Aston Martin Red Bull ile F1’e Dönebilir!

Son çıkan haberlere göre Aston Martin 2016 Formula 1 sezonunda Red Bull takımıyla ortaklık yaparak Formula 1’e dönebilir.

Britanya’da çıkan sürpriz söylentilere göre taraflar arasındaki görüşmeler üst seviyede ve Aston Martin Red Bull’la anlaşmaya vararak Mercedes’in F1 motorunu Red Bull’a getirecek.

Mercedes Aston Martin’in hisselerinin % 5’ine sahip. Aston Martin daha önce 1959 ve 1969 yıllarında Formula 1’de mücadele etti.

Anlaşma kapsamında Mercedes’in Red Bull’un resmi motor tedarikçisi olarak görüneceği ancak Aston Martin logolarının araçta yer alacağı söyleniyor.

Red Bull’un gelecek seneyi de içeren Renault anlaşması devam ediyor ancak iki tarafın arası özellikle bu sene iyice gerildi.

Renault’nun sürekli olarak basında eleştirilmesinin ardından Formula 1’den ayrılmayı ya da spora fabrika takımı olarak dönmeyi değerlendirdiği biliniyor.

 

 


Yorumlar

“Aston Martin Red Bull ile F1’e Dönebilir!” için 4 yanıt

  1. Bütün gride Mercedes motoru verelim kurtulalım?

  2. Almanlar buna izin verir mi? Aston Martin kendisi motor üretmeyi beceremiyor mu? kendi motorunu versin böylece Red bull daha beter hale gelir,çok da güzel olur.

  3. Aston Martin Red Bull Racing Mercedes olur o zaman yeni takımın adı 🙂

    İlginç bir olay. Red Bull’un müşteri motoruyla Mercedes’i yenebileceğini hayal etmiyorum açıkçası

  4. Redbull o araçla Mercedes’e geçerse fena rekabet olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir