Mercedes “Williams Strateji Açısından Hatalıydı”

yazar:

kategori:

Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff, Williams’ın Britanya GP’de zafer mücadelesinde stratejik açıdan kötü yakalandığını düşünüyor.

Williams Britanya’da yarışın ilk bölümünü Felipe Massa ve Valtteri Bottas’ın liderliğinde geçirirken yarış sonunda ancak 4 ve 5. olabildi.

Yarış içerisinde 2. sıradaki Bottas’ın geçmesine izin verilseydi Williams’ın galibiyet mücadelesi verebileceğini düşünenler var ancak takım bu şekilde emir vermek yerine pilotların yarışmasını istedi.

Wolff “Bazen 2013 ile dejavu yaşıyorum. Bir anda kendinizi 1 ve 2. sırada bulunca şaşırıyorsunuz.”

“Takımın sonucunu riske sokmak istemiyorsunuz çünkü o sonuç harika oluyor.”

“Birisine bir şeyi nasıl yapması gerektiğini söylemek kolay ancak ben orada değilim ve muhtemelen kötü yakalandılar.”

“Muhtemelen Valtteri’nin gitmesine izin verilseydi fark açabilirdi.”

“Pit stop oyunu oldu. Williams’ın lastikleri uzun süre dayandırma konusunda sorun yaşayacağını biliyorduk.”

“Onları erken bir pit stopa yönelterek en sonunda lastiklerde sorun yaşamalarına sebep olabilirdik.”

“Ancak daha fazla zamana ihtiyaç duyduklarını biliyorlardı. O kadar erken pite gelme çok marjinal olurdu.”

“Erken pite gelselerdi sert lastiklerle yarışı tamamlamaları çok zor olurdu.” dedi.

 


Yorumlar

“Mercedes “Williams Strateji Açısından Hatalıydı”” için 11 yanıt

  1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Pist atak yapmak için çokda uygun değil takip etmesi çok zor ki çok yüksek hızlı virajlar var senenin en yüksek hızlı geçilen pisti.Eğer Monza veya Spa avusturya gibi bir pist olsa çoktan geçerdi pilotlar..Ayrıca Mercedes hızını pite erken girip undercut yaparken gösterdi..Oda williamsa yetti.Mercedes zorlamasına gerek yokki pitlerde geçiyor nasıl olsa

  2. En iyi stratejiyi de uygulamış olsalar bile Williams aracının Mercedes’i yenecek gücü yok. Hadi araçlar birbirine yakın diyelim, o pilotlar Hamilton’ı tutabilirler mi? Tabi ki hayır. Hamilton ilk pitlere kadar bilerek zorlamadı, belli bir mesafeden takip etti. İstese pitleri beklemeden de liderliği alırdı.

    1. Zorlamadımı ? Ben yanlış yarış izlemişim . zorlamadan pist dışına kim çıktı .

      1. Mercedes gp avatarı

        Önünde açık bir kapı gördü ve onu degerlendirmek istedi çünkü safety car çıktıgında mercedes daha hızlı lastik ısıttıgı için ufak bir şansı vardı orda atagı yaptı ve zararlı çıktı zorlasa 20 küsür turda bottasıda rahat bırakmazdı.

  3. Bottas Massa’yı geçseydi de pek bir şey değişmezdi. Williams Massa’yı pite erken almalıydı. Bottas Mercedes’leri tutardı biraz. Massa pitlerden sonra da lider olurdu. Zaten sonra yağmur gelecekti. Yoksa Ferrari de finishe ulaşamıyordu erken pite girdiği için. Duble yapacakken podyumu kaçırmalarını ayakta alkışlıyorum Williams’ın.

  4. Frank formula 1 in çok temiz bir spor olduğunu düşünerek inatla podyumu heba etti.Ne demişler; Memuru süslü avrat , fakiri de kuru inat perişan edermiş.Tarih kazananları podyuma çıkanları yazacak , massayı veya bottası incitmedi diye yazmayacak.

  5. smedleyin pit dehasını olduğunu söyleyen bir editör vardı mclaren yanlış lastik taktığında…

    o görüşe güzel bir cevap oldu bu yarış ne dehaysa işin birde ferrari bölümü var..

    oda ayrı bir hezeyan

    1. McLaren’e de Rob Smedley gibi bir performans mühendisi lazım

      Okuduğunuzu anlamadığınızı sanmıyorum ancak okuduğunuzu kendinize göre yorumlayıp farklı bir yere getirerek hiç alakasız yerde, hiç alakanız olmayan bir kişiyi sürekli olaya dahil etme çabalarınızdan ötürü bir sıkıntınız olduğu açık.

      1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
        Alonso.ElNano #València2012

        Ne cektiniz yahu şu insanlardan…

        1. Yanlış anlamayın siz de Alonso destekçisisiniz ama yarın öbür gün bu tür yorumlarla uğraşmamak için banlasak başka bir nickle gelip “Bakın işte Alonsocular susturuluyor” diye kıyamet koparılır.

          İnsanoğlunu anlamak gerçekten güç. Hatta hiç anlamıyorum ama bu yorumlara cevap verecek olsa bile tutup “yorumu cevapla” seçeneğiyle direkt cevap değil, normal bir şekilde yorum yapacak ve sen o yorumun sana yapıldığını anlamak için çaba sergileyeceksin…

          Gerçekten insanları anlamak güç

          1. 40 yaşında adam abdullah bey. Hala laf çakma derdinde. Çocuk olsa birşey yAristiriyor denir. İdare etmekten başka çare yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir