Sutil ve Liuzzi'nin 2010 Hedefleri

yazar:

kategori:

Takımla anlaşmasını yenileyen Sutil’in gözü podyumda.

Eylül ayında Monza’da elde ettiği dördüncülük ile kariyerinin en başarılı sonucunu alan Sutil, o dönemde 2010 sezonu için seçeneklerini açık tutuyordu, ancak sonuçta Force India ile anlaşmasını yenilemeyi seçti.

“2010 benim F1 içindeki dördüncü yılım olacak. Burada iyi hissediyorum, bir aile gibiyiz. Rahat hissettiğiniz zaman enerjinizin tamamını pistte başarılı olmaya harcarsınız.”

“Gelecek sene düzenli olarak puan almak istiyorum, belki hatta podyum için savaşmayı da. Takımın da amaçları benimle aynı. Doğru yönde ilerliyoruz ve motivasyonumuzla geçen seneye göre çok daha iyi olacağımıza inanıyorum.”

Vitantonio Liuzzi de 2010 sezonundan ümitli.

Giancarlo Fisichella’nın Ferrari’ye geçişi sonrasında 2009 sezonunun son 5 yarışında Force India takımı için yarışan Liuzzi, test pilotluğundan tam zamanlı yarış pilotluğuna geri döndüğü için çok mutlu.

“2010’da dönmeyi amaçlıyordum ve sonunda bu hedefimi başardım. 2009’da katıldığım 5 yarış benim için bir ısınma dönemi oldu. Yarışlara döndüm, aracı öğrendim, o duyguyu geri kazandım. Bunu yaptığıma göre gelecek sezon gerçekten zorlamaya hazır olduğumu hissediyorum.”

“2009’un sonlarında oldukça güçlüydük. Bıraktığımız yerden devam edersek iyi bir yıl geçirebiliriz. Puan toplamak da, yapabileceklerimizi gösterebilmek açısından önemli.”


Yorumlar

  1. elif çivici avatarı

    Sutil ya Mercedes gibi devlerin listesinde bulunmuyor yani işin pirleri tarafından begenilmiyor,ya da teklif geldiği halde bazı şeylerden mi korkuyor ? 4.senesi ve hala Force Indıa'da,biz taraftarlar olarak Sutil in yeteneğini bilirken işin içinde olanların bilmemesi ve farketmemesine olanak yok.Sutil biraz cesur ve kendinden emin olmalı.Sürüşleri de öyle limitte giderken çoğu zaman kaza yapıyor,daha temkinli olmayı öğrenemedi.Hep arka sıralarda olduğundan öne geçtiği zaman bazen savsaklıyor,hata yapıyor.Bu yüzden de kendisini aşabileceği takımları seçmeli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir