2015 Britanya GP 1. Antrenman – Rosberg Lider

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 9. yarışı olan Britanya GP öncesinde gerçekleştirilen 1. antrenman seansını Mercedes pilotu Nico Rosberg ilk sırada tamamladı.

Silverstone’da gerçekleştirilen ilk seansta Rosberg, son anda attığı 1.34.274’lük derecesiyle takım arkadaşı Lewis Hamilton’u geçerek ilk sırada yükseldi ve seansı bu şekilde tamamladı. Rosberg seansın başında yaşadığı hidrolik sorunu nedeniyle uzun süre garajda kaldı.

Kendi evinde yarışan pilotlardan Hamilton, Rosberg’in son turunun ardından 0.070 sn geride seansı 2. sırada tamamladı.

Toro Rosso pilotları Max Verstappen ve Carlos Sainz oldukça güçlü bir seans geçirdiler. Verstappen 3. hızlı isim olurken Sainz 5. oldu ve onların arasında Ferrari’den Kimi Raikkonen yer alırken Ferrari’nin diğer pilotu Sebastian Vettel 6. hızlı isim oldu.

Red Bull pilotları Daniel Ricciardo ve Daniil Kvyat 7 ve 8. hızlı isimler olurken onların arkasında B şasisini piste çıkaran Force India’dan Nico Hulkenberg yer aldı.

10. sırada yer alan Williams pilotu Felipe Massa’yı vatandaşı Felipe Nasr ile Meksikalı Sergio Perez takip ederken Williams ile piste çıkan kadın sürücü Susie Wolff 13. hızlı isim oldu.

Lotus ile piste çıkan ve 14. olan Jolyon Palmer’i Sauber ile piste çıkan Marciello takip etti. Lotus’un diğer pilotu Pastor Maldonado 16. sırada yer aldı.

McLaren pilotları Fernando Alonso ve Jenson Button ancak 17 ve 18. hızlı turları atabildiler. McLaren sürücüler 4 sn yavaş kaldılar. Seans McLaren için pek sorunsuz değildi. Button sızıntı nedeniyle vakit kaybederken Alonso test amaçlı farklı süspansiyon ayarları ile yeterli bilgi toplanmasının ardından ayarların değiştirilmesini bekledi ve toplam 22 tur attılar.

Manor pilotları beklendiği gibi seansı son sıralarda tamamladılar.

britanya-fp1


Yorumlar

“2015 Britanya GP 1. Antrenman – Rosberg Lider” için 6 yanıt

  1. Şuan fp2 de ros ile vet in tur farkı 0.4 saniye . Şimdi boş depodalar tekrar 🙂 çünkü vet ham ile rosun ortasında

  2. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    Patron dediğini yaptı bundan sonra mercedese koz vermicekler

  3. lastık secımlerı berbat olunca gelışımde zor mclaren honda bakalım neler yapıcak

  4. şevki aksu avatarı

    dolu depo ile çıktılar. Renaultun okadar gelişmiş olması zor.

  5. Mercedes direk en hızlı turlarını attı. Diğerleriyle aradaki fark çoktu.

  6. Seansın tamamını izledim .

    Ferrari, başkanın geçen hafta dediği gibi (bundan sonra cuma günleri dolu depoyla çalışacağız) dolu depoyla çıkmıştır umarım yoksa durum vahim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir