2016 F1 Sezonunda Her Yarış Hafta Sonu 2 Yarış mı Olacak?

yazar:

kategori:

FIA ve Formula 1 yönetimi 2016 Formula 1 sezonunda uygulamaya konulacak bazı değişiklikler üzerinde çalışmaları yürütüyor.

Bu hafta gerçekleştirilem Strateji Grubu toplantısının ardından bugün Silverstone’da gelen bilgiler 2016’da yarış hafta sonu programında değişiklikler planlandığı yönünde oldu. Yapılacak değişikliklerin heyecan verici ve yenilikçi olduğu söylenirken cumartesi günleri de ekstra bir yarış olabileceği iddialar arasında.

FIA’dan yapılan açıklamada “Sıralamalar ve yarış hafta sonu formatında bir çok heyecan verici ve yenilikçi değişiklikler konuşuluyor.”

“Bu değişiklikler 2016’da dahil edilmesi için FIA ve FOM tarafından tartışılıyor.” sözlerine yer verildi.

FIA Başkanı Jean Todt “Yarış hafta sonu formatı iyileştirilebilir.”

“Yarışların 10 tur daha kısa ya da uzun olmasını tartışabiliriz.”

“Ya da cumartesi günleri bir hız yarışı mı? Neden olmasın?” dedi.

Formula 1’de sıralama seansının formatında bir çok kez değişiklik olurken şimdiye kadar yarış hafta sonunda 2. yarış olmamıştı.

 

 


Yorumlar

“2016 F1 Sezonunda Her Yarış Hafta Sonu 2 Yarış mı Olacak?” için 14 yanıt

  1. Salaklığın bir üst sınırı olmalı.

  2. Bu strateji grubunun toplanması bile gereksiz masraf. Yiyecek içecek toplanılacak mekana giden para falan maliyetleri düşürmeye buradan başlayabilirsiniz. Çok az da olsa kar edersiniz.
    Şu adamlara söz vermeyin artık beceremeyecekler işte. Bernie vasıfsız eleman Todt gereksiz eleman ne olacak la bu F1’in hali.

  3. OtonomAktor avatarı

    yakında f1 i bırakıp indy car yada wec veya wrc filan izlemeye başlıcam bu nedir çocuk oyuncağı yaptılar f1 i. sizin de yapacağınız organizasyonunda… Allah f1 i sizin elinizden kurtarsın.

  4. Bunlar iyice zıvanadan çıktı heee…

  5. “Ya da cumartesi günleri bir hız yarışı mı? Neden olmasın?”

    Dalgamı geçiyon bizle anlamadım ki? Sanki arabalar çok hızlı gidiyor. 2 tur zorlasalar yakıt kritik diye mesaj geliyor hemen. Çifte puan uygulamasından daha saçma bir kural yapamazlar diyordum, beni yine yanıltmayı başardılar.

  6. Bir haftaya iki yarış çok. Ama Sochi gibi ottan …tan pistlerde yarış yapılacağına Spa’da senede iki yarış yapılmasını isterim.

  7. Iyice sacmaladilar hadi bakalim daha neler cikartacaklar basimiza boyle giderse formula 1 satacak kanal bulamazlar

  8. serinin değerini iyice düşürün 😀

  9. Hani maliyetler sizin için önemliydi ? Buda ekstradan bir maliyet olmayacak mı takımlara. İyice saçmaladılar.Taraftarlar rekabet istiyor,ses istiyor bunlar başka alemde.

    1. şu yorumu birisi böyle kocaman bi tabelayla FİAnın kafasına vurması lazım

  10. Hız yarışı ne ya ? Gelenekleri bozdukça bozuyorlar. V6 motorlara da hasret kalacağız yazın bir kenara.

  11. abartmaya ve saçmalamaya gerek yok her hafta olabiliyorsa yapsınlar ama çok uzak ülkeler arasında en fazla 2 hafta aralık yeter onun dışında ekstra yarışlara hız yarışına veya başka şaklabanlıklara gerek yok sadece adam gibi motorlara ses getirin … eskisi gibi …

  12. hız yarışı kulağa heycanlı geliyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir