Verstappen Düşük Performansı Açıklamakta Zorlanıyor

yazar:

kategori:

Toro Rosso pilotu Max Verstappen, Britanya sıralamalarında 13. sırada kalarak 2. seansta elenmesinin ardından bu durumu açıklamada zorlandığını söyledi.

Dünkü antrenmanların ardından Toro Rosso aracının virajlarda Mercedes’ten sonra en hızlı olduğunu söyleyen Verstappen bugün 13.lükten öteye gidemedi.

Verstappen “Sıralamaların başında aracın olması gerektiği gibi olmadığını hissedebiliyordum.”

“İlk iki virajın ardından çok fazla arkadan kayma ve patinaj vardı bu yüzden arka lastikleri mahvettim. Turun geri kalanında arka lastiklerim artık yoktu.”

“Çok tuhaftı. Neyin yanlış olduğunu açıklayamıyorum. 3. antrenman ve diğer seanslara göre çok fazla arkadan kayma ve çekiş sorunları vardı.”

“Kesinlikle bir şeyler sorunluydu. Normalde her zaman gelişiyoruz bu yüzden neyin yanlış olduğunu analiz etmeliyiz. Yarışta bunu yaşamak istemeyiz.”

“3. seansta biraz hasar gördük bu yüzden tabanı değiştirdik. Belki orada yanlış bir şeyler olmuştur.”

“7 ve 8. olmayı bekliyorduk bu yüzden 13.lük tuhaf oldu.”

“Buna rağmen yarıştan eminim. İlk turlar iyi geçersek yarış performansımız iyi olur ve bir kaç araç geçebiliriz.” dedi.

8. olan Carlos Sainz “3. seansta 5 ve 6. olmamızın ardından biraz şaşırmış olabilirsiniz ancak size bundan daha fazlasının olamayacağını söyleyebilirim.”

“Ferrari’yi referans olarak görürseniz, tüm motor zayıflığına rağmen Vettel’in 0.1 sn arkasında olmamız büyük bir olay.” dedi.

 


Yorumlar

“Verstappen Düşük Performansı Açıklamakta Zorlanıyor” için 5 yanıt

  1. zekeri sayin avatarı

    Abartiya gerek yok ki.arac gercekten iyi.ama ucmaya gerek yok

  2. Ama bizim aracımızın şasisi en iyi ikinci şasi. Ama biz virajlarda çok hızlıyız.

  3. Verstappen gecen gün aracımız çok hızlı dıyordu..Bende buna katılıyorum…Zaten aracın ne kadar stabil ve optimize performansa dayalı basarılar elde ettiği aslında bu sene belli…Redbull dan çok daha iyi durumdayız…

    Aslında sezon basında motor kaynaklı sorunları birkac yarıs boyunca yaşamasaydık Tost un dediği gibi bu sene ilk beşte olmak için daha fazla şansımız olabilirdi…

    İnsanları anlamak çok zor;toro rosso yla yeri gelince dalga gecmekle,basarısızlık ornegi gostermekle,redbull un takımı olarak lanse etmekle ne elde ediliyor anlamıyorum…

    Şunu anlamak Zor mu;bu takım şu anda iui veya kötü f1 in geleceği için en istikrarlı pilot akademisi oldugu kadar orta sırada da faLasıyla renk katan bir takım…

    1. Anlayana sivri sinek saz;anlamayana davul zurna az…

  4. Sadece digerleri gaza basti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir