Bottas “Britanya GP’den Ders Çıkarabiliriz”

yazar:

kategori:

Valtteri Bottas, Williams’ın 1 ve 2. sıralarda götürdüğü Britanya GP’de ancak 4 ve 5. olmasının ardından bu yarıştan önemli dersler çıkarabileceğini söyledi.

Bottas ve Massa yarışın ilk bölümünü ilk iki sırada götürdüler ancak pit stoplarda ve yağmurda verilen kararlarla birlikte ancak 4 ve 5. olabildiler.

Bunun dışında yarışın başında Bottas’ın daha hızlı olduğunu söyleyip geçmek isteyip takımdan istediği cevabı alamamasıyla Bottas’ın yarışı kazanabileceği düşüncesi ortaya çıktı.

Bottas “En iyi sonucu nasıl alabileceğimizi anlamamız için yaşananları daha iyi incelemeliyiz.”

“Daha fazla söylemek istemiyorum. Daha iyi yapmış olabileceğimiz şeyler olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Felipe Massa “Takım bazen korkabiliyor çünkü en önemli şeyin sonuç olduğunu biliyoruz.”

“Ancak Valtteri’nin beni geçmesi zordu ve Mercedes’in de onu geçmesi zordu. Bu yüzden değişen bir şey olmadı. Orada yaptıklarımızla pozisyon kaybetmedik.” dedi.

Pit zamanlamaları konusunda Bottas “Daha sonra konuşmak kolay oluyor. Sert lastiklerle kaç tur gidebileceğimizden endişeliydik. Erken pite gelseydik sonunda daha fazla pozisyon kaybedebilirdik. Ancak yağmur gelince bir önemi kalmadı.”

“Ve yağmur başladığında 1 tur çok geç girdik. Yağmur gerçekten geldiğinde pit stop girişi civarındaydık ya da yeni geçmiştik.”

“Ardından arkamızdaki Vettel reaksiyon gösterebildi. Biz zorlanırken o pite girdi ve şanssızdık.”

“İşler bizim için yolunda gitmedi. Kuru bir yarış tercih ediyorduk. Öyle olsaydı çok daha fazla puan kazanabilirdik ancak iyi olan şey gerçekten güçlü performansımızın olması. Galibiyet için bile mücadele edebildik.” dedi.

 


Yorumlar

“Bottas “Britanya GP’den Ders Çıkarabiliriz”” için 2 yanıt

  1. daha iyi yapabilirdik derken mesela kendin massayı sıralamalarda geçebilirsin… startta massanın önünde olursun ondan sonra daha iyi ne yapabiliyosan yaparsın… ama massa bana yol versin diyorsan, ki onu kastediyorsun, hadi sana güle güle….

  2. sizden 1 yol olmaz ne pilotlardan nede takımdan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir