2017’de Zemin Etkisi Geri Dönebilir

Autosport’ta çıkan son habere göre son Strateji Grubu toplantısında masaya yatırılan önerilerden birisi 2017’de zemin etkisi sağlayan aerodinaminin geri dönmesiydi.

Formula 1 2017’de araçları 5-6 sn daha hızlandırmanın yollarını değerlendiriyor ve bu kapsamda takımlar önerilerini dile getiriyorlar.

Araçları daha fazla hızlandırmak için downforce gücünün arttırılması hedeflenirken aynı zamanda araçların birbirini takibi esnasında aerodinamik performans kaybının düşürülmesi hedefleniyor.

Mevcut kurallara göre F1 araçları downforce gücünü arka kanat, karmaşık ön kanatlar ve küçük arka difüzörle oluşturuyor.

Ön kanatlar hava akışını aracın altına aktarması sayesinde son yıllarda oldukça komplike oldular. Bu yüzden geçmişe göre öndeki aracı takip etme olayı daha da kötüleşti.

Red Bull’un önerilerinden birisi downforce orantısını değiştirerek aracın altına 1970lerin sonlarında gibi daha geniş bir hava kanalı oluşturmak oldu. Benzer sistem şu anda GP2’de kullanılıyor.

Bu sayede downforce artacak ancak aynı zamanda aero performansı aracın önü ve arkasında eşit olacak. Böyle olunca araçların öndekini takibinin daha kolay olması ve DRS olmadan geçişlerin olabileceği söyleniyor.

Taban gelişiminin çok üst seviyelere ulaşmaması için bir takımın standart bir taban hazırlaması, bu sayede gelişim mücadelesinin olmaması planlanıyor.

 

Bir diğer öneri ise ön kanat gelişiminin sınırlandırılması.


Yorumlar

“2017’de Zemin Etkisi Geri Dönebilir” için bir yanıt

  1. zekeri sayin avatarı

    Ya hem oneri var hem de daha baslamadan gelisimi sinirlandirmak.bunlardan bi cacik olmsz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir