Mercedes’in Sırrı Motordan Ziyade Süspansiyonlarda mı?

Auto Motor und Sport’a göre Mercedes’in üstün performansında asıl sır motordan ziyade başka bölümlerde.

Auto Motor und Sport, Ferrari’nin motor gücü konusunda Mercedes ile neredeyse aynı seviyede olmasına rağmen performans olarak geride kaldığını söyledi.

Habere göre Mercedes’in rakipleri artık Mercedes şasisini daha detaylıca inceliyor ve Mercedes aracının sırrı süspansiyonlarda olabilir.

Force India’nın teknik patronu Andy Green, Silverstone’u örnek göstererek “Özellikle son virajda herkesi öldürdüler.”

“Açıkçası arka lastikleri turun ilk bölümünde çok iyi tutuyorlar ve son virajlarda bu sayede hala iyi yol tutuşuna sahip oluyorlar. Diğerleri için o bölümde sıcaklıklar çok yükseliyor.” dedi.

Green, Merceds’in ön süspansiyon ayarlarında kilit değişiklikler gördüğünü söyledi.

Auto Motor und Sport’dan Michael Schmidt, Mercedes’in açıklanamayan bir sırrı ile yüksek ve hızlı virajlar arasındaki optimum dengeyi değiştirebildiğini söyledi.

 


Yorumlar

“Mercedes’in Sırrı Motordan Ziyade Süspansiyonlarda mı?” için 15 yanıt

  1. Hile, yasaklı şey kullandılar demiyorum ama Mercedes aracında gerçekten acayip bir şey var yani viraj çıkışlarındaki muazzam hızlanma, aracın en çıkıntılı kerblerde bile en hafif sallantısının olmadan rayda gider gibi gitmesi falan motorla falan açıklanacak şeyler değil bir anda arkadaki aracın gözünden kayboluyorlar. İllegal bir şey değilse Tebrik etmek lazım adamlar tüm takımları madara ettiler ve Ferrar veya Williamsi birdenbire aşırı bir gelişme göstermedikçe de bayağı böyle gidecekler gibi görünüyor.

  2. zekeri sayin avatarı

    Gecen sene yasaklanmamismiydi suspansiyon farkliliklari.bu haber ne simdi.Anlasilan laf olsun f1 fani yazsin cizsin is olsun.

  3. Mercedes aracı mercek altına alınmaya başlandı. Başlasın sallamalar. Ben de aracın burnundaki pitot tüplerinden şüpheleniyorum. İçlerine yerleştirilmiş olası kara delikler ile öndeki havayı çekerek hızlanıyor olabilirler.

    1. Yakit olarakta antimadde kullaniyorlarmis.
      :@)

  4. Nereden ne buldular bilmem ama çok sağlam ve kimsede şu ana kadar çözmüş değil sırlarını.

  5. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Auto Motor und Sport anladı yani kimsenin anlayamadığını. Hacı ayrıca biz bu burnu Kimi ve Vettel ön tarafı daha keskin istediği için iptal etmedik mi ?

  6. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    Neredeyse aynı seviye mi dalgamı geçiyorsunuz.Zaten ferrari kısa burun kullanamıyor ordan 0.5 sn üstüne motor muhtemelen 20 30 beygir güçlü.

  7. ferrari nin sezon başından beri çözüm için gelştirdiği yerler ise bunlar

  8. mutlaka var bırseyler şasi ve suspansıyon tam olarak vırajlarda cok ıyı calısıyor aracın denges bu yuzden cok ıyı oluyor yanı viraj hızı cok hızlı ve tutunma harıka oluyor

  9. Elbetteki sadece motorla açıklanamaz bu üstünlük.

    1. evet mutlaka tesadufe bak 3 dk. ara ile yorum yapmışız haha 🙂

  10. Mercedes’te müthiş bir ön taraf var, çok stabil ve keskin. Tam Kimi’nin istediği gibi…
    Ön taraf iyi olunca virajlara daha fazla hız taşıyorlar. Doğrusu şaside yapılabilecekler burun ve ön kanat hariç biraz sınırlı olduğundan asıl farkı süspansiyonlardan yaratıyor olabilirler. Doğru söylüyor bence bu adam.

  11. Bence ne oldysa geçen sene kaldırılan süspansiyonlardan sora oldu mercedese yaradı o

    1. Fric ile ilgili degisiklikler Mercedesi durdurmak icin yapilmisti.Ama nasil Neweyi aeroda durdurmak zorsa suspansiyon icinde Mercedes ayni durumda.
      Gene bir fric muhabbeti donebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir