Mercedes Renault ve Honda’ya Gelişim İzni Verebilir

yazar:

kategori: ,

Mercedes motorsporları patronu Toto Wolff Formula 1’deki motor rakipleri Renault ve Honda’ya kendilerini yakalayabilmeleri için gelişim izni verebileceğini söyledi.

Sezon içi gelişim kurallar gereği yasaklanmıştı, ancak Ferrari’nin bu sezon için kurallarda bulduğu bir açık bu sene için buna izin verilmesine neden olmuştu. FIA bu açığı kapattı ve önümüzdeki sezon bu mümkün olmayacak.

Wolff geride kalan üreticilerin motorlarını geliştirebilmesi için güç ünitesinin bazı alanlarında ek gelişim izni verilmesine sıcak bakabileceklerini, ancak yine de takımların bütçelerinin etkilenebileceğinden endişe duyduklarını söyledi.

“Honda gibi üreticilerin durumu göz önüne alındığında, anlayışla karşılamalı ve onların Formula 1’in değişen DNA’sını yakalayabilmesini sağlamalıyız.”

“Ancak sezon içi gelişime her zaman soğuk baktık, çünkü bunun devasa bir maliyeti var. Ferrari bu açığı buldu, akıllıca bir şeydi. Şimdi onlar da işin pahalıya çıkmaya başladığını kabul ediyorlar.”

“Son strateji grubu toplantısında bu açığın kapatılmasına rağmen Renault ve Honda’nın buna ihtiyaçlarının olduğunu söylemesi halinde bunu tartışabiliriz ve izin verilebilir.”

“Ticari olarak bu yapabileceğimiz en akıllıca şey olmaz, ancak diğerlerinin ihtiyaçlarını da gözetmeli, yakalayabilmeleri için buna ihtiyaçlarının olduğuna inanıyorlarsa bunu kesinlikle dikkate almalıyız.”

“Bir motor tedarikçisi olarak çıkıp herşeyinizi vermeli ve herkesi yok etmelisiniz. Ancak yeni kurallarda sorun yaşayanları da düşünmeniz gerekiyor.”

“Sadece birisinin gelişimini dondurup diğerlerinin yakalamasına izin vermek F1’in DNA’sında yok. Burası bir rekabet alanı ve en iyisi olmak için hepimiz savaşıyoruz.”

“Bu küçük kararlar ve hatalar gelecekte büyük etkiler yaratabilir.”


Yorumlar

“Mercedes Renault ve Honda’ya Gelişim İzni Verebilir” için 8 yanıt

  1. Sonunuz Red Bull gibi olacak ona üzülüyorum. Gelip geçici takımlardansa yarışmak için burada olan Williams, Sauber gibi safkan yarış takımlarını daha çok seviyorum.

  2. Artık F1 tarihinin en nefret edilen takımı olma yolunda hızla ilerliyorsunuz.

  3. bu formula bir nereye gidiyor. Anlamadım her şey maliyet yükselmesin üzerine o zaman bu Mercedes nasıl yakalanacak her sene mercedes açık ara şampiyon

  4. Bunlar fia ile nasıl bir yakınlıga girdilerse her sey bunların iki dudagı arasında sadaka verir gibi konusuyorlar .ve buda mide bulandırıyor.
    utanmadan birde rekabeeten bahsediyorlar
    100 bim km test rezaleti ve zamanında ayrılma tehditleri karsılıgında formula 1 rezil hale getirdi

  5. Ulan bu adamların kurallar ile işi ne ya ?

  6. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    Olur mu öyle şey be siz kimsiniz ya bıktım arkadaş şu mercedesin baskınlığından bi kurtulun adamlara göre karar veriliyor !!

  7. Bay bütçe 😀

  8. Yarın çıkar Toto tam tersi bir açıklama yapar. Huyu böyle adamın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir