Bütçe Kısıtlama Teklifleri İşleri Daha da Karıştırıyor

yazar:

kategori:

FIA’nın spor için bir bütçe sınırı planı var ve bu zamanında eski FIA başkanı Max Mosley’in uygulamaya çalıştığı temel üzerine kurulu. Ancak küçük takımlar dev bütçeli büyük takımların nasıldaha küçük takımlarla mücadele etme riskine girmeyi kabul edebileceklerini merak ediyor.

Araçları hızlandırma ve şovu artırma yönünde fikirbirliğine hemen varılıyor, ancak sıkıntı çeken küçük takımları korumak için henüz bir anlaşma sağlanabilmiş değil.

FIA başkanı Jean Todt güç ünitelerinin fiyatlarının düşürülmesi için çalışıyor, ancak Sauber’den Monisha Kaltenborn bunun yeterli olmadığını düşünüyor.

Mosley’in planını desteklediğini söyleyen Kaltenborn, bütçe sınırını seçen takımların teknik kurallarda daha özgür olmalarını istiyor. Mosley’in planı bu şekilde iki farklı kural seti olması üzerineydi.

FIA’nın önerisine göre ise teknik kurallar aynı olacak, ancak bütçe sınırına uyan takımlar (yılda 120-150 milyon dolar arası) sınırsız alet ve test rahatlığına sahip olacaklar.

Bütçe sınırına uymak istemeyen büyük takımlar ise haftada 25 saat rüzgar tüneli saati, 25 teraflop bilgisayar gücü ve yılda sekiz test gününe sahip olacaklar.

Büyük takımların bu kurala hemen itiraz ettiği belirtilirken bu takımların bütçe sınırı olan küçük takımların kendilerini geçmelerinden korktuğu düşünülüyor.

Force India’dan Bob Fernley: “Onlar gönüllü olarak çok fazla para harcayıp daha kötü olmayı nasıl kabul edebilirler ki?”

Söylenenlere göre FIA başkanı Jean Todt’un cebinde bir plan daha var: “Geliştirilebilen parçaların sayılarını azaltabiliriz. Örneğin takımlar yılda sadece 10 süspansiyon veya 20 kanada sahip olabilirler. Bir parça üretildikten sonra FIA tarafından mühürlenir.”


Yorumlar

“Bütçe Kısıtlama Teklifleri İşleri Daha da Karıştırıyor” için 3 yanıt

  1. Kurallar kısır ve saçma. Bunları getirselerde yine bir şey değişmez.

  2. Enteresan fikirler..Ama godaman takımlar yanaşmaz buna…

    Bir Toro Rosso nun bir Force Indıa nın daha rekabetci olmasını kım ister ki???

    1. Force India zamaninda nerdeyse yaris kazaniyordu diye hatirliyorum.Gercek anlamda cogunluk bunu istemez.Eskiden beri bazi takimlar bes alti saniye daha yavastir.%107 kuralina takilanlar vardi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir