Raikkonen “Yağmur Lastikleri Kararını 3-4 Tur Erken Verdim”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, iyi götürdüğü Britanya GP’de geçiş lastiklerine erken geçmesinin ardından gerilere düştüğünü düşünüyor.

Yarış boyunca takım arkadaşı Vettel’in önünde yer alan Raikkonen, son bölümde yağmurun hafiften yağmaya başladığı anda geçiş lastiklerine geçti.

Yağmurun hemen gelmemesi Raikkonen’in avantajını kaybedip gerilemesine neden olurken yağmur lastiklerine geç geçen Vettel 3. olarak podyuma çıktı.

Raikkonen “Yarışın ilk bölümünde Hulkenberg’in Force India’sının arkasında takılı kaldık. Düzlükte ve geçebileceğimiz yerlerde çok hızlılardı. Bizim ise düzlük hızımız azdı.”

“Aracın kontrolü tüm yarış boyunca iyi olması nedeniyle bu sonuç kötü. Aracın davranışları da düne göre daha iyiydi.”

“Aşırı yağmur yağmaya başladığında pist özellikle 7 ve 8. virajlarda çok kaygandı bu yüzden geçiş lastiklerine geçme kararı aldım ancak ardından yağmur durdu. Muhtemelen 3-4 tur erken geçtim.”

“Ancak genel olarak bu pist bizim için ideal değildi ve bunun üzerinde çalışmamız lazım.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen “Yağmur Lastikleri Kararını 3-4 Tur Erken Verdim”” için 58 yanıt

  1. Kimi’nin menejeri en sonunda atar yapmış.Kararın Monza öncesi açıklanmasını istemiş, umarım bu F1’de en az iki sene daha yarışmasına işarettir.

    Ferrari’de kalacağını düşünmüyorum istemiyorumda, Lemans seçeneği de çok güzel olur. .

    1. lotusa gidiyok hadi gali 😀

      şaka bir yana menajeri de artık baskı yapmalı bu şekilde adam düzgün yarışamıyor …

      1. Bence Ferrari olmazsa Williamsa gitsin ama F1’i bırakmasın. Bottas efendi de Ferrariye.Tekrar Massa ile iyi bir ikili olurlar. Ferrari kararını erken açıklar( İtalya)ve seneye anlaşma yapmazsa sezonun kalanında göstereceği performansı çok merak ediyorum. Umarım bizim beklediğimiz iyi yarışları tekrar çıkarır.

  2. yalnız şöyle bir şey var. Kimi gibi Alonso da yağmur lastiklerine çok erken geçti. Hatta bir tur önce geçmişti yanlış hatırlamıyorsam.

    Ha Alonso’nun kaybedecek bir şeyi yoktu orası ayrı

  3. kimi yarışlara hep heyecan katmıştır yer yer motorları yakarak,spin atarak,takım arkadaşına karşı sürekli kaybederek,başka pilotların aracını yarış dışı bırakarak

    liste uzar gider aslında reytingi bol ama fanlar ve gerçekte ondan beklenenden çok uzaklarda geçmişi bir kenara bırakalım örnek bu sene hezimet..

    1. alonso yarışlara hep heyecan katmıştır yer yer motorları yakarak , spin atarak , çaylak takım arkadaşına kaybederek , başka pilotların(takım arkadaşı da dahil) aracını yarış dışı bırakarak , casusluk yaparak , takım arkadaşına kaza yaptırıp yarışı kazanarak … liste uzar gider aslında reytingi bol ama fanlar ve gerçekte ondan beklenenden çok uzaklarda geçmişi bir kenara bırakalım örnek bu sene hezimet …

      1. +14 🙂

      2. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
        [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

        saydır saydır 😀

      3. harika yazmışsın 😀 😀 😀

      4. müthiş yorum olmuş 😀 😀 😀

  4. Herkes emekli ol diyor da merak ediyorum Kimi gidince onun yerine izleyeceğiniz Bottas daha mı heyecan verici olacak?

  5. çok anormal bir pitstop değildi ,hatta ilk 1.2 tur hemen farkı kapatmaya başlamıştı ama yağmur dindi geçiş lastikleri eridi, yağmur tekrar başladı ama lastikler bitmişti ve fark açıldı, kısaca durum bu ama bu kumar böyle bir zamanda denenmezdi, mecbur kalındı ,çünkü kimi geriledi vettel e geçildi, kvayt ta ensesindeydi geçerse geçsin deyip kontrollü bir şekilde devam edebilirdi ,baskıdan sebep oldu, bu Ferrari kimi ye uymuyor diyoruz hep ,çünkü hep bir şeyler eksik kalıyor ,çokta önemli değil olacak olur ,Ferrari tamam sezon sonu devam ederiz dememiş olacak ki, kimi çok aldırmıyor gidersek gideriz modun da ,lotus tan ayrılma kararı alınınca da böyle oldu, 1.5 sezon hatasız sürdü ,ayrılma olayından sonra dağınık bir hale geldi ,çok ta kasmayın arkadaşlar, ben şahsen böyle bir kimi izlemek yerine gitmesini tercih ederim

    1. Geçenler de Kimi ve Ricardo takası olabilir diye bir haber gördüm.Ben kendi adıma böyle birşeyin olmasını çok isterim.Kimi hız olarak çok iyi durumda, ve bu durumda iken bırakmasını istemiyorum.Ancak büyük ihtimal kabul etmez ve emekli olur.

      F1 o yokken özellikle böyle bir dönemde çok kan kaybedecek.Bazı yarışlarda Kimi fanlari Türbün kapatıyorlar, bu kadar seveni varken F1’in etkilenmemesi mümkün değil.

      1. Kardes kimi nin yerini kimse tutamaz kalsa iyi olur elbette ama 2 sezondur ters gidiyor sezon başı güzeldi taki pilot tartışmaları başladı herşey tersine döndü bu takım kimiye uymuyor başka takıma gitse bence daha iyi

  6. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    Adam karizma ya 🙂

  7. İnsanlar bazen yanlış kararlar verebiliyor. Geçen sene sıralamalarda da Hamilton’ın ne halt yediğini biliyoruz yani. Ama şu vakitten sonra Kimi’yi seneye yarışırken görme ihtimalimiz çok düşük bence.

  8. ingilizce cv yazanlar genelde bu klasik cümleyi her zaman yazarlar “ability to work under pressure”… şimdi raikkonen görünüşte iceman ama gerçekte duygusal birisi, sadece dışarı bunu fazla yansıtmıyor… neyse bugunkü olay tamamıyla vettel e yağmur başlayınca geçildiği için stres altında verdiği yanlış bir karar… arkasındaki vettel değil mesela hamilton olsa bence devam ederdi.. ama vettel e geçilince kendime avantaj sağlayım diye pite girdi ama bu aslında gereksiz bir hamleydi… neyse geldik tekrar ilk cümleye “ability to work under pressure”… çok çok az kişi stres altında doğru kalar alabilir… adamın biri attığımı vururum diyormuş, arkadaşı da adamın kafasına tabancayı dayamış hadi şimdi vur ama vurmazsan ben seni vuracağım demiş… rai nin olayı tam da burdaki gibi oldu…

  9. Strong_Union avatarı

    Bu tamamen saçmalık. Ros’a geçilen Bottas’ta pite gelmek istedi. Ros’un yaklaştığını gören Ham’da pite gelmek istedi. Bu 3 pilot arasındaki fark diğer 2 pilotun takımı yağmurun duracağını ve asıl yağmurun 5-10 dk sonra geleceğini söyleyerek pilotlarını ikna edip pistte tuttular. Arrivabene demiş ya yağmurda son sözü pilot söyler diye doğru ama hava tahmin telemetresi sizin önünüzde pilotlar o anki hava ve pist şartlarına göre istekte bulunur 1 dk sonrasını bilemezler ama sen görüyorsun yağmurun duracağını (diğer takımlar görmüşse sende görmüşsündür herhalde) o zaman ikna edip tutsaydın pilotunu deseydin yağmur durcak sabret diye. İlk 10 içerisinde tek Rai girdi pite diğerleri salakmıydı pilotlarını almadılar. Olay şu Ferrari çift strateji denedi. Rai’nin stratejisi tutmazsa bahane hazır Rai istedi, Vet’in stratejisi tutmazsa zaten Vet çok bi varlık gösteremedi. Sonuç Rai’nin ki tutmadı. Ferrai bile kabul ediyo tutsaydı Rai kraldı ama şimdi soytarı oldu. İnsanın zoruna giden şu yarışın 4/3 ünde takım arkadaşına arka kanadını izlet yaklaştırma bile kendini kanıtla son 4/1 de arkandaki 3. olsun sen tur yiyerek 8. ol. Zaten gösterdi Rai hızını Vet’le aynıydı hızları yani Rai Vet’ten zayıf değil ama böyle şanssızlıklar yokmu deli edecek beni. Ama 2005 nurburning yarışını canlı izleyenler Rai’nin son turunda bile hop oturup hop kalkarlar.

    1. Mercedes gp avatarı

      Ben 2003 ten bu yana kimi ve mercedes fanıyım mercedesten ayrılsada gittigi takımda başarılı olmasını istedim ama bu adamda doguştan bir cenabetlik var:) dedigin yarış son turda ön lastigi koparak lastik bariyerlerinde bitirdigi yarıştı galiba:)

      1. Strong_Union avatarı

        🙂 evet o yarış. Schumacher’le Hakkinen’in bir sözü var bu adam biraz şanslı olsa şu an 3 kez dünya şampiyonluğu olurdu diye Schumacher bunu 2007 de şampiyon olduktan sonra demişti hatta geç kalınmış bir şampiyonluk demişti de Hakkınen ne zaman demişti hatırlamıyorum. Formula 1 de klasik Kimi şanssızlığı diye birşey var işte napcan katlanacaz 🙂

        1. Mercedes gp avatarı

          Haklılar 2003 te bir önceki sezonun B şasisiyle şampiyonlugu kıl payı kaçırdı. 2005 te de keza öyle oldu. En azından bi şampiyonlugunu daha görmek nasip olsaydı keşke:)

          1. Strong_Union avatarı

            Keşke, ben Haug, Dennis, Raikkonen 3 lüsünü hala görmek istiyorum. Schumacher, Todt, Brawn 3 lüsü gibi.

            1. Mercedes gp avatarı

              Efsane yılları özlüyor insan

  10. Bu hafta rai icin iyi basladi.iyi gitti ve en sonunda kotu bitti.ben kimseyi suclamiyorum.
    aslinda rai vettelden kotu degil.sadece oyle gorunuyor.f1 de isler boyle yuruyor tabiki.seytanin bacagini kirdiginda islerin tersine doneceginden hic suphem yok.
    Start ta bir sira kaybina ragmen tempo oldukca iyiydi..yagmurt atistirana kadar kimi vettelden daha bile iyiydi.ama yagmur gecislerinin oldugu bu tarz yarislar hep bir sans oyunu veya kumar gibidir.tutarsa kahraman tutmazsa rezil olursunuz.kimde bugun tutmadi.
    Fazlami iyemserim bilmiyorum ama bu adamin ustunde bir olu topragi var sanki.bunu zaten birtek kimi taraftarlari goruyor.cunki damdan dusen biziz.bizi ancak damdan dusen biri anlar.adam iyi gitse kotu bitiriyor kotu gitse batiyor anlamadim gitti.ben bu adamdan umidimi kesmiyecegim

    1. Ayrica arrivabene yaris sonunda son karari kiminin verdigini,yagmurun devam etsemesi durumunda yarisi kazanacigini soyleyerek durumun kumar boyutunu ifade etmis.yazik oldu.

  11. Raikkonen bugün bağıra bağıra yarış hızını gösterdi bu da güzel bişey görmek isteyene

    1. sen ne anlatıyon kardeş asıl? :))) Sonuç peki ?

  12. Sezon başında: Kimi’ye istediği aracı verdiler sonunda,önden kayma problemi çözüldü,sonunda rai’ye göre araba tasarlandı,bravo arrivabene reizz helal pit duvarı,yok Vettel’le mutluluk fotoğrafları,Fernando’nun en iyi ikinci aracı eleştirmesine kızanlar…Bugün haliniz içler acısı.Daha güzel günler bunlar :)))))

    1. Sen ne anlatıyon kardeş :))

    2. Bizim araç ile bir sıkıntımız yok, denilenlerin hepsi doğruydu.Temeli sağlam bir araç tasarlandı, yalnız hala sizin Fernando ve ekibinin artıkları tam olarak temizlenebilmiş değil.Geçen seneden sonra bu kadar gelişimi kimse Ferrari’den beklemiyordu, özellikle siz Alonso fanları, zaten çoğunuz siteyi terk etti, yada yazmayı bıraktı.Hadi biz bunları diyorduk, bir hedefimiz var ve o hedefe doğru yürüyoruz.Sizler ne diyordunuz?

      Ferrari batacaktı, Alonso’nun pilotajı ile gelen başarı yerini hüsrana bırakacaktı, Ferrari puanı zor alacaktı, sonuç?

      Ferrari babalar gibi yarış kazandı, ikinci yarışı kazanmaya da çok yaklaşmıştı, Mercedes’i en çok zorlayan takım oldu, iki yarış hariç hep podyumdaydı.Birde bunun Alonso tarafı var oraya hiç girmiyorum zaten biliyorsunuz olanları.Yani bizim argümanlarımız doruydu siz biraz uyanmaya başladınız rüyadan, asıl sizin için bunlar iyi günler, göreceğiz….

      1. Araçla ilgili sıkıntın yok da neden o çok sevdiğin adamın sıralamalarda bugün Bottas’ın arkasına düştü ve Massa’nın hemen önünde 5.sırada?Bu mu başarılı temel ?Ha dersin başarı benim için 5.liktir o zaman en başarılı Alonsoydu.Alonso bu takımı neden bıraktı?Hani durmadan eleştiriyorsun ya,o adam bu takımı bu hatalardan dolayı bıraktı gitti ve bugün en arkada sürünüyor.Bu onun kendi tercihi,eleştirmek ne bana ne sana ne de başkalarına düşer.Başarılı da olabilirdi,tıpkı Hamilton’un Mercedes’teki şuan ki başarısı gibi.Peki başarılı temel Ferrari’de nerede kardeşim? Sezon başında konuşuyordunuz mutlu bir şekilde.Bugün ağlıyorsunuz?Bu değişimin nedeni adamının şansının yaver gitmemesi mi?Sana göre,Kimi öndeyse Ferrari iyi,Kimi geride kaldımı ferrari kötü.Önden kayma sorunu var mıydı yok muydu?Bu sorunu çözdüler mi?Çözdüler..Alonso’nun tüm tayfasını gönderdiler.Toplu temizlik yaptılar.ee sonuç?Ben Raikkonen’e filan kızmıyorum.Onu eleştirme nedenim sırf sen ve senin gibi fanboy arkadaşlar.Kimi’nin bugün bu durumda olmasının tek nedeni seninde dediğin gibi Ferrari politikası.Bu politika Ferrari’de yıllardan beri var,Raikkonen geldiğinden beri değil.E be kardeşim adama sorarlar,daha önce neden eleştirmiyordunuz bu politikayı.Fernando ya da Massa bu stratejiler yüzünden şampiyonluklar kaçırdıklarında neredeydiniz?Aksine o pilotlarla dalga geçiyordunuz.Şimdi devran döndü..Sezon sonunda da görüşeceğiz.

      2. Gelişim falan yok rüya görmeyin bence. Adamlar her türlü 1 saniye farkı takıyorlar. Williams da kendine gelmeye başladı, strateji hatalarını düzeltirlerse Fernando dönemine hasret kalırsınız.

  13. yagmurda kumarı oynarsın. ya tutar ya tutmaz. dicek bişi yok. tutsaydı ooo kral olcaktı . tutmayıncada bu oldu işte

  14. Vettel kaybettiğinde takım ile kaybeder
    Vettel kazandığında takım ile kazanır
    Kimi kaybettiğinde yalnız kaybeder
    Kimi kazandığında takım ile kazanır.

    Aslında küçük bir özet, sadece bu sezon için değil.Ferrari pilotlarını eşit yarıştırmıyor, eşit davranmıyor, donanımsal olarak belki aynı donanimı sağlıyor olabilirler, ancak Vettel’e yaklaşımları farklı.60 Puan fark olmuş ve Kimi Vettel’den daha hızlı.Bu ne ile ve nasıl mümkün olabilir?

    Bu yaklaşım değişmediği sürece Ferrari’de hiçbir zaman ikinci araçta yarışan pilot maximumunu veremeyecek.

    Bu sene günah keçisi Kimi ilan edildi, başkanın da bazı başarısızlıklara bahane bulması gerekli ve günah keçisini seçmiş görünüyor.

    Fark hep küçük detaylarda, ve o küçük detaylar her zaman Kimi’nin aleyhine işliyor..

    1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      Başlar da değişti sandım ferrari ama sonradan yine suan dediğin gibi oldu şaşırmıyorum artık.

    2. Bugün yazdığım yorumlarla ve tepkimle kafandaki soru gitmiştir umarım Erendost

      1. Evet bizler böyle olmalıyız, belki inanmayacaksınız ama Kimi’yi ayağa kaldıran insanların ona olan sevgisini özellikle ‘en çok fanı olan pilot’ olduğu tescillendikten sonra daha çok hissetnesi.Onun en ufak başarısızlığından prim yapacak ekmek yiyecek binlerce insan var.Onlardan bazıları da buradaki Alonso fanları.Destek olmak yerine köstek olmak, hemde gözü kara birşekilde, bu adamı destekleyen insanlara bana göre yakışmıyor.Bunu bu sezon çoğu yarışta gördük, Rosberg Hamilton’a normal şartlar altında hiçbir zaman atak yapacak şekilde yaklaşamadı, nedeni yetenek farkı.Kimi Vettel’e kaç yarışta arkasında olduğu zaman kopmadı atak yapacak kadar bile yaklaştığı oldu.Vettel Kimi’nin arkasında olduğu zaman yaklaşabildimi hayır, nedeni basit Kimi’nin yeteneği çok acımasız.Vettel çok iyi bir pilot çok çalışkan, yarıştığı adamda yarış hızında en iyisi ona haksızlık etmeyelim…

  15. kim ne derse desin raikkonen vettelden daha iyi bir pilot ferrari biraz desteğini raikkonene versin bakalım vetteli alt üst etmezse bende bişey bilmiyorum arrivabane nin vettel için muhteşem vettel sürüşü demiş hadi kalkışta neysede sonrasında kvyat a ve pereze geçilmesi neydi muhteşem sürüşündenmiydi ferrari taraftarıyım ama yazıklar olsun ferrariye

    1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      Bir çok etken var geriye düşmesinin başta lastik.Lastiği ısıtamadığı için yol tutuş bulamadı ve hızını ortaya koyamadı.Ama epey tur sonra geçti perezi lastikler ısınınca.Ayrıca arrivabane yağmur lastiklere geçtikten sonraki sürüşünü kastediyor muhtemelen williamslarla arayı açtığı için felan.

    2. Her pilotun ön plana çıktığı yerler var. kvyta pereze geçildi ama yagmur damlası düşmeye başlayınca kimiyi geçti 🙂 . Yağmurda sürmek ayrı bir yetenek .. ki Vettel bu konuda raikkonenden başarılı.

  16. senin verdiğin karar yüzünden bilip bilmeden takımındaki adamlara saydırdılar burda 🙂 şimdi kayboldular tabi.

  17. OtonomAktor avatarı

    yapacak birşey yok kimi. yazık oldu bu yarışa da. sezon sonu gönderilmemen için bir mucize gerekli sanırım. yerine bari hulk u yada ricciardo yu alsalar bari. bottas ın massa dan iyi pilot olmadığı ortaya çıktı bugün.

    1. kvyat da fena değil 😀

      1. OtonomAktor avatarı

        aynen performansını arttırdı kafa tutar oldu ric e. yaşı da çok genç gelecek vadediyor. aynı şekilde sainz ı da beğeniyorum beklediğimden çok daha iyi götürüyor sezonu. verstappen i pilot olarak beğendim egolarından dolayı sevmedim.

        1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
          [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

          Kafa tutar değil kafa ezer oldu.

          1. OtonomAktor avatarı

            vettelin yenilişinin acısının etkileri bunlar 😀

            neyse adamın motoru arızalanmış bu yarış ama 3 yarıştır bir şekilde kvyat daha iyi neticeler aldı o yüzden hakkını yemiyelim çocuğun. Ricciardo rüştünü zaten vetteli yenerek ispat etti tek görünen eksikliği startlarının berbat olması. avustralyalılarda genetik galiba bu sorun 😀

            1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
              [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

              Benim vetteli yenmesine bi acım yok.Ric sorunlu bir araçla nasıl geri de kalıyor vettel de aynıydı.Vallahi ricardonun startları şahane aç izle koparsın 😀

              1. OtonomAktor avatarı

                yahu sorunlu araç dediğin redbull geçen sene 2. bitirmedi mi? yani geçen senenin en iyi 2. aracına nasıl sorunlu araç deyip vettelin yenilişini buna yorabiliyorsun? yani bu senenin ferrarisi gibiydi geçen sene redbull. duyan da marussia da yarıştılar sanacak vettel ve ricciardo yu.

              2. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
                [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

                Vettelin aracı sorunluydu istediği ayarları bulamadığı için sorunlar yaşadı.Bunun senenin en iyi ikinci aracı ile alakası yok.Tabi bu benim düşüncem.Netice de yenildi.Yenmesine de gölge düşürecek felan değilim.Ama bu sene de aynı sorunları kendi yaşıyor.Araçtan kaynaklanan sorunlardan dolayı aracı süremiyor açık ve net.Çokta büyüttüğünüz kanısındayım.

              3. Aracı sorunlu diyorsun da Vettel sezon içerisin de kaç defa şasi değiştirdi ? Hatırladıgım kadarıyla 3 olması lazım.Yani bu şasilerin hepsimi sorunluydu.

              4. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
                [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

                Didem zaten vettel hissedebilse ayarları tutturabilse aracı şasi felan değişmez.Adam aracı hissemediğinden sürekli şasi değiştirdi.Ama bir türlü uyum sağlayamadı bu kadar açık hala neyi deşiyonuz anlamıom ?

              5. OtonomAktor avatarı

                bu sene kendi sorun yaşıyor diyorsun da ricci hala önde kvyattan. sanmıyorum kvyata yenileceğini sene sonunda da. ama kvyat ın hakkını da yememek lazım gerçekten gelecek vadeden iyi bir pilot.

  18. her şey bu yarışta ne kadarda güzel başlamıştı ama bu kaderi yazan böyle yazmış yapacak bir şey yok.kaderinde varsa üzülmek neye yarar dövünmek ;aynı ben

  19. Risk aldı ve tutmadı yapacak birşey yok gerçekten.

  20. hadi geçmiş olsun .. gidişin kesinleşti :).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir