverstone yarışından bahsediyor.

      1. Genel olarak son 2 Silverstone yarıştan bahsetse’de şu paragrafa takıldım;

        Son yarıştan sonra Nico benim için olanları tekrarladı ve tüm hafta sonunu etkileyen ciddi bir sorun olduğu ortaya çıktı. Şimdi bu durum düzeltildi ve ilerleme kaydettik.” dedi.

        1. Hımm, demek ki ayarlarda birşeyler farketmişler. Ya da mühendisler Hamilton’u yemişler 😀

  5. Rasim Ozan Kütahyalı avatarı
    Rasim Ozan Kütahyalı

    Ferrari bu yarışta mercedesi yakalamalı.

    İngiltereyi fethetmeliyiz. Nerdesiniz Tifosiler verin çoşkuyu yarışı sebastian vettelin kazanacağını söyleyin. Meydanı mercedeslere bırakmayalım. Haydi vettel kap polüde yarışıda mührü bas.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir