2015 Britanya GP – Kimi Raikkonen Islak Pistte Spin Atıyor


Yorumlar

“2015 Britanya GP – Kimi Raikkonen Islak Pistte Spin Atıyor” için 81 yanıt

  1. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Ya ben diyorum ama dinleyen yok Royal denen şahsiyetin F1 bilgisi sıfırın kareköküdür benim gibi bir dahi ile laf dalaşına giremiyor neden ? Çünkü ters düz ederim torkçu başı gelmiş martaval okumaya çalışıyor ulan sen kimsin f1 bilgin torktan ibaret onuda nerden öğrendiğin belli değil sorsan onu söyleyemez 😀

  2. Ortalık yine karışmış.Sanki Kimi’nin ilk yağmur beceriksizliğini izlemişiz gibi.
    Kimi fanı olmak da çok zor.Adam her yarış haftasonu muhakkak bir olay gerçekleştiriyor.Savunmak çok zor.Geçen yarış patron temas yok Alonso’nun suçu yok diyor , Kimi patinajda kaldım diyor.Fanboyları da bu adamlara yalancı diyerek Alonso temas etti diyorlar.Çok garip bir durum.
    RoyalHunt’u dikkate almayın , boşverin yazmayın gibi telkinlerde bulunurlar ama her Royal yorumunun altına onlarcası toplanıp sırayla hakarete başlarlar.

    1. kimi ve ferrari patronu kim ki? Kimi fanlarından daha mı iyi biliyor. Kimi fankarı kartal göz maşallah 🙂

  3. Mercedes gp avatarı

    Burda kimiye sallayanlar açıp 2003 brazilya gp sini bi izlesinler o zamanın ve gelecegin şampiyonları nasıl spinler atmış.

  4. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kuduranın kim olduğu üslubundan çok rahat anlaşılıyor. Devam et. Ben senin ne mal olduğunu bildiğim için bana kullandığın kelimeler cidden şaşırtmıyor. Daha önce de yazdığım üzere, sen beni sinirlendirecek kapasiteye bile sahip değilsin. Boşuna çabalıyorsun. Benim klasıma ulaşman için kırk fırın ekmek yesen yine kar etmez. Çünkü bazı şeyler malesef sonradan kazanılamaz. Yazma şeklinden anladım ki avatardaki fotoğraf esasında özçekimmiş de haberimiz yokmuş. Çocuğum, sana diyorum ki önce aç bi araştırma yap, önce benim gibi 100 sayılık f1 racing arşivin olsun, önce öğren, sonra tartışırız belki. Ama hepsinden önce bi tarz, bir üslup, bir adamlık öğren. Sonuçta tüm bilgi birikimine karşın herkes yanılabilir ama insanın kumaşı yazısından da belli olur. Adam olan zaten her yerde kendini belli eder. Sen de kendini kaç senedir burada belli ediyorsun çocuğum. Hadi Hamilton medyum, geleceği gördü turu ayarladı havayı kokladı içeri girdi, Bottas’ın içeri girme isteğini reddeden Williams, ve muhtemelen aynı tartışmayı telsizden yaşamakta olan diğer pilotlar ne olacak? Çok komiksin gittikçe daha komik oluyorsun. Kontratı salladığımı iddia ediyorsun ama senin iddianın kaynağını nasıl öğreneceğiz? Sen kanıtlayabilir misin? Bana Allah aşkına bir açıklasana, gitmesine karar verilen adamın kontratı neden takım tarafından uzatılıyor? Neden Alonso geleceği hakkında basına hiçbir sır vermezken ve yuvarlak konuşup konuyu geçiştirirken, Kimi’nin anlaşma uzattığına dair açıklama geldiği gün “bunu zaten biliyordum geleceğime hiçbir etkisi yok, ne yapacağımı biliyorum” açıklaması yapıyor. Yukarda da yazdığım gibi, sakın ola gelip de 2009’da otomobilin ölçütüne göre önceki yıldan çok daha iyi performans göstermiş adamın performansından dolayı onmilyonlarca dolar verilip gönderildiğini savunarak burada kendini daha da küçültme. Anlaşmayı benim bilmediğimi iddia ediyorsan kendi bildiklerin neymiş bir açıklar mısın? Hiçbir pilota opsiyon verilmediğini nerden biliyorsun? Benim okuduklarım gerçek ve ilk ağızlardan yapılmış açıklamaların bir araya getirilmesi, ve sende olmayan o akıl ve mantık çerçevesine oturtularak ortaya çıkan net tablonun yorumlanması sonucu ortaya çıkmıştır. Sen de bi mantıklı açıklama yap da bir kayda değer okunaklı adam gibi bir şey görelim, bi şaşırt bizi arkadaş? Tek yaptığın “saçma, yok öyle değil, öyle şey olmaz” geç bunları.

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Adamı sadece ben değil herkes tokatlıyor ama adam akıllanmıyor 🙂 Kimi bir iki temiz yarış çıkarsa buralarda gözükmeyecek zaten zavallım. Tek derdi Kimi’nin başarısız olması. Koçum adam Finlandiya tarihinin en başarılı olmuş pilotu. En hızlı turlar poller toplanan puanlar rekorlar bunu göstermeye yeterli. Bu kadar takma kafaya yani. Benim için şu anki anlık sonuçların bir önemi yok. Zaten hakkında rakiplerinin ve pek çok otoritenin zamanında söyledikleri ortada. Senin sözlerini kimse takmıyor yani. Benim yazdıklarıma ise buradaki insanların okuyup değer verdiklerini iyi biliyorum. En azından insanlara yorum yazdığımda farklı bir bakış açısı sunmaya gayret ediyorum. Sen gidersin ama biz burada kalırız sıkıntı yok. Git biraz kumda oyna.

    2. Hocam senin yorumlarını çok beğeniyoruz, ancak bu arkadaşa da kızmamak lazım kapasite meselesi.Kimi’nin iyi yarışlarında buralara uğramaz, kötü yarışlarından sonra hayat bu adama güzel, bu bile ne kadar basit olduğunu anlatıyor.İsine nasıl gelirse oyle anlamaya meyilli, çıkış noktası cehalet, beslemesek aç kalır, böyle yapmalıyız bana kalırsa.

  5. buradaki spin f1 pilotları için klasik.zira bu şekilde her pilot spin atmıştır ancak kimi iyi toplamış bir yere çarpmamış:ıslak zeminde bordürlerin kaygan olduğunu ve uzak durmak gerektiğini anlatan bir spin ancak pilotlar daha hızlı zaman turu atabilmek için bazen böyle zorluyorlar.”bu spinin torkla falan alakası yok”onu diyende halt etmiş
    avusturyadaki kazasındada sanki sağ arka tarafından bir temas varmış gibi.ancak videoda net görünmüyor ancak muhtemel bir temas olabilir hemen arkasında 2 araba var biri alo diğeri rbr sanırım.tüm f1 arabalarının tepe kamerası var.rai nin tepe kamerası burda veriliyor ama alo nun ve diğer rbr nin kaza anındaki tepe kamerası kaydı verilmiyor.verilmeyincede insan taiki bir art niyet arıyor doğal olarak

  6. Raikkonen spin mi atmış? Yok canım, olmaz öyle şey.

  7. Amma yarış yapılmış bee. Raikkonen’i pek tutmam ama torkmaster yüzünden destekleyesim geliyor, mecbur bırakıyor 😀

    Haa bu arada; understeer seven pilotlar mı, yoksa oversteer seven pilotlar mı torku daha iyi kontrol edebiliyor? Ben aracın aynı anda hem understeer, hem de oversteer yapmasını seviyorsam torku kontrol edebilir miyim acaba? Bir de TC varken torku kontrol edemiyorsam neyim eksiktir? Zayıf takım arkadaşım mı? Tork kontrolünü iyi yaptığımı nerden sertifikalandırırım? Fotoşopta profesyonel lisans yapsam olur mu? Acaba karakterim nasıl?

    Kafa gitti 😀

  8. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    Bu tarz şeyler her pilotun başına gelir. Abartmak, bunlardan bir şeyler çıkarmaya çalışmak saçma. Bazılarının Fernando’nun spin videoları paylaşıp onla dalga geçmeye çalışması da beni güldürdü. 🙂 Zira kendisi, 2010 sezonundan bu yana en az hata yapan, en az hatayla yarışan pilot. Tabi herkes aynı yeteneklere ve kusursuzluğa sahip değil.

  9. Silverstoneda en iyi spinleri Massa atmisti.Hangi yildi?Gulmekten altima ediyordum.nerdeyse?

    1. 2008’dir o 😀

  10. Son yarışlarda Raikkonen ve Ferrarisi ;
    (temsili)

    https://m.youtube.com/watch?v=-0f4lseBpQ4

    😀

    1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      Rai bir yana da bu ne lan 30 kere kırıldı bilek :D:D 😀

  11. Buraya yazıyorum 2016 da Kimi Renault’ta.

    Kimi ile Gro.yer degiştirecek

  12. bu videodan bu sonuç pes doğrusu..

    öndeki araç kaza yaptığında yakınlık ve hız olarak yakınsanız kurtarma olasılığı ne kadar araç kullanan ehliyeti olanlara sormak lazım sonra

    bu videoya yorum yapmak

  13. Güzel spin atmış iyide toplamış demekki geçen kazada alonso temas etmişki kimi toplayamamış

  14. adam kuru zeminde spin atıyor yağmurrrr…
    neyseki birilerini daha biçmedi

    adamın lakabı spinman olacak böyle giderse

  15. Videoyu izleyemedim ama Kimi’nin üst üste 3 yarış spin atması hoş bir izlenim olmadı. Yağmur yağmaya başlayınca Vettel, Kimi’yi yakalayıp geçti. O an Kimi’nin sıkıntı yaşayacağını anlamıştım. Nitekim öyle de olmuş.

  16. Spin işini Massa’ya bırakacan. 2012 Abu Dhabi’de gördüğüm en garip ama zevkli spini atmıştı, adamım benim. 😀

  17. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kendisini tartışırken kitlediğim zaman yorumunda bana küfür savuran adam şimdi gelmiş aşağıda sitedeki seviyeden bahsediyor.

    Raikkonen bırakırsa seviye düzelirmiş. Bu kadar da dönek bir adam zor bulunur. Sen önce şu siteden bir defol git ondan sonra zaten pek çok şey büyük ihtimalle düzelmiş olur merak etme. Burayı gelip karıştırmaktan başka hiçbir iş yaptığın yok. Sen gelip trollük yapınca Alonso taraftarları da gaza geliyor onlar da başlıyorlar. Buna karşılık Kimi fanları geliyor ortalık iyice karışıyor. Bu da eminim ekran başından bunu zevkle izliyordur. Şu sitedeki en gereksiz, sığ ve baş belası adamın hesabının neden kapatılmadığını anlamak çok güç.

    Adamın amacı tartışmak değil, kaç senedir aynı şeyi yapıyor, tek amacının haber altlarını karıştırıp milleti birbirine düşürmekten başka bir şey olmadığı belliyken neden site yönetimi şu işe bir el atmıyor? Şu adam bir defolup gitse herkes rahatlayacak. Siteye HİÇBİR katkısı yok, yorumları tamamen milleti kızdırıp karıştırmaya yönelik. Ben şu siteyi yönetiyor olsam anında banlarım. Nasıl tahammül gösteriliyor anlamak zor.

    1. iyi diyorsun has diyorsun da adamın derdini yazmışsın zaten ne desen boş buna herşeye bahanesi var ama karşı tarafa hep laf atıyor site yönetimi bunu banlasa başka hesap açıp yine gelir sanki adam bunu meslek edinmiş sallamkala saydırmakla içini rahatlatıyor galiba 😀 devam et köy ağası royalcan 😀 😀

    2. Aslında cevap vermemek başarılabilse yandaşlarıyla kendi çaplarında eğlenip bi süre sonra biterler ama olmuyor işte, adam Kiminin iyi geçmeyen her haftasonundan sonra piyasaya çıkıyor, başka zamanlarda ölü taklidi yapıyor, değişik bir yaşam türü 🙂

    3. beni sıkıştırabilmek için önce bilgi olması lazım. yarış sonrası ferrariye strateji yüzünden sallıyordun vay nasıl pite almışlar da bilmem ne diye, ben de kendi girmiş olabilir vettelden çok yavaş kalmıştı dedim ne oldu? kimi çıktı ben karar verdim dedi. o habere girememiş.

      argümanların boş, gerçeklik payı olmayan uyduruk şeyler. geçenlerde de 2008 sonu kiminin anlaşmayı kendi uzattığını iddia ediyordu. neden? 2008de kimiyi gönderme planları yapılıyordu santander vs diye komplo teorisi uydururken ben 2008de iki pilotla da anlaşma uzattılar sen ne diyorsun deyince böyle birşey uydurdu. kısacası sürekli sallayan bir tip. bu yarış sonunda da gördük. bilip bilmeden sallıyor, doğrular sonra meydana çıkıyor.

      2008 sonu ferrariyle anlaşmayı sen uzatmışsın ferrariye sormadan desek kimi neresiyle güler acaba.

      1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Önce adam ol adam. Seni kaç kere kitlediğimi burdakiler iyi bilir. Tabi biliyorsun eski haberlerin artık ulaşılamaz durumda olduğunu çok rahatsın. Kimse göremez artık nasılsa. Ben seni yine kitlerim sen kafanı yorma. Senin bilgi birikiminin ne olduğunu defalarca gördük. Yağmurda şunun önemi yoktur şunlar şunlar daha önemlidir diye bi aralar kendini maskara etmiştin. Ne olduğunu söylemiyim rezil olma gene. Sahi 2013’ün sonunda Kovalainen’e ne oldu? He bide bi aralar 2012’ydi sanırım “Kimi viraj dönerken çimleri zorlamıyor” diye bugüne dek gördüğüm en saçma şeyi yazmıştın. Gören de sanacak 35 tane pol almış. Kaç yıllık pilotun sürmeti bilmediğini iddia ederek buradan akıl veriyor. 2008’e gelirsek, defalarca yazdım ama algılama kapasiten çok yavaş çalıştığı için belki bu kez anlarsın. 2009’un sonunda gönderilmesine karar verilen adamın kontratı takım tarafından 2010’u kapsayacak şekilde uzatılıyor? Mükemmel bir fikir gerçekten. Şimdi dersin ki 2009’da performansına baktılar kötü olduğu için gönderdiler. Sakın bunu söyleme çünkü önceki tüm yazdıklarından çok daha saçmasapan bir şey olur. Zira Kimi’nin 2009 performansı 2008’in çok üzerindeydi. Alonso Ferrari ile 2008’de anlaşmış ve Kimi’nin gönderilmesine karar verilmiştir. Çünkü o dönemde Ferrari’de takım yönetimi değişti ve Alonso’nun çok daha iyi olacağına inanmışlardı. Bu kadar basit. Kontrat meselesine gelince bir kez daha yazayım, bazı kontratlarda sporcunun opsiyon hakkı olur, bazılarında ise takım bu hakka sahiptir. Tamamen kontratın şartları ve biçimi ile alakalı bir durumdur. Buralarda troll olmaya kasacağına git azıcık araştırma yap. Burada kafasından sallayanın kim olduğunu herkes biliyor.

        1. varan 2 😀

        2. Birkaç şey de ben yazayım,

          Doğrusu ben bu RoyalHunt gibisini çok az gördüm. Eskiden diğer siteden okuyordum haberleri, geçen sene buraya geldim, eski haberleri biraz karıştırmışlığım var.
          Bu çok bilmiş zat o zaman Gro’nun Rai’yi ezdiğini falan söylemiş, hatta Gro ilk tur kazalarından kurtulursa, sene sonunda Rai’nin önünde olacağından bahsetmiş, baktı bütün kehanetleri boş çıktı, bu sefer Villeneuve denen Kimi düşmanlığı bilinen adamın Alonso Lotus’la şampiyon olurdu demesine güvenip 2 yıl aradan sonra F1’e dönen Rai’nin Lotus’ta düşük performans gösterdiğini iddia etmişti.
          O zamanlar Maldonado için Montoya’nın tırnağı olamaz derken BURAYA DİKKAT geçen seneydi sanırım konu Raikkonen-Montoya karşılaştırmasına gelince Montoya’ya bugünün Maldonadosu diyecek kadar büyük ikiyüzlülük sergiledi.
          Geçen sene kapalı kokpit tartışmaları çıkınca dezavantajlarını anlatan insanlara ”teknoloji çok gelişti yea bir yolunu bulurlar” derken yakıt ikmalinin geri dönmesine ”tehlikeli” olduğu için karşı çıkmıştı.
          Bu sene başında Avustralya’da Kimi’nin 1. antrenman turları sonrası sürüşümden memnun değilim deyip öz eleştiri yaptığı habere ”yine başladık” yazarak art niyetini ve haberleri okumadığını göstermişti.
          Altta arkadaşlar fanı olduğu pilotların (ama sorsan fanı değildir tabi 🙂 ) yağmurlu havadaki spinlerinden koymuşlar, ”bunlar antrenman turları yea” demiş, katılırım doğru söylüyor, tabi bu sefer de yarıştan videolar koymuşlar, onları görmezden gelmiş tam da tahmin ettiğim gibi 🙂
          İş kendi desteklediği pilota gelince, Lewis örneğin geçen sene Brezilya’da fren dengesini ayarlayamayıp spin atınca takıma atmıştı suçu, geçen sene Macaristan’da yine benzer bir spini var, ardından 2014 İngiltere’ye gelelim: sıralamalarda Rosberg’i engellemeye çalışan Hamilton son turunu atmayıp garaja girince son anlarda yol tutuşu artan pistte 6.lığa düştü, sonra çıktı benim hatamdı dedi; ama tabi bu arkadaşa göre takım Hamilton’cığına tur attırmamıştı 😀
          Geçen sene Rosberg’in hakkıyla aldığı poller için ”Hamilton’ın turunu taklit ediyor deyip bilgisizliğini göstermişti.
          Geçen yarış Avusturya’da Lewis yine arkayı kilitleyip spin attı, Lewis’in çok yetenekli olduğu için arka kopunca kontra vermesiyle ilgili bir şeyler saçmaladı… 🙂
          Sezon öncesi Ferrari’nin bir tek yarış bile kazanamayacağını, Red Bull’un 2014 şasisinin bile Ferrari’nin yeni aracından iyi olacağını söyleyip sonuna kahkahalar gülücükler ekliyordu, o laflarını da bir güzel yuttu.
          Vettel’in Ric yüzünden Ferrari’ye kaçtığını söylüyordu -Ferrari’ye de nasıl kaçılıyorsa zaten- , Ric’in bunun doğru olmadığını birinci ağızdan söylediği haberde hiç ortalarda gözükmedi.

          Uzar gider bu… Ve gerçekten böyle bir yorum yapmak istemiyordum ama buna ciddi ciddi inanan insanlar var sitede.
          Bir de burada tanımadığı kişilere ”yeğen” diye hitap eden, insanları provoke eden, her şeyi ben bilirim havasındaki kişi Raikkonen emekli olunca seviyenin yükseleceğini söylemez mi vallahi ibretlik…

          Velhasıl bu Raikkonen fobisi olan obsesif RoyalHunt’ın söylediklerini dikkate almamak gerek, buna en büyük yardımı siz yapıyorsunuz, boşverin kendi kendine takılsın. Trol olduğunu da düşünmüyorum ki belki de en kötüsü bu çünkü gerçekten doğru şeyler yazdığını zannediyor, aslında tek yaptığı Ham ve Alo fanatikliği. Ama şuna kesinlikle eminim burayı karıştırıp insanları provoke etmekten büyük bir keyif alıyor bu açık.

          1. baya okuyup okuyup dolmuşsun en ufak şeylerden bile. bu kadar sıkıntın vardıysa madem söyleseydin şimdi tartışmaya 3. olmana gerek olmazdı. 🙂

            vettel’in ricciardo yüzünden ferrari’ye kaçtığı doğru.
            o yazdıklarının içinde tek yanıldığım ferrari. onlar da herkesi yanılttı zaten. sadece beni değil. rosberg hamilton’ın datalarını inceleyip, nerde zaman kazandığını görüp bunu uyguladığı zaten bilinen birşey, bunu öğrenmen lazım.
            brezilyadaki spin fren dengesinden değil, arka lastiklerin aşırı ısınmasındandı öğrenememişsin. spin hem takımın hem lewis’in hatasıydı zaten her zaman da bu şekilde söyledim hatta ilk spinde hamilton’ın hatası demiştim ardından abdullah da beni eleştirmişti. sonradan takımın kaç tur atacağını söylemediğini öğrendim, normalde takım hammer time’dan sonra kaç tur zorlayacağını söylüyor, brezilyada ise söylememişti. hamilton da bundan şikayet etti zaten.

            biraz da şöyle yaz bak: kimi alonso’nun yanına gelmeden önce neler olacağını her kimi-alonso haberine yazdı. “santander, takım emri, araç uymadı bahaneleri üreteceksiniz ve alonso yenecek, durum massa’dan bile kötü olabilir” dedi. sezon başladı, alonso kimi’yi dağıtınca hepimiz aynı sezon öncesi dediği bahaneleri ürettik. hakkinen kimi bu araçlarda rahat edecek deyince daha 2014 araçları meydana çıkmadan “kimi’de torku alonso kadar iyi kontrol edecek yetenek yok” dedi, bunu şebeklik yapalım diye “rai torku kontrol edemiyor”a çevirdik, raikkonen tork yüzünden spin attıkça da bahane ürettik. adam 1,5 sezonda 4 defa spin attı, (sıralamalarda yaptığı hataları saymadım henüz bak, bu 4 spin sadece tork yüzünden olanlar) hepsinde birşeylere suç attık.

            1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
              [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

              Vettelin ricardo yüzünden ferrariye kaçma yorumu yapan hiç bir insan tarafsız yorum yapıyor değildir.Ricardo yüzünden vettel neden ferrariye kaçsın kafan mı iyi ? Vettel zaten araçla boğuştu durdu şasiler değişti.Baktı olmuyor ferrariden de teklif geldi ve oraya geçti.Ayrıca ferrari gibi hayalı takım teklif getiriyor sen gidiyorsun arkasından ricardodan kaçtı yorumları oluyor.Bunlar sağlıklı yorumlar değil saçma ötesi yorumlar.Ayrıca ricardo ne kadar boş bir pilot olduğunu bu sene gösteriyor sorunlu araçlar yarışmanın ne demek olduğu anlamıştır.Adam 10 yarıştır kalkış özürlüsü en az 3 sıra kaybediyor.O kadar büyüttüğünüz kadar da çok iyi bir pilot değil ki her pilotun hayalı ferrari o yüzden senin yorumların sağlıklı değil manidar kasti.

            2. Cümle başındaki şakana gül gül öldüm… Yazmayı düşünmüyordum, millet senin nasıl iki yüzlü olduğunu anlasın dedim 🙂
              -Vettel Ric yüzünden Ferrari’ye kaçmadı, doğrusu Ferrari’ye kaçılmaz, hala öğrenememişssin, bunu Ric de söyledi.
              -Ferrari herkesi yanılttı bunu ben de biliyorum burada mesele o değil; senin çok bilmişlik taslayıp kendine çok güvenmen, Ferrari’nin yarış kazanmasını düşünen/uman insanlarla dalga geçmen.
              -Hamilton’ın da birkaç defa Rosberg’in araç bilgilerini sorduğunu telsizden duyduk bunu yapan yalnızca Rosberg değil. Ama tabi sen full padokta dolaştığın, Mercedes garajının müdavimi olduğun için bizden daha iyi biliyorsundur.
              -Brezilya’daki spin konusunda yanlış hatırlamıyorsam Ham da dedi fren dengesinin arkada olduğunu; ama doğru iki tarafın da hatası var burada haklısın.
              -Grosjean’ın sene sonu Kimi’yi geçeceğinden bahsetmemişssin, Montoya konusunda zaten bir şey diyemezsin, Macaristan’daki spin?, ama dur geçen sene İngiltere’deki olayı sanırım sonunda anladın helal olsun bana… Aşağıda Alonso’nun kaza videolarını koymuşlar bu sefer tüymemişsin ama keşke öyle yapsaymışsın, pilotuna toz kondurmamış, yine saçmalamışsın.

              Tabi ”kitlenince” sonunda konuyu yine Alo-Rai karşılaştırmasına getirip özenle seçtiğin kelimelerle provokasyona tam gaz devam etmiş ama başaramamışsın, Fujiwara bunu yememiş, üzgünüm 🙁

        3. kitlemekten kasıt kilitlemek mi? kitlemek diye bir kelime yok. istersen yönetime sor neymiş nerde “kitlemişsin” merak ettim. mesela ben bir tane hatırlıyorum; kimi alonso’nun yanına gelince durum massa’dan bile daha kötü olabilir demiştim, gelip ben ne olacağını bilmem de eğer dediğin gibi olmazsa falan filan bilmem ne diye sallamıştın, ne oldu? durum massa’dan daha kötü oldu. zorla hafızanı hatırlarsın.

          ilk sorduğum soru, ferrari’ye salladığın kısım, onun cevabı yok mu? geçiştirmeye mi çalıştın? neyse geçelim o zaman orayı kabul etmişsin. hala salladığı 2008 anlaşmasına gelelim. 5 yaşında çocuğun anlayabileceği bir mantık kullanarak neden o salladığı şeyin imkansız olduğunu açıklayayım;

          diyor ki, raikkonen’in anlaşmasında “kendi kendine” anlaşmasını 2010’a uzatma hakkı vardı.

          şimdi, raikkonen 2010’da yatacak olsa da o parayı almak için o sözleşme uzatma “hakkını” kullanır. kovulacak olsa da kullanır, başka takıma geçecek olsa da kullanır, çünkü başka takıma geçmesi halinde 25 milyondu. ferrari 2010’da alonsoyu alacaz sen “kendi başına sözleşmeni uzatma” dese de kullanır, sonuçta senede bedavadan 50m ve kimi gibi paracı bir pilottan bahsediyoruz. başka takıma giderse 25m.

          şimdi kilit soru: her şartta kimi tarafından kullanılacak olan ve ferrari’nin zararlı çıkacağı “tek taraflı” bir opsiyon anlaşmada neden bulunsun? kimi aşırı dürüst tamam yha ben sıkıldım deyip bırakacak mı? parayı almadan? kariyerimi ferraride bitireceğim diyen adam? şimdi akıllı bir insan bunları düşünüp böyle birşey olmayacağını bilir. ama dediğim gibi pilotumu savunayım diye sallama bahane üreteceğim diyen böyle şeyler uydurur. ben biliyorum bunları nereden uydurduğunu, kimi fanlarının açtığı saçma sapan bloglar var onlar sallıyor, garibim gidip onları okuyup inanıyor, hiç düşünüp sorgulamadan.

          yağmura gelelim; yağmurda downforce öneminin arttığını söylerim, her zaman da söyledim, hatta bunu daha kimi’nin yine spin attığı ingiltere gp’de gördük. araçlarını düzlük hızına göre tasarlayan williams yağmur yağdığı anda mercedes karşısında haşat oldu, bunun sebebi de açık; williams yağmurda her zaman kötü olacak, çünkü araç geliştirme stratejileri yere basmaya değil düzlükte hızlı olma üzerine kurulu.

          bir de düzgün yaz, ağzından tükrükler saçarak değil.

          (bu arada yorumda yapılan paragraflar yorumu gönderince çıkmıyor.)

          1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
            Berkhan Oğulcan Akçay

            Ben senin her soruna cevap verebilirim. Sense veremezsin. Bunu defalarca gorduk simdi de goruyoruz. Ilk soruna cevap vermek gerekirse; daha once baska arkadaslarin da soyledigi uzere, diger pilotlardan da pite girmek icin cagri yapanlar oldu, fakat cok acik sekilde erken oldugunu gordukleri icin reddettiler. Pilot otomobilin icinde her seyi kusursuz yargilacayabilme ihtimaline sahip olacak imkanlara vakif degil. Vettel’in iyice yaklasmasi sonucu hemen girmek istemis olabilir, dogrudur. Fakat Hamilton’a bakarsak, Rosberg cok daha buyuk bir hiz farkiyla yaklasirken en uygun ana kadar kendisini iceri almadilar ki bu bir pit duvari basarisidir. Eminim Hamilton eger Rosberg’in o hizla yaklastigindan haberdar olduysa galibiyetten suphe duymus ve panige de kapilmistir, kokpitin icinde dogaldir. Senin gibi birine duzgun cevap vermek zorunda degilim, ama merak etme bana zamaninda yaptigin gibi bir seviyeye dusecek de degilim. Ikinci konu evet dedigime gelmissin bir guzel. Kimi 2010’da takimda olmayacagini biliyordu, ve hakkini para icin kullandi. Cok basit. Kafasina gore mi elbette hayir oyle bir sey olamaz zaten. Kontratinda performans kriterleri vardi ve 2008 sezon ortalarinda bu kriterlere ulastigi icin; ve Alonso’nun da geleceginden muhtemelen haberdar oldugu icin bunu kullanarak cok iyi para kazandi. Neden boyle bir kontrat dersen de Kimi o kontrati 2006’da imzalamisti ve o sirada kendisini yillardir isteyen ve cok seven Jean Todt takimin basindaydi. Sartlar cok farkliydi. 2008’de ise takimda ciddi ve disa yansimayan catlamalar olustu ve yeni olusturulan takim yonetimi Kimi ile basarili olunacagina inanmadi. Zaten bu yuzden o kadar buyuk bir parayi odemeye Santander sayesinde razi oldular. Yoksa akli basinda kimse 2009’da saglam performans gostermis bir adami o kadar para verip gondermez ama Alonso’yu uzun vadeli dusundukleri icin bunu yapmakta cok tereddut etmediler. Yagmurlu sartlar konusunda ise bilgili arkadaslar gelip seni yine rezil etmesin diye cevap vermiyorum cok dikkat cekmeyelim. Yabanci klavyeden bu yorumu yazdim kusura bakma yavrum. Gerci fark eden bir sey yok anlamayacaksin cunku yeterli zeka yok.

            1. ingilterede kararı hamilton verdi takım değil. önceki turda girmemesi, girmek istemediği içindi. takım engellediği için değil. arrivabene’nin söylediği gibi son karar pilotundur.

              ağzından tükürükler saçarak yazma diyorum, kudurarak yazıyor bu sefer. hakaret etmeye çalışıyor bu sefer sığır. bak, hakarete karşılık hakaret, seviye işte böyle düşüyor.

              hala inanılmaz bir şekilde saçma sapan performans kriterleri vardı diye sallıyor. nerede kaynak? kaynak yok. sallama hepsi. bu tür şeyler tüm pilotlar için uydurulabilir. o yüzden zorlama.

              takım her zaman pilottan üstündür özellikle ferrari. hiçbir sürücüye kendi kafasına göre uzatabileceği bir anlaşma verilmez, özellikle verdim 5 yaşında çocuğun anlayabileceği örneği, anlayamamış.

        4. hangi haberlere ulaşılmıyor? tüm haberler ve yorumlar sitede duruyor.

          1. beni “kitlediği” eski yorumlardan bahsediyor sanırım. ben de arattım, hepsi çıkmıyor.

            1. Abdullah Bey, bu şahsiyetin bu siteden yok edilmemesi için tek bir sebep gösterebilir misiniz bizlere?

          2. Lakin, Berkcan ve sonrasında özellikle detaylarına kadar, tüm provakatörlüğünü, kışkırtma sevdalılıklarını eksiksiz bize aktaran Fujiwara’nın yorumlarını görüp; bu şahsiyeti bu sitede tutarak, yakındır birdaha buraya F1 sevdalısı olarak girmeyeceğime söz verebilirim.

            1. Düzeltiyorum Berkhan* kusura bakma.

  18. Nedir bu kiminin spin atma işi bu sene…Enterrsan gercekten..

    Hadi ilki motor/fren harıtalandırma dıyelim de ….

  19. Ana! Tüm Pilotlar ıslak zeminde spin atabiliyormuş, bizde sadece Kimi atıyor sanıyorduk 😀

    1. seni yemişler ama, bu yarış değil. antrenman. aynı aşağıda yazdığım gibi alonso’nun pistin limitlerini bulmaya çalışırken yaptığı şeyler. kazma pilotlar gibi yarışın ortasında spin atmıyor, antrenmanda limit bulmaya çalışıyor gelip bunu alonso spin attı diye koyuyorsun. komik.

      1. E al buyur bunlarda yarıştan, örnek çokkkk..

      2. Al bunlarda yarışlardan, örnek çoook. Komik olan senin her Kimi haberinde başka pilotu savunman, geçen sene Alonso’cuydun, bu sene Lewis’ci. Taraftarlığın bile Kimi’ye göre değişiyor, bir kimlik yarat artık kendine.. 🙂

        https://www.youtube.com/watch?v=AI9D0iQN77o
        https://www.youtube.com/watch?v=FsMoktU88GE

        1. 2. videoda araçta TC var. pilot hatası yok. düz giderken birden savruluyor. hani şampiyonluğu senin pilot son 2 yarışta “20 puan kapatarak” kazanmıştı ya, o ara oldu bu olay. mclaren’in spygate yüzünden hamilton ve alonsoyu son yarışlarda zincirlediği olaylar.

          1. videoda ise kerb’e kaptırıyor, tork problemi yok, kimi’nin spin attığı videoyu izle, motor gürleyince kimi savrulmaya başlıyor. bu sene başında çin ya da malezyada, 1. sektörde tork öyle fazla geldi ki 0.7 civarı kaybetmişti patinajda kalarak. kuru pistte.

          ben senin gibi kimi’nin attığı her spini eklesem sabaha kadar izleriz. burda torktan bahsediyoruz.

          1. Tork diye diye kafayı yiycen abicim ya, üzülüyorum cidden sana 🙂 Kendini boşuna paralıyorsun, sen istediğin kadar kas kendini bunlar pilot ve hepsi hata yapar, sonuçta hepsi insan. Bana göre gelmiş geçmiş en iyi pilottur Raikkonen, Zamanı gelmiş Alonso’yu da tokatlamıştır, zamanı gelmiş Lewis’i de tokatlamıştır, zamanı gelmiş Schumi’yi de tokatlamıştır, sen 100 türlü bahane bulsan ne fayda? Bana göre F1 tarihinin en iyi pilotudur, varmı ötesi?!

    2. dur baalım bizim köy ağası royalcan ne diyecek nasıl kıvıracak şimdi 😀 alonso limitleri zorlarken falan fistan …….. 😀 😀 😀

      1. Ahahaha, o her zaman bi bahane üretir Kimi’ye sallamak için, hayır kaç senedir Alonso’yu savunuyordu Kimi’yi şöyle geçiyor böyle yeniyor diye bu sene Lewis’ci oldu 🙂 Yani onun fanatikliği Kimi’ye, diğerleri pek önemli değil aslında :))

      2. arkadaş ferrarinin 2007 ve 2008 den sonra yaptığı en iyi araç bu seneki araç siz 2012 de sezona 2 sn ye geride başlayan araçlamı kıyaslıyorsunuz. raikkonenin durumu ortada dahada önce belirttiğim gibi normal şartlarda yarışta vettelin önünde olamaz. adam 9 yarışta daha 70 küsur puan topladı yazık gercekten

  20. replay sonrada flashback tusuna bas kimi. bu yılı anca ole kurtarcan 🙁

  21. Spinlerin adamı Kimi.

  22. OtonomAktor avatarı

    Kiminin başı spinlerle dertte.

  23. alonso çarpmış. ya da araç bozuk. düz pistte spin atıyor olamaz. yoksa 1877 yılında çok iyiydi.

    1. OtonomAktor avatarı

      Sende var ya hiç bir fırsatı kaçırmıyorsun kimi yi yermek için. Pilotun hamilton u geçti sampiyon oldu 2007 de gecti gitti bitti artık yapıcak birşey yok düşmanlığın lüzumu yok bu kadar 😀

      1. açıklayayım madem sordun; fırsatla da 2007 ile de alakası yok. hakkında söylediğim herşeyi çıkıp pistte kanıtlayıp duruyor. sonra da at gözlüklüler kıvrana kıvrana bahane bulmaya çalışıyor. yağmurda kötü dedim, iyi diye iddia edenler oldu, şimdi kayboldular, daha 2014 araçları piyasaya çıkmadan “kimi’de torku alonso kadar kontrol edecek yetenek yok” demiştim, onu “rai torku kontrol edemiyor”a çevirip espri yapmaya çalışırken kimi sağolsun benim dediğimi doğruladı hala da “tam gaz” devam ediyor. şimdi hiçbiri çıkıp o şebekliğe devam edemiyor.

        bu sene sonu gitsin de bunların saçma muhabbetlerinden ve bahanelerinden kurtulalım. eminim site çok daha seviyeli bir hale gelecektir bu emekli olduktan sonra. çünkü rezil performans sergiliyor, takım arkadaşlarına ezildikçe bahane bulmaya çalışanlar tarafından sitenin seviyesi yerle bir oluyor. çünkü hiçbirinde “kimi hata yaptı” veya “iyi sürmüyor” diyecek olgunluk yok. geçen sene santanderdi, bu sene takım, bu yarış bile takımdı kimi açıklama yapana kadar.

        1. torkçu baba başladın mı yine sağda solda sallamaya 😀

          https://www.youtube.com/watch?v=LnqZHIsg2OI

          1. bu videonun antrenman seansında olduğunu bilmiyordun sanırım. hani pilotlar sık sık frenlemeleri kaçırır, limitleri bulmaya çalışırlar. alonso’nun limitleri bulmaya çalışmakta olduğunun farkında olarak mı ekledin bu videoyu?

            1. arkadaş her şeye bir kılıf buluyon ya helal olsun sana valla ne diyelim tamam o köy sizin ağası da sensin 😀 😀 aynısı kimide olsaydı virajda gaza fazla bastı yok torku kontrol edemedi zart zurt 😀 sen de iyi kıvırmacısın yazdım bir kenara 😀

              1. demek ki youtube’a “alonso spin” yazıp karşına ilk çıkan videoyu eklemekle olmuyormuş. antrenman seansları bunlar, pilotlar böyle şeyleri test etsinler diye yapılıyor zaten.

                https://www.youtube.com/watch?v=oV1yGuZdogw

                al ben de hamilton’dan ekledim, ne kadar gereksiz bir argüman sunduğunu göstermek için.

              2. saçma olmuş antreman bu adamlar kendi limitlerini bulmaya çalışıyor,kiminin de savunulacak tarafı kalmamış biraz olgun ve nesnel olun ,alonso da kiminin durumuna düştüğünde ben bıraksın yeter artık gibilerinden konuşurum

        2. OtonomAktor avatarı

          Anladım sen kimi fanlarının kendi pilotlarını kusursuz görüşlerine kızıyorsun, kimi ye değil direkt düşmanlığın. Bende aynı şekilde fanların pilotunu savunurken savunmayı abarttıklarını ve pilotlarını kusursuz görmekten vazgeçmeleri gerektiği konusuna katılıyorum. Özellikle başına cok olay gelen ve takım arkadasından düzenli olarak geride kalan kimi fanlarında bunu daha çok görüyoruz doğru. Bende kimi nin eskisi gibi sürmediğini ve eleştirilmesi gerektigini düşünüyorum. Ama sen yorumlarında direkt kimi ye yükleniyorsun buda zaten pilotlarının sonuçlarından memnun olmayan kızgın fanları iyice ateşliyor ve seviye olması gerekenden aşağılara düşüyor. Türkiye f1 fanları olarak zaten sayımız az o yüzden seviyeyi korumak önemli.

          1. bak yukarıda verdiğim videonun altına ne yazmış adam nasıl savunuyor alonsoyu kılıfı hazırlamış hemen senin bu yazdıkların da değişiklik yaptım kimi yerine alonso yazdım çünkü aynı şey bizim için geçerli biz kimin hatalı olduğunu söyledik tamam bazı fanlar çok tutkulu bağlı olabilir ama hatasız olduğunu söylemedik hiç bir zaman … en azından kendi adıma söylüyorum ..

            “Anladım sen fernando fanlarının kendi pilotlarını kusursuz görüşlerine kızıyorsun, fernandoya ye değil direkt düşmanlığın. Bende aynı şekilde fanların pilotunu savunurken savunmayı abarttıklarını ve pilotlarını kusursuz görmekten vazgeçmeleri gerektiği konusuna katılıyorum.”

            1. OtonomAktor avatarı

              Bazi fanlar icin konustum seni biliyorum kimi nin yaptigi hatalarda bile eglenebilen bir taraftarsin zaten boyle olmaböyle olmali bu is bir hobi insan eglenmeyi bilmeli surekli tartisma halinde olmak iyi degil ve bir yarar sağlamıyor kimsenin fikri değişmiyor.

        3. Kimi_Raikko_Forza avatarı
          Kimi_Raikko_Forza

          Ben bir RAİ fanıyım ve RAİ nin son yıllarda iyi sürmediğinin farkındayım ancak bu sitenin daha seviyeli bir hale gelmesini istiyorsan yorum atmayı bırakman lazım lakin son derece boş konuşuyorsun.

  24. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    3-4kez tekrar seyrettim çok zevkli geldi nedense izlemesi.

  25. İyi toplamış, aracı kerblere kaptırdı, ancak iyi topladı önünü düzeltti ve devam etti.

  26. Yarış esnasında bunu göstermediler sanırım amatör kamera

  27. Artık bilerek yaptığını düşünmeye başladım.

  28. tork tur tork yoksa rai spin atarmı hic ayıp size

  29. bu spin bugünkü yarışta mı oldu? ben hiç böyle bir an izlemedim.
    ulan 2 fırt cigara çekiyim dedim balkonda 30 saniye, o arada filan mı oldu ki???

  30. Kimi bu araçları kontrol edemiyorsa 1970’ler deki sıralamalarda 1.400 beygir güç üreten araçları nasıl kontrol edecekti acaba ?

    1. 1970lerde ara arabalar dortyuz besyuz hp uretiyirdu.Seksenlerin ortalarinda bir ara sadece siralamalarda turbo motorlarfa bin hp ustu guc vardi.Yarislarda en guclu motorlar 2005 V10lardi.Bazilari 1000 Hpye dayanmisti.

  31. ReyizHamilton avatarı
    ReyizHamilton

    🙂

    1. Hahaha çok iyi 😀

    2. 🙂

      artık fia’nın kameramanları bile acımış spin atınca çekmiyorlar. böyle bir olayın gösterilmemesi büyük saçmalık 🙂

    3. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
      Alonso.ElNano #València2012

      Bu iyimiş. :D:D

    4. harbiden kendimi tutamadım çok iyi 🙂

  32. Strong_Union avatarı

    Alonso kanka nerdesin? Sensin bu spinlerin tadı yok 🙂

  33. ReyizHamilton avatarı
    ReyizHamilton

    alonso’nun hayaleti ile boğuşuyor adeta

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir