1994 Brezilya: Senna Spin Atıyor


Yorumlar

“1994 Brezilya: Senna Spin Atıyor” için 7 yanıt

  1. Sürücünün işini kolaylaştıran aktif süspansiyonu en iyi optimize eden takım Williams dı.1994 yılında hem tc hem aktif süspansiyonun yasaklanmasıyla efsane araç tüm zırhlarını kaybetmis oldu.Senna bir çok kere araç kontrolünün zorluğundan bahsetti.Aynı şekilde Senna da Williams a gelene kadar Mc larende aktif süspansiyon ve tc faktörüyle yarışarak geldi.Her ne kadar bu sistemi en iyi sekilde gelistiren Williams a karsı özellikle 1992 yılında gerekli gelişimi gösteremeselerde yardımcı sistemler den epey istifade etti.Bu alışkanlıktan ve rahatlıktan sonra kendisi için de bir bocalama süreci oldu 1994 yılı.

  2. vallahi Senna gibi yağmurda araçı dans ettiren adam şu 1994 yılda williams’ın suspansiyon sistemini sökülmesi hayatını kaybetmesinde enbüyük etken. adamlar sonradan uydurma bir sistem yapmak sorunda kaldılar ve sonuç ilk formula turbo döneminin sonundan beridir F1 izlerim sağlam adamları harçamak için bernie ecclestone çok kural değişikliği yaptı.

  3. SCUDERİA FERRARİ avatarı
    SCUDERİA FERRARİ

    araç dengesizdi . Bunun sebebi williamsın kullandığı ,2 sezonu domine ettiği sistemin araçtan çıkarılması ama yine de hill schumacherin 1 tur gerisinde yarışı 2.bitirmişti.senna nın burda aracı çok zorlayıp spin attığı kanısındayım.

  4. Püüü, rezil herif torku kontrol edememiş. 🙂 Oysa ki aynı aracı kullanan Hill hiç böyle spin atmamış. 🙂

  5. Royal efendiye sorsan afedersin torku kontrol edemedi diyebilir, güvenemiyorum da.

    1. O dönemin aracı çok dengesizdi ve kontrol etmesi güçtü. Aracın kapasitesinin üzerinde bu viraja girip spin atmıştı. Yani bir bakıma bu da pilot hatasına giriyor 🙂

      1. Tabi 1 sene önceki tüm elektronik destekler çıkarılınca araç kontrol edilemez bir hale bürünmüştü, hatta Senna araç için vahşi bir hayvan gibi demişti, çünkü bu elektronik yardımcılardan özellikle aktif süspansiyondan en çok faydalanan takımdı Williams…bunları biz biliyoruz…

        ama gel gör ki adam yine tork da tork diye tuturabilir…çünkü sınırlı bilgi, ne yapacan…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir