Alonso: “Sınırlamalar Sporu Sıkıcı Yapıyor”

yazar:

kategori:

Çifte Dünya Şampiyonu Fernando Alonso, Formula 1’de aerodinami ve motor gelişimini kısıtlayan kuralların sporu taraftarlar için daha tahmin edilebilir ve sıkıcı bir hale getirdiğini söylüyor.

Daha önce F1 sürücülüğünü uçak pilotluğuna benzeten Alonso, araçların daha hızlı olmasını isterken, motor gelişimini ve testleri sınırlamanın rekabeti olumsuz etkilediğini belirtiyor.

“Daha hızlı araçlar isterdim. Şu günlerde GP2’ye fazla benzemiş gibiyiz. Muhtemelen, daha fazla test ya da araç gelişimi konusunda daha özgürce kurallar gerekiyor. Bugünlerde, aracı kış testine nasıl çıkarırsanız aşağı yukarı sezon sonuna kadar o pozisyonda devam ediyorsunuz. Gelişim kaydediyorsunuz ama herkes değişim kaydediyor.”

“Kurallar çok sıkı. Motor ve aerodinami açısından gelişemiyorsunuz. Her şey kısıtlanıyor. İlk testte elinizde ne varsa aşağı yukarı tüm sezon onunla devam ediyorsunuz. Bu da her yarışı daha tahmin edilebilir ve sıkıcı kılıyor.”

 


Yorumlar

“Alonso: “Sınırlamalar Sporu Sıkıcı Yapıyor”” için 5 yanıt

  1. Zaten Alonso, Hamilton, Vettel, Massa gibi pilotlar da olmasa F1 izlenmez düzeyde olacak. İyi ki varsınız.

    1. ortalık çok sakin 😀

      neden kimiyi yazmadın da ilk alonso ,mamilton ,vettel ile massa yı yazdın. yoksa kimi bunların hepsini ipe dizer (!) .yerseniz 😀

      1. İpe dizer? Geçen yıl Alonso onu denize döktü. Keza bu yıl Vettel de aynı şeyi yapıyor. Gereksiz gereksiz yorumlar yapıp ortalığı karıştırma.

        1. 2008 yılında da Massa 🙂

  2. Doğru söze ne denir ekonomik kriz dediler ama halen kısıtlama devam ediyor olması kotu kısıtlama olmasa merco ferrari ve mclaren kapısması olurdu halbuki

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir