McLaren’in Honda’nın Yarıma Kapalılığı Karşısında Sabrı Tükeniyor

yazar:

kategori:

McLaren’in Yarış Direktörü Eric Boullier, motor partnerleri Honda’nın turbo V6 motoru hızlı bir şekilde geliştirmek için şirket kültürünü bir kenara koyması gerektiğini söyledi.

Büyük umutlarla tekrar başlayan McLaren – Honda ortaklığında sezonun ilk 9 yarısında çok ciddi bir gelişme kaydedilmedi. Zayıf ve dayanıksız olan Honda motoru bir türlü öndekilere yaklaşamadı ve McLaren takımı kendi evi Britanya’da sıralamalarda sadece Manor’dan hızlı olabildi.

McLaren sürekli olarak Honda’ya yardımcı olmak istediğini dile getiriyor. Bu kapsamda McLaren Honda’nın yardım ve daha deneyimli mühendisler için şirket bünyesi dışına bakmasını çünkü artık performans kazanmanın öncelikli olduğunu belirttiği söyleniyor.

Honda bu konuda kendi mühendislerinin kendi yöntemleriyle sorunu çözmesini istiyor ancak McLaren bu işin uzaması nedeniyle Honda’yı zorluyor.

Honda’nın farklı bir yol uygulamadaki isteksizliği için Boullier “Tüm bu saçmalığı unutmamız lazım. Burası Formula 1. Burada yarış var.”

“F1’deyseniz Afrikalı, İngiliz ya da Japon olmanız önemli değil. O zaman F1’deki gibi çalışmalısınız.”

“F1’deyseniz işleri F1 yoluyla, F1 standartlarında yapmalısınız. Başka bir şekilde değil.” dedi.

Boullier, bu durum karşısında henüz sinir bozukluğu olmadığını söylese de McLaren’in baskıyı ciddi ölçüde arttırdığını söyledi.

Boullier “Herkese açık bir hayal kırıklığı yok. Sadece daha değerli sorular sorulmasını istiyoruz çünkü performansı büyük ölçüde nerede kaybettiğimiz açık.”

“Bunu cevaplamalıyız. Hayal kırıklığı yok. Sadece neler olduğunu söylüyoruz.”

“Onlarla paylaşabileceğimiz çok fazla uzmanlığımız var. Bunu onlarla paylaşmak istiyoruz. Bizi dinleyip bu uzmanlığı kullanıp kullanmamak onlara kalmış.”

“Bizim uzmanlığımızın sadece ekstra getirisi olur. Biz motor yapmıyoruz. Motoru Honda yapıyor ve bu onların sorumluluğunda. Ancak yardım edebileceğimiz sürece her zaman ederiz çünkü biz bir takımız.” dedi.


Yorumlar

“McLaren’in Honda’nın Yarıma Kapalılığı Karşısında Sabrı Tükeniyor” için 9 yanıt

  1. Honda’nın batık çıkması ayrı konu, ama Mclaren’in Mercedes’ten vazgeçmesini doğru hamle olarak görüyorum. Sanıldığının aksine nakit sıkıntısı çekiyorlar ve Mercedes’in ikinci kalite motorunu alıp üzerine para ödeyebilecek durumda değiller. Red Bull’un infiniti ile yaptığı gibi motoru bedavaya getirmeye çalıştılar, getirdiler de. Pilot da bedavaya geldi.

  2. Furkan Ozcan avatarı

    Ben McLaren kadar küstah bir takım görmedim son senelerde. Mercedes motorunu bırakma sebepleri artık kendilerine öncelik verilmiyor oluşuydu fakat 2013 sezonunda da hiçbir şey yapamadılar. Zannediyorlar ki sorun sadece motor tedarikçisinde (Mercedes’le son iki seneleri ve Honda’yla bu sezon) ve şasileri başa oynayacak düzeyde. Bundan dolayı da hatayı hep yanlış yerde aradılar. Şasi berbat durumda, 2013’ten beri böyle bu durum. 2012’de inanılmaz bir şasi ürettikten sonra o arabayı kaldırıp çöpe attılar artık o arabanın gelişim potansiyelinin bittiğini söyleyerek. Nasıl bir potansiyelse bu Red Bull’da 2009’dan 2014’e kadar hiç bitmedi ama McLaren’ın en hızlı olduğu ilk sezon sonunda bitti. Motorlar eşit olsun, Mercedes’in şasisi en az 1 saniye hızlı şu an McLaren’dan.

  3. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Ben Mercedes taraftarı olarak mclaren’in mücadelede olmaması canımı sıkıyor..Benim bile sabrım tükendi ki Alonso peygamber sabrı varmış..Kaç sene oldu ya 6 senedir adam iyiki tükenmişlik sendromuna girmedi..Bazıları atlar hemen en fazla parayı alıyor diye ama herşey para değil

  4. Ah Ron ah.En iyi motoru bırak, en dandik motora geç.Sanki her sene sampiyon oluyormuş gibi Honda’ya geçince sampiyon olacağını mi düşünüyorsun.Mercedes motorunu bırakmak büyük bir hataydı.Bu sene podyumlar seneye belki şampiyonluk için bile savaşırdınız, sampiyon olamasanızda en azından orada olurdunuz.Neyse bakacağız Ancak, Honda’nın Ferrari gibi bir planı yok.Geçen sene Ferrari motorda neyin yanlış olduğunu biliyordu ancak gelişim yasak olduğu için değiştiremedi.Gelişim açılınca Motoru düzelttiler.Sizin için de aynı şey geçerli mi?Ne yapacağınızı nasıl performans bulacağınızı biliyormusunuz?Seneye hepsini göreceğiz, Ancak, en sonunda fia Sizin elinizi tutmak zorunda kalacak bir çocuk gibi..

    1. Mercedes gp avatarı

      Mclarenin en büyük hatası mercedesle ayrılmak oldu halbuki mclaren mercedes süper bir ikiliydi

  5. İşler Red bull ile Renault çekişmesine doğru gidiyor.Honda sorunlarını kendi halletmek istiyor,Mc laren yardım edebiliriz diyor,Japonlar gururlu insanlar başarısızlığı kabullenmiyorlar.2016 yılında rekabet gücü düşük olursa ,artık yüksek sesle Honda yı eleştirmeye başlarlar.

  6. Bir şeylerin ters gittiğini kabullenmek için çok geç kalmadınız mı?

  7. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    Sürekli redbulla ferrariyi şikayet ediyorlar.Kendilerinin bir cacık yaptığı yok.Müstehak size.

  8. Böyle açıklamalar tahminimden erken gelmeye başladı,bu kadar kötü olacaklarını tahmin ettiklerini zannetmiyorum.Bu sezon bir şekilde geçerde yeni sezonda rekabetçi olmazlarsa ortalık karışır ve sorgulamalar başlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir