Cosworth, Tamamen Yeni Bir Motor Hazırlıyor

yazar:

kategori:

Cosworth gelecek sene başta yeni takımlar olmak üzere Williams’a motor tedarik alacak ve genel görüş Cosworth’un 2006 motorunu 2010 kurallarına göre ayarlayacağı yönündeydi.

Ancka bu konuda soruları cevaplayan Mark Gallagher “Eski motoru alıp yeni kuralları uygulamadık. ‘Eski motorun temel yapısını alıp bu şekilde bir motor oluşturacağız’ dedik. Ancak yine de tamamen farklı bir şey olacak çünkü tamamen yeni kurallar var.”

“18.000 devirde belli bir performans seviyesi hedefi koyduk ve bu hedefi iyi bir şekilde geçtik.” dedi.

Gallagher ayrıca Cosworth motorunun tahmin edildiği gibi çok yakıt kullanmayacağını söyledi ve bu tahminlerin 2006 motoruna göre yapıldığını söyledi ve Williams’ın kendilerini tercih etmesinin motorlarının rekabetçi olacağının bir kanıtı olduğunu söyledi.

Cosworth motoru ilk kez şubatta piste çıkabilecek.


Yorumlar

  1. normalde diğer motorlar gibi performans üretmeleri zor olurdu ancak cosworth firması Fia'nın resmi motor sağlayıcı görevini de bir şekilde üstlenmesi ve motorların kurallara uygun olup olmadığını belirleyen kurumun da Fia olduğu bilgilerini üst üste koyunca gerçekten bazı sürprizlerle karşı karşıya kalabileğimizi düşünüyorum.. fia'nın öteden beri şeffaf olmayan yapısını sürdürmesi halinde cosworth'ün en güçlü motor olma olasılığı hiç de az değil bana göre..

  2. Seneye Ferrari, Mercedes veya Red Bull dan deyil Cosworth motoru kullanan Williams tan tırsıyorum. Pilotları da mükemmel süpriz yapabilirler Brawn gibi!

  3. Mercedes motorunun performansı ve dayanıklılığı ortada.cosworth palavra atıyor.kimin ne oldugunu göreceğiz

  4. Bu zaten gayet doğal bir şey. Büyük bir haber değil ki. O zamanki haberlerin basındaki konu hakkında uzman veya bilgililer tarafından çıkarılmadığı belliydi. Biraz bilgisi olanlar zaten yeni motor üreteceklerini biliyor, anlayabiliyor. Geçmiş üretim tecrübelerini kullanıyor her kez gibi Cosworth'de tabiki.
    Sonuç olarak bütün üreticiler yeni motor hazırlıyor. Hiç birisinin akıbetide şuan belli değil. Bence de seneye motorlarda en önemli konu tasarruf olacak. Bununla beraber dayanıklılık sorunları yaşanacağını pek düşünmüyorum.

  5. kaan kaanhan avatarı

    bu motorun 770hp olacağı söyleniyor. bu sezon merco 755, bmw 3-4HP geriden onu takip ediyormuş(yazılanlara göre BMW motoruda bu sezon oldukça iyiymiş Merco ile aynı nerdeyse)sonrası ferrari,reno,toyota şeklinde güç sıralaması. yakıt tüketiminde ise Reno,Merco,bmw,ferrari,toyota sıralaması var bazı haberlere göre. eğer böyleyse reno motorlular yarış esnasında, sıralamalara nazaran daha iyi performans gösterebilir, daha az yakıtla aynı tur sayısını çıkarabilirler.

  6. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    iddaalı konuşmalar yapmış.F1 cesaret ve hedeflere sağlam adımlarla ilerleyebilme kabiliyeti ister sanırım bu da onlarda fazlasıyla var

  7. hernekadar yeni motor olsadaa ben şahsen renault ferrari mercedes motorunu tutacağını sanmıyorumm tutabilmesi için en az 2 yıl geçmesi gerek

  8. 2006 yılı motorunun bir türevini kullanmamalarını doğru bir karar olarak görüyorum. Dayanıksız bir motordu diye aklımda yer edinmişti 2006 Cosworth motoru. Mesela Mark Webber'in Monaco'da 3. giderken motor patlatması örnek gösterilebilir bu duruma. İddialı konuşmuş Mark Gallagher, acaba hedefler gerçekleşecek mi…

  9. bu aslında cok saçma ya bir renault bir ferrari bir mercedes motorunu hiç geliştirmedi 2007 den beri cosworthe bu hak cok fazla 2006 motorunu guncellyıp kullansalardı bu haksızlk bnce

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir