Renault’nun Lotus’u Satın Aldığı İddiaları Hız Kazandı

yazar:

kategori:

Renault’nun fabrika takmı olarak Formula 1’e dönmeye karar verdiği yönündeki iddialar uluslararası basında ve Fransa basınında hız kazandı.

Son dönemde Renault’nun Formula 1’den tamamen çekilmeyi ya da fabrika takımı olarak spora dönmeyi değerlendirdiği biliniyordu.

Haberlere göre Renault, daha önce sattığı Enstone kökenli Lotus takımını alarak spora geri dönüyor. Renault Lotus’un öncelikle % 51’ini satın alacak ve geri dönüşünde Alain Prost büyük rol oynayacak.

Bu sene başında Lotus’un Mercedes’le yaptığı uzun vadeli anlaşmanın feshi için Renault’nun Mercedes’e ödeme yapması bekleniyor.

Renault’nun kendi takımını kurması halinde Red Bull’un ne yapacağı bilinmiyor. İddialara göre Red Bull takımları ya Ferrari’ye geçecek ya da spordan ayrılacak.

Bu haberler karşısında Romain Grosjean “Formula 1 taraftarı olarak gerçekten Fransız takımı görmeyi ve podyumda ‘La Marseillaise’yi duymayı istiyorum.”

“Renault’nun döneceği iddiaları çok güzel ve kesinlikle heyecan verici.” dedi.

Prost’un takımın başında olacağı iddiaları için Grosjean “O bu sporun centilmenlerinden. Alain’le çalışmak güzel olur.” dedi.

 


Yorumlar

“Renault’nun Lotus’u Satın Aldığı İddiaları Hız Kazandı” için 7 yanıt

  1. CetinKUPUCU avatarı

    RENAULT ‘ dönerse bu spor ve taraftar için oldukça ciddi bir kazanç olacaktır. Diğer yandan RedBull ‘un çekilmesini istemesek de, bu gerçekleşirse çok büyük bir kayıp olmayacak ve yokluğu kısa sürede unutulacaktır. Geçmişi çok kısa olması, fabrika takımı olmayışı bunda etkisini gösterecektir.

  2. RedBull’un F1’den ayrılmasına şahsen hiç üzülmem,Renault’nun geri dönmesini de çok isterim.Formula-1 tamamen fabrika takımlarından oluşmalı bence

  3. RedBull’un ayrılmasına şahsen hiç üzülmem,Renault’nun geri dönmesini isterim.Formula-1 bence tamamen fabrika takımlarından oluşmalı.

  4. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Prost’la efsanevi bir takım olur.

  5. Bu sene başında Lotus’un Mercedes’le yaptığı uzun vadeli anlaşmanın feshi için Renault’nun Mercedes’e ödeme yapması bekleniyor.

    Ne gereği var? Mis gibi Mercedes motoruyla yarışın.

  6. Bu reno motoruyla uğraşacagımıza ferrarı den alıp sıkıntısız kullanmayı yada ıkı sene ıcerısınde honda nın gelısımıyle ondan daha iyi bence…

  7. herzaman dediğim gibi Redbull kendi ayağına sıktı. hep ben yaptım ben şampiyon oldum havasında . onun için Renault güncel motoru bir türlü Redbulla vermiyor.
    Hadi aslanlarım lotusu satın alında fabrika takımı olarak geri dönün

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir