Minardi: Ferrari Mercedes ile Farkı Kapatmadı

yazar:

kategori:

Eski Formula 1 takım patronu Gian Carlo Minardi, Ferrari’nin Mercedes ile olan farkı kapatamadığı görüşünde.

Ferrari sezona en hızlı takımlardan birisi olarak başlamış ve hatta Malezya’da Mercedes’i mağlup etmeyi başarmıştı.

Ancak son yarışlarda Ferrari Williams’ın gerisinde kalmaya başladı.

Ferrari’nin performansını değerlendiren Gian Carlo Minardi “Sezon başlangıcı yanıltıcı oldu. Aslında Mercedes ile fark azalmadı. Podyumlar için Arrivabene’yi övebilirim ama bu yeterli değil ve en büyük sorun performans”

“2016’nın şubay ayında bu motorların donmuş olacağını unutmayın. Gerçeği bilmek istermisiniz? Ferrari Red Bull ve McLaren’in gerilmesinden yararlandı” dedi.


Yorumlar

“Minardi: Ferrari Mercedes ile Farkı Kapatmadı” için 12 yanıt

  1. OtonomAktor avatarı

    haklılık payı var. aradan redbull ve williams çıkmıştı. ama ferrarinin geçen seneki araca göre hızlanmadığını söylemek haksızlık olur.

  2. Bahsettiklerinde haklı, Red Bull aradan çıktı. Ama araçlar arası hız farklarına bakıldığında Ferrari’nin de adım atmadığını söylemek kasıttan başka bir şey değil.

  3. 2014-2016 yı Mercedes-AMG’ye verdiler. 2017-2020 yi Ferrari alacak gibi görünüyor.
    Hatta önümüzde ki sezon, 2017 ve sonrasında da kullanılacak bu turbo V6 motor tasarımını Kimi’ye mi test ettirirler dersiniz? Eğer durum buysa, hemen akla 2. soru geliyor. japon ortaklarıyla birlikte Mclaren bunun neresinde?
    “2016’nın şubat ayında bu motorların donmuş olacağını unutmayın. Gerçeği bilmek istermisiniz? Ferrari Red Bull ve McLaren’in gerilmesinden yararlandı” dedi.

  4. İlk 3 yarış sonunda Ferrari büyük adım attı, fark buyuk ölçüde kapandı hele sezon prtası gelsın aradaki fark 03,-0,4 lere düşsünce ozaman seyredın Ferrariyi diyen arkadaşlarl aynı fikri paylaşmadıgımızda bize at gözlüğü, at kafası, kıskanç, çekemez diyen arkadaşlar teker teker U yapmaya başlamış, Ferarrinin durumu yeni olan birşey değil 5 belki daha fazla sezondur aynı teraneleri zaten izleyip gördük yaşadık, ama bu sene arkadaşlar takım ıcınde maddı maneve ve kişilerin degısımı yuzunden pek olumlu bır havaya bürünmüşlerdi fakar o arkadaşlara anlatamadıgımız nokta suydu ;

    Ferrari 2014 sezonundan kötü demıyoruz alenen daha ıyı fakat MGP ile fark hala aynı kapatamadılar, 2. hızlı takım olmak 1. ile arada ki farkı kapattık manasına gelmıyor, Ferrari gecen seneye gore hızlandı hepımız goruyoruz e MGP de hızlandı arada ki fark ta dogal olarak kapanmadı, Williams ? gecen sezona gore gelısımde daha yavas kaldı 2 tık aşşağıya düştü, keza Reddbul arda aynı performansı arttıramayınca Ferrarinin arada ki farkı kapattıgı sanıldı düşünüldü e bizde bunu anlatınca at kafası olduk.

    turbo v6 donemı bıtene kadar hıc bır motor MGP yı yakalacakmıs gıbı gorunmuyor, cok buyuk degısıklıkler olmadıgı surece malesef.. MGP trafı ile empati yaparsak rakipleri Ferrari Mclaren Williams bunlardan bir cacık olcakmıs umuda da kalmadı.

    1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      Yazdıklarını okudum asıl at gözlüğü ile bakan sensin.

      1. Ben kimseye at gozlugu ile bakiyosun demedim, bunlari soyleyince sen ve senin kafadakiler at gozlugunden bahsediyor dedim, birde okudum diyosun, once okudugunu anla sonra fikir beyan et arkadasim.

    2. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      Şunu da ekleyim ferrari gelişti bunu inkar eden F1’den anlamıyordur.Ciddi derece de farkı kapattı ferrari ama her yaklaşma da mercedes motorunu açtı istista malezyaydı orada çok hafife aldılar ferrariyi ve orada kaybettiler wolfun bir daha böyle hataya düşmeyeceğiz açıklaması da var o yarıştan sonra.Mercedes gerektiğinden fazla gelişiyor.Geçen seneden daha kuvvetli oldukları açık aradaki farkın başka takımlarla alakası yok tamamen mercedesin ferrariden o yarışlardan sonra gelişmesi.Koruma amacın da motor güncellemesi olsun diğer güncellemeler olsun ferrari ile arayı iyice açtı.Ferrarinin güncellemelerinin çalışmaması vahim nokta.2016’da bu takım her türlü mercedesi yakalıcak ister inanın ister inanmayın zaman göstericek.

      1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
        [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

        Artı kısa burun farkı da var 0.5 sn civarın da söyleniyor.Bir tek ferrari kaldı sanırım burunu takmayan ama aracın ön süspansiyonuna uymuyor.Ve şuan ferrari mercedesin ön kanadının kopyasını araca monte etmeye çalışıp ki bu yarışta aynısıydı sanki. Önümüzde ki seneye veri topluyor.Önümüzde ki motor güncelemeleri ile motor farkı biraz daha aşağı inebilir.Hamilton artık mercedesin gelişimi daha yavaş olacağını söyledi çünkü artık doydu araç.Ferrari de nitekim gelişime açık bir araç var.Seneye bunları göz önünde bulundurunca ferrarinin yakalamama gibi bi lüksüde yok.

      2. 2. Anlamadigin nokta orada koskocaman yazmisim Ferrarinin gecen seneye gore gelistigi alenen belli diye ona bile muhalefet etmissin ayni seyi soylemissin benle beraber ustune inkar eden f1 den anlamiyor demissin, bence sen yazimin zerresini anlamamissin….

        Sonra varsayimlardan bahsediyorsun, kisa burundu on kanatti, anlatmak istedigim zaten bu oyleydi boyleydiyle isler yurumuyor f1 de ferrari 5 sezondur onu yapicaz bunu yapicaz diyor ayni senin gibi, ama icraat varmi var, yetiyormu? Gordugun gibi yaramamis.

  5. Ferrari sene içinde gelişemiyor ki farkı kapatsın. Yıllardır sorunu bu oldu Ferrari’nin.

  6. Ferrari adına 2013 sezonunun tekrarı sanki

  7. İspanya’dan beri Mercedes de ilerleme, Ferrari’de duraklama var.İspanyada ki güncelleme beklendiği gibi işe yaramadı, Kimi’de bu güncellemeyi kullanmamayi seçmişti.Diğer takımlar ciddi manada bir gelişim katederken Ferrari edemedi.Üstüne birde Mercedes Motor güncellemesi getirince bugünkü duruma gelindi.Sezon başında çok hızlı bir Ferrari varken bugün arkadaki takımların yakaladığı bir Ferrari var.

    Bu gelişimin önünü kapatan Ferrari’nin ön süspansiyon sisteminin kısa kanat ile uyumlu olmaması ki bunun 0.4 0.5 gibi bir avantajı olduğundan bahsediliyor, büyük fark yaratacak bir konsept.James Allisonun kış sonunda açıkladığı gibi aracın her yerini değiştirebilecek zaman ve kaynak sıkıntısı vardı, onun için bunu bu sene uygulamak imkansızdı.Fabrika 2016 da araç içinde radikal değişiklikler için çalışıyor,

    2016 aracında ön süspansiyon Push-rod ve kısa burun olacak.Bununla büyük bir avantaj yakalanacak.Pilotlar daha memnun olacaklar araçtan.Motor gelişimi de tatminkar boyutta olursa Ferrari gelecek sene dişe dış bir mücedele içinde olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir