Alonso “Daha da Kötüleşeceğiz”

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Britanya’da sıralamalarda ilk seansta elenmelerinin ardından yaptığı açıklamada McLaren için durumun bir süre daha kötüleşeceğini söyledi.

McLaren’in kendi ülkesindeki yarışta Alonso ve Button 17 ve 18. sıralarda kalarak elendiler.

Alonso “3 hafta sonra Macaristan’a geldiğimizde yine aynısı olacak. Spa’ya geldiğimizde yine aynısı olacak. Bu yüzden sıkılan varsa Japonya ya da Meksika’yı beklesinler çünkü bundan daha kötü yarışlar olacak.”

“Bunu biliyoruz. Planımız o yarışların cezalarla ve değiştireceğimiz şeylerde daha kötü olması.”

“Her şey beklediğimizden daha kötü gidiyor ancak 3 ve 4. yarışta gördüğümüz duruma bakarsak başardıklarımız beklediğimizden daha iyi.”

“Ancak dışarıdan baktığınızda ilk seansta elenmek öyle görünmeyebilir. Ancak sakiniz.”

“Oldukça geliştik. Bu senenin en iyi sıralama seanslarından birisiydi.”

“Tam tersi görünebilir ancak asla orta sert hamurlarla Ferrari’nin sadece 1.5 sn gerisinde olmamıştık. Hem de sezonun en uzun ikinci pistinde.”

“Lider ile fark daha az ancak şu anda motor gücü eksiğimiz var ve gelişene kadar sorun yaşamaya devam edeceğiz.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

“Alonso “Daha da Kötüleşeceğiz”” için 27 yanıt

  1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    hadi canım yeme bizi bakışı 😀

  2. Yusuf Hitay avatarı

    başlık harika, her şeyi özetliyor.

  3. Bir umut bir umut. Caterham’ın 2-3 yıl boyunca yaptığı açıklamalara benziyor: Şimdi Marussia ile takılıyoruz ama seneye kesin orta grupta olacaz!

    Honda’nın bu sene gelişme şansını 0 olarak görüyorum. Hatta turbo yapısı gibi temel bir şeyde tamamen yanlış bir tasarım kullandığını farketmiş ve değiştirebilmek için çok fazla puana ihtiyaçları olduğu, ancak bunların arasında gelişim kuralları nedeniyle dondurulmuş parçalar da olduğu gibi bir izlenim alıyorum. Tek bir yerde sorun yok bence, hepten yanlış. Bu yüzden 2016’da da şans vermiyorum, 2017’de zaten değişiyor.

    1. 2017 2017 diyoruz da geçmişe bakalım. Büyük kural değişikliği olan dönemleri hatırlayalım. 2009’da büyük değişiklikler oldu McLaren neredeydi? 2014’te oldu McLaren neredeydi? McLaren’in mühendislik büyüsü bozuldu gibi. Ya da üstlerinde ölü toprağı mı var ne var anlamadım.

      Zamanında gelen başarılar ve şampiyonluk mücadeleleriyle kazanılan taraftarların sayısı da gün geçtikçe azalıyor. Son yıllara bakarak hangi çocuk ya da genç McLaren taraftarı olmak ister ki? Hiç doğru yolda ilerlemiyor gibi. Sonu hayır olsun inşallah 🙂

      1. Aynen öyle katılıyorum ben de. Köklü kural değişikliklerinin olduğu dönemlerin başında McLaren hiçbir zaman öne çıkamadı. Bir büyük oldukları gerçek ama bilemiyorum ilerleyen zamanlarda neler görürüz.

        1. şöyle bir şeyde var.mclaren 2009 tamam hatta ikici yarıdan sonra redbula kafa tutar duruma geldiği zamanlar oldu.ama 2009 dan sonraki süreçte hiçte yavaş olmadı.dayanıklılık derseniz orası ayrı. motor kısmı ise , zaten kendi motorlarını yapmadığı için orada yapabileceği bir şey yok. bakın ferrariye f1 in en büyük takımı dediğimiz takım kendi motorunu yaptığı halde ,hatta en iyi motoru yapıyor dediğimiz halde mclaren zaman zaman ferrariyi geçmiştir .

      2. Mclaren çalışıyor sorun Ron’da. Gitti Honda’yı getirdi. Geçen sene puan alan takım bu sene alamıyor. Bu seneki araç geçen senekinden çok daha iyi motor dışında. Bu araçta Mercedes motoru olsa Williams gibi bir sırada olurdu

      3. Mclaren çoğu taraftarını mika hakkinen sayesinde aldı tabi o zaman alonso raikkonen gibi pilotlar yok , raikkonein koltuğu devralması 2007 de alonso ve ham ın gelişi derken zaten zannetmiyorum şu sitede parmakla sayılı kadar vardır 97-98 sezonlarını naklen seyredip bugünlere kadar takip etmiş insanlar. Mclarenin böyle olması gerçekten çok can sıkıcı . Pilot olarak bakmaktan ziyade olaya..

  4. Alonso’nun yaptığı olumlu konuşmalar buraya kadarmış.

    1. İçeriği de oku öyle yorum yap.

  5. Millet Honda’ya laf ediyor. Adamlar başaracak. Türk değil bunlar. Bir tek Türkler düşünür pazartesi gününden, cumartesiyi. 😛 Çalışır, başarırlar.

    1. O eskidendi.Son denemelerinde nasil kacacaklarini bilemediler.Lada F1e girseydi bu kadar rezil olmazdi

  6. bu arada ilk seansta en hızlı turdan 1.5 sn yavaş kaldılar. Pistin uzunluğuna ve motor zayıflığına bakarsak çok zayıf görünmediler. Yeni motorla bakalım neler olacak?

    1. malesef bu işler ilk seansla olmuyor mercedes motorlu araçların ve özellikle mercedes’in ilk seansları rakipleri test etme, son seansa ise tam güçte gittiklerini biliyoruz. Fark dahada büyük.

      1. Aslında öyle bir şey yok. Gelişen pist koşullarıyla birlikte q2 ve q3 de daha da hızlanıyorlar. İlk seansta elenen bir McLaren’i q3 te çıkarsan piste, q1 deki turundan çok daha iyi bir tur zamanı elde edebilir.

        1. Ilk seansta yumusak kastikleri kullanmiyorlar bile.Ikinci seansta genellikle kullanilmis lastikle cikiyorlar.

      2. ben zaten maksimum hızları baz alarak yorum yapmadım. İlk seansı baz aldığımızda çok yakın bir mücadele oldu.

        Ki hiç bilmeyen bir insan bile son seanstaki derecelere bakarak McLaren’in çok daha zayıf olduğunu anlayabilir.

  7. 7 kimi

    aynı fikirdeyim resmen yazık oluyor

  8. Benim de dikkatimi çeken Alonso q1’deki son turunda 2.sektörde sadece 0.2 sn kaybetti 1.sıradaki pilota göre. Hızlı virajların olduğu bölümde araç dengeli görünüyor. Ah Honda ah diyorum başka da bir şey demiyorum.

    1. Bence şöyle bi durum da var , hondaya bu kadar sorunu yaşatan ve/veya sorunları aşmakta bir gömlek daha işleri zorlaştıran karmaşık bi paket yapısı var . Mesela bariz yerlerde soğutma sıkıntısı gibi. Bu dar paketlenen yapıya uymak zorunda biraz da ünite ve organlar

  9. Ya ben çok üzülüyorum gerçek anlamda gridde yarışa renk katacak kızgın savaşlar izletecek bu 2 adam bu tarz şeylerle uğraşıyor

    1. aynı duygular içindeyim

  10. kafayı sıyırdılar yeminle 😀

  11. Bu sezon orta sıralarda olsaydık iyiydi de sondayız be hacı. Böyle giderse seneye en fazla Lotus ve Toro Rosso ayarında oluruz.

  12. Mutluluk iksiri içmişler.. :))) Başaracağınızı biliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir