İtalyan Basını “Vettel Zeki, Raikkonen Aptal”

Kimi Raikkonen’in Ferrari ve Formula 1’deki geleceğine dair söylentiler bir türlü azalmazken Ferrari’den gelen açıklamalar da pek söylentileri bitirecek gibi durmuyor.

Britanya GP’nin ardından Raikkonen’in baskı altında olduğu düşünceleri üzerine Maurizio Arrivabene “İstediğim şey Kimi’nin sakin kalıp işini yapması.” olmuştu.

Ancak Arrivabene’nin açıklamalarının baskıyı daha da arttırdığı düşünülüyor.

La Repubblica’dan Marco Mensurati “Arrivabene yarışın ardından stratejik kararların pilotlar tarafından alındığını söyledi. Ben bunun ‘Vettel zeki, Raikkonen aptal’ demek olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Sport Mediaset’ten Giorgio Terruzzi “Raikkonen’in geçiş lastiklerine geçme kararı yanlıştı. Çok kötü oldu çünkü o ana kadar her şey yolundaydı. Gerçek şu ki Raikkonen çoktan evin dışına itilmiş gibi görünüyor: korumasız ve sürekli ateş altında.”

Ferrari’nin eski takım patronlarından Cesare Fiorio “2 sene önce onun hayat tarzı ve yaşına dikkat çekmiştim. Tüm bu şüpheler doğrulandı.” dedi.

Eski F1 takım sahiplerinden Gian Carlo Minardi “Kimi artık Ferrari’nin ihtiyaç duyduğunu veremiyor. Onun yerine genç bir pilot koyardum. Maranello’nun kendi akademisinin iki umut verici genci var: Marciello ve Fuoco.” dedi.

Raikkonen’in menajeri Steve Robertson “Ferrari’nin kararını Monza’dan önce öğrenmek istiyoruz.” dedi.

Pino Allievi, Raikkonen’in yerine geçeceği düşünülen Valtteri Bottas için “Ferrari’nin geleceği, geçmişte Ferrari’de yenilen bir pilota yeniliyorsa, karar vermeden önce iyi düşünmek gerekir.” dedi.

Fiorio “Bottas doğru yaşta ancak oldukça istikrarsız ve Felipe Massa gerçekten üst pozisyona geçti. Vettel için sorun yaratacak olsa da başka bir üst düzey pilot görmek isterim. Ferrari Hamilton’u almaya çalışmalı. O da olmazsa Rosberg’i denemeli.” dedi.

 


Yorumlar

“İtalyan Basını “Vettel Zeki, Raikkonen Aptal”” için 47 yanıt

  1. İtalyan basınının bizim basınımız kadar küstah ve alçak olduğunu ortaya seriyor bu haber. Kaç tane takım var kaç ülkenin takımı var hiçbiri şu İtalyanlar kadar çirkefleşmiyor. Bu ne hadsizliktir.

  2. Ferrari çok konuşacagına kontratını uzatsa hiç bi sorun kalmıycak adamda rahat rahat çıkıp yarışacak.Kendinizi Raikkonenin yerine koyun.

  3. Valla şu f1 i sırf rai var diye izliyorum bıraktığı dönemde bi tane bile yarışı izlemedim, en çok fanı olan pilot raikkonen televizyon izleyicisi olarak oldukça bayağı düşüş yaşanıcaktır bırakması halinde, herhalde bi daha böyle pilot gelmez en fazla fanı olup bi tane bile sosyal medya hesabı olmayan sıradışı bi adam bazen zevkle bazen de can çekişircesine izledik onu f1 in efsanelerinden oldu, f1 de artık para babaları kendi halinde izlerler yarışları alonso da bıraktıktan sonra…

  4. Bu italyan basını ve taraftarı bizim futbol basını ve taraftarı ile birebir aynı. Rezil.

    Bottas hakkında söylenenler doğru, takip ettiğim pilotlardan birisi. Bu da Finli çıktı. İstikrar var, hız yok. Hoş, tam Ferrari’nin aradığı ikinci pilot olabilir. Ferrari Hülkenberg, Ricciardo veya Vergne’i alırsa Vettel arıza çıkarabilir. Takımın istediği de bu değil zaten.

    Raikkonen görevini yerine getirmeye çalışıyor da, bazen kendinden, bazen de takımdan çok saçma şeyler yapılıyor. Belli ki gönderecekler. Nasr veya Gutierrez iyidir 😀

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Ben de öyle düşünüyorum ama umarım Hulkenberg alınır da sorun çıkmaz. Kimi %70 olasılıkla gidecek mucize bir performans göstermezse. Bunun dışında özellikle İtalyan medyası hakikaten rezil hiç sevmiyorum. Bu şekilde hakaretvari açıklamalara ne gerek var. Şaşılacak bir kafa yapısı

  5. Mercedes gp avatarı

    İnşallah seneye raikkonen emekli olmaz ve bottas rai takası olur ve williams sa gecer. En azından kafası rahat olur. Bu adamdan performans beklememiz için kafasının rahat olması lazım lotus zamanındaki gibi.

  6. benim değime geldin sayın arribate
    raikonen,le başlamayacaktınız sezona
    vettelin yanına hulk,u koyacaktın
    süper ikili olucaklardı . raikonen emekli çoktaaaan olmuştu

  7. Hangi cüretle söylenebiliyo ki bu böyle bir pilota? Yorum yaparken saygı çerçevesinde yapılmalı bence. Geçtiğimiz yıllarda Ferrari pit ekibinin yarışlarda başarılı müdahale sayısı çok azdı. O zaman Ferrari aptal mı denmeli? Arkadaşların da dediği gibi yağmur büyük bi kumar. Yağmurun şiddetini artırma ihtimali de vardı. Bence bu olay şanssızlıktan başka bir şey değil.

  8. Bir basın organının bu kadar ağır bir şekilde yazı yazması da hoş değil. Birisinin ağzından çıkan lafı bu şekilde yorumlamak gereksiz. Daha düzgün bir kelime bulamamışlar mı?
    Yağmurlu havalarda doğru strateji için zeki olabilirsin ama şansın payı büyüktür. Yanlış strateji yaptı diye direk aptal diye nitelendirmek acizlik. Haberi yayınlayanların amacı Arrivabene’nin dediklerini açıklamak olsa daha düzgün şeyler yazardı. Gerçekten kim söylediyse bu sözleri asıl aptal o. Hatta daha çok sıfatı hak ediyor da neyse.

  9. Ya şaka maka Raikkonen’le devam etmeyecekseniz Button’ı alsanıza. 😀

  10. ” Sport Mediaset’ten Giorgio Terruzzi “Raikkonen’in geçiş lastiklerine geçme kararı yanlıştı. Çok kötü oldu çünkü o ana kadar her şey yolundaydı. Gerçek şu ki Raikkonen çoktan evin dışına itilmiş gibi görünüyor: korumasız ve sürekli ateş altında.” ”

    noktasına virgülüne kadar katılıyorum ve aynen böyle düşünüyorum yeni yılda kiminle yarışacağınızı açıklayın yada basına açıklamasanız bile kimiye açıklayın da adam rahatlasın da sürsün şu arabayı …

  11. Şu açıkki Kimi’yi medya’nın ortasına atıp eleştiri oklarına sebep olan kişi Arrivabene’dir.

    1. Aynen oyle

    2. boggyvilian avatarı

      Bence üstünde baskı yaratıp daha fazla performans almaya çalışıyor bu durum bazı kişilerin performansını yeniden üst seviyeye çeksede bazı kişiler için tam dersi iyice aşağı çekiyor.Bu adamlar o baskı ile başa çıkabilmek için 30 Milyon € oluyor senede.Raikkonen bir an önce kendini toparlama

  12. Bende sorayim ya yagmur siddetini artirsaydi? Yagmur herzaman kumar ya tutuyor ya tutmuyor.
    Arrivabene nin de dedigi gibi tutsaydi simdi kimi birinci olmusutu.
    Ayrica Kimi ile ayni turda yagmur lastigi takan Alonso da mi aptal ?

    1. Bana bir takım patronu gösterin daha 3. yarıştan itibaren pilotunu eleştiren. Anlamadım ki ben bu nasıl bir takım patronluğu. Stefano Domenicali olsaydı bundan bin kat daha iyi olurdu valla

  13. Hamilton sampiyon aracı bırakıp gelmez ha ancak cok cok yakın mucadele olur ancak belkı ama sozlesmesı yenıledı zaten hulk da olabılır mesela

  14. Raikkonen giderse fan kaybi cok olur , f1 izlemeyi birakan cok olur. Tabii ki alttan yenileri gelecektir

  15. Strong_Union avatarı

    Yanlış bir anlaşılma var İtalyan basını Arrivabene’nin sözlerinden Vettel’in zeki Raikkonen’in aptal olduğunu demek istediğini söylemiş. La Repubblica’dan Marco Mensurati “Arrivabene yarışın ardından stratejik kararların pilotlar tarafından alındığını söyledi. Ben bunun ‘Vettel zeki, Raikkonen aptal’ demek olduğunu düşünüyorum.” dedi.
    Ayrıca Sport Mediaset’ten Giorgio Terruzzi “Raikkonen’in geçiş lastiklerine geçme kararı yanlıştı. Çok kötü oldu çünkü o ana kadar her şey yolundaydı. Gerçek şu ki Raikkonen çoktan evin dışına itilmiş gibi görünüyor: korumasız ve sürekli ateş altında.” burda Raikkonen’i savunuyorlar. Aslında olan bu.

    1. Ben bunu 3 4 yarış önce söyledim.Başkan sürekli Kimi’yi hedef gösterdi, şimdi de onun yerine kendinizi koyun diyor.İyi de zaten Kimi’yi medya önüne atan sensin şimdi niye çark ediyorsun?

      Takımda sene başında olan birlik yok gibi, bunun nedeni Kimi’ye alınan anlamsız tavır.Vettel’i yücelt Kimi’ye salla baskı altına al.

      Pilot kararını biran önce vermeli takım, bu şekilde Kimi verimli olamıyor.En azından kalan yarışlarda kafası rahat yarışır.

      Bu konu anlamsız şekilde çok uzadı, erken başlandı gereksiz uzadı, takımdaki motivasyonu da etkiliyor.Sıradaki yarışlar Kimi’nin yarışları, eğer Ferrari sıralama veya yarışta saçmalamaz ise Kimi iyi yarışlar ve süprizler yapacaktır.

    2. tebrikler. Gerçekten bir çoğumuz haberi doğru dürüst okumuyor. aslında haberin ilk bölümündeki basın demeçleri Raikkonen’i savunuyor.

  16. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    kimi nin pilotluguna tartısanlara sürekli eski yarışlarını gösteriyoruz fakat ben bunu yapmaya gerek duymuyorum isteyenler bu haftaki yarışın ilk turunu izlesinler ve sürekli viraj cıkışlarında çekiş kaybıyla yavaş kalan rai nin aracı pistte konumlandırma şekline baksınlar bana göre rai nin en iyi özelligi atak yaparken veya yerken kusursuz sürmesidir.

  17. Hislerime tercüman olmuşlar resmen 😀

    1. aynı anda hatat kimiden daha önce lastik takan alonso da aptal o zaman hislerinize tercümana gerek yok zaten nasıl kinli olduğunuzu biliyoruz …

      1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
        [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

        Ya bırak boş boş konuşuyor haberi anlamadan her zaman yaptığı gibi.

        1. O hala aydan inememiş dünyaya …

      2. McLaren F1 (TEE) avatarı
        McLaren F1 (TEE)

        Yahu demiyim diyorum ama kendin kaşınıyorsun. Alonso zaten puan barajının dışındaydı. Yağmuru görünce pite girip yağmur lastiklerini takması normal. Kaybedecek birşeyi yok ama kazanacak puanı vardı. Raikkonen’in hatalarını savunup sağa sola sallamaktan vazgeç artık. Kimin kinli olduğunu da hiç gündeme getirme istersen. Zira Alonso geçen yıl denize döktü Kimi’yi. Kini olan sizsiniz. 😉

        1. +10 🙂

        2. ha alonsonun puan için hamle yapması doğru ama raikkonenin belkide yarışı kazandırabilecek bir hameye girişmesi yanlış …demiyim diyorsun ama yinede diyorsun ve boş diyorsun … kimin hatası olunca hatasını söylüyorum olmadığı zaman da savunuyorum hiç bir şekilde sizin gibi kusursuz olduğuna inanmadım pilotumun ….

      3. Ayrıca bir cevap verme gereği duydum. Raikkonen efendi telsizden yarış mühendisine, yağmurun durduğunu ve pite girmek istemediğini söyleyip 1 tur sonra pite dalmıştı. Kendisiyle çelişen saçma bir pilot. Pilot bile demeye dilim varmıyor. Vettel’i şu zamana kadar sevmezdim ama adam bu yıl kendini kanıtladı. Gerek yarışı okuması gerekse sürüşü takdirimi kazandı. Amaaa nedense şu yerlere göklere sığdıramadığınız Raikkonen sürekli takım arkadaşlarına mağlup oluyor. Hadi eyvallah!

        1. Demek ki takım telsiziyle yapılan görüşmeden sonra yağmurun gelmek üzere olduğu bilgisini almış ve kazanmak için risk almış. Tabii siz bilmezsiniz kazanmak için risk alan pilotların nasıl olduğunu. Sizinki varsa yoksa telsizden ağlar geçemediğinde risk alıp atak yapmaz… Ya da bizim eleman gibi risk alması gerektiğinde almaz bekler sadece…
          ki eğer yarışı gözünle izleyip kulaklarınla dinlediysen çok karışık bir andı o an. Her pilot aynı şeyi konuşuyordu ve bazıları yağmurun gelmek üzere olduğunu söylerken bazıları daha geç geleceğini söylüyordu. Bu konu da erken pite girerek avantaj kazanıp yarış kazanma konusunda en sağlam örnek her zaman Button olmuştur. Mclaren de kazandığı bir çok yarışın böyle yağmurlu havalarda kazanmıştır ki bunun bir sebebi var…

    2. Bu 14sulonso nickli arkadaş her kimi haberinin altına kinli kinli yorum yapıyor diğer arkadaşta her zaman alonsoyu ortaya atıyor veriyorlar sözlü atışmayı dışardan yorumlarınızı okuyan birisi olarak ….. bir diğer şeyde haberi okumadan yazı yazıp doldurmayalım buraları haberde raikonen savunuluyor ben birazda adminde suö buluyorum başlık olarak

      1. ben önceden alonsoyu ortaya atmıyordum ama adamlar resmen saldırı hakaret edip duruyorlar kazma raikkonen bu adam yarışmayı bilmiyor neden yarışıyor ki diyenler çıktı burada …

        1. Doğrular acıttı mı? Ne işe yarar bu adam söyle hadi! Anca milletin yarışını katleder.

          1. o zaman gelen tepkilere de ses etmeyeceksin bu adamda bir işe yaramaz öyleyse anca başkasının yarışını katleder hedefinde genelde takım arkadaşı vardır kendisi direk temasla yarış dışı bırakamazsa takım patronlarına işi yaptırır … bazı gerçekleri görmeyip abuk subuk konuşmayı da sizin gibi bir kaç tane fanı yapar …

            https://www.youtube.com/watch?v=c04mzdeAnsM

  18. İtalyan basını da oturup kendi “aptal” takımını eleştireceğine pilotunu eleştirip motivasyonunu düşürüyor.

    1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      çapulcu takımı mı aptal diyor.

  19. Rasim Ozan Kütahyalı avatarı
    Rasim Ozan Kütahyalı

    Arkandayız vettel sen süper yeteneksin harika sürüşün var

    Vettel geldi dertler bitti forza vettel

    1. Orhan Tifosi avatarı

      rasim sırf sana gıcıklık olsun diye anti vettelci olur millet 😀 alonsocu musun yoksa 😀 😀

    2. Sen ne ….. bi insansın ya

    3. şevki aksu avatarı

      Senin rambo olduğunu düşünmekle birlikte. Rambomunda hiç cevap yazmaması ve bir cevabında mühür badmandan dolayı artık eminim. :–)

  20. Orhan Tifosi avatarı

    yağmur lastiklerine geçiş her zaman kumardır. 15 yıldır takip ettiğim formula 1 de gördüğüm şeylerden biri bu. rai intermediate lastiklere geçtiğinde bir kumar oynadı zarları attı.. diğer takımların beklediğinden bir kaç tur önce yağmur gelseydi rai yine efsane olurdu. yağmur gelmedi aptal oldu. dramatik zaferler için olmaması gereken riskleri almak gerek…

  21. Bir yarışta Raikkonen’i aptal Vettel’i zeki ilan edebilmek büyük başarı. Adam yağmur daha da artıyor gibi diyerek pite girme kararı almış, bunun aptallıkla bir ilgisi yok. Tahmini başarısız çıktı o kadar. Nitekim, İtalyan medyası F1’deki en boş medyadır. Her zaman Ferrari hız saklıyor vs. haberlerini de kendileri yapar.

  22. eğer vettel zeki rai aptal ise maurisio da gerzek o zaman… çünkü bu işin asıl sorumlusu bu arkadaş…

  23. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    Tek derdimiz pilot olsa keşke.Yenilmez bir mercedes var insanların derdi pilot olmuş kafayı yemiş herkes.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir