Hamilton "Çin'de Öğrendiklerim Oldu"

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton kendisine pahalıya mal olan Çin yarışında yarış dışı kalmasından çok şey öğrendiğini ve bunun kendisine ileride güçlü olmasında faydalı olacağını düşünüyor.

Bitmiş lastikleri ile Çin yarışında pite girerken pist dışına çıkan Hamilton’ın en yakın rakibi ile olan büyük farkı son yarış öncesi 4’e indi.

Hamilton "Çin benim için çok değerli bir ders oldu ve bu olay üzerinden pilot olarak gelişmeye çalışacağım. Hemen bu üzgün durumumdan çıktım ve Shangai’den ayrılırken Brezilya için odaklanmıştım." dedi.

Hamilton’ın Çin’de Alonso’nun önünde yarışı tamamlaması kendisine şampiyonluğu getirecekti ancak bitmiş olan yağmur lastiklerini kuru zemin lastikleri ile değiştirmek için pite girerken pist dışına kaydı ve şampiyonluk şansını kaybetti.

4 puan önde olsada Hamilton Brezilya’da hiçbirşeyin garanti olmadığını söyledi.

Hamilton "4 puan önde olmama rağmen şampiyona hâlâ açık. İhtiyacım olan puanları kazanmak için elimden geleni yapacağım. Geri kalanı bizim kontrolümüz dışında." dedi.

Eğer Alonso yarışı kazanırsa Hamilton’ın şampiyon olması için yarışı 2. sırada tamamlaması gerekiyor.

Alonso bu konuda "Lewis’ten sadece 4 puan geride olsamda pilotlar şampiyonasını kazanmam için benim kontrolüm dışında olan birçok koşulun benden yana olması gerekecek. Ancak kesin olan şuki ben kontrolüm altına olanları gerçekleştirmek için herşeyi yapacağım."

"Üzerime düşeni yapacağım ve herşeyin olması gereken yere oturmasını umacağım." dedi.

FIA, herhangi bir taraf tutma olayına karşı Brezilya’da Mclaren Mercedes garajını kontrol edeceğini duyurmuştu ancak Alonso bu konuda endişeli değil.

Alonso "Eminim yarışta galibiyet ve şampiyonluk için mücadele edecek 2 eşit araca sahip olarak Brezilya’ya gidiyoruz." dedi.

Mclaren takımıda geçtiğimiz hafta konu ile ilgili açıklama yapmış ve her iki pilotuna da eşit davranacağını belirtmişti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir