Williams, Britanya GP’deki Stratejisinden Pişmanlık Duymuyor

yazar:

kategori:

Claire Williams, Britanya GP’de galibiyet şanslarını yaralamasına rağmen pilotları Felipe Massa ve Valtteri Bottas’a takım emri uygulamadıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Britanya’da startta Mercedes pilotlarını geçen Williams pilotları ilk pit stoplara kadar yarışı ilk 2 sırada götürdüler. Bir ara Valtteri Bottas, takım arkadaşı Felipe Massa’dan daha hızlı olduğunu ve geçmek istediğini söyledi. Takım önce olumsuz cevap verse de hemen sonrasında temiz bir geçiş yapabiliyorsa geçebileceği söylendi ancak Bottas geçmeyi başaramadı.

İlk pitlerde liderliği Mercedes pilotu Hamilton’a kaptıran takım, yağmurlu son bölümdeki stratejik bölümde Rosberg ve Vettel’e geçilince Massa 4., Bottas 5. olabildi.

Williams “Biz pilotlarımızın yarışmasına izin verdik. Herkes bunu istiyor, değil mi?”

“Biz yarışmalarına müsade ettik. Valtteri’nin Felipe’yi geçmesine izin verdik. Ne yazık ki bunu yapamadı.”

“Geçseydi bile pozisyonunu koruyabilecek miydi? Hava koşulları değişmese bile yerini koruyabilecek miydi? Emin değilim.”

“Tabi ki o liderliği iyi bir sonuca çeviremediğimiz için hayal kırıklığı yaşıyoruz.”

“Ancak onu yapmak ve yarışın başında o kadar uzun süre Mercedes’i arkamızda tutmuş olmamız etkileyiciydi. Performans konusunda ciddi kazanç sağladık.”

“Bu yüzden olumlu yönlerine bakmalıyız. Takım Britanya GP’yi o kadar uzun süre lider götürerek harika iş başardı. Ve yarışın başında Ferrari’den daha fazla puan kazanmak istediğimizi söylemiştik. Bunu başardık.”

“Sadece istediğimiz kadar olmadı ve podyuma çıkamamamış olmamız üzücü çünkü tüm hafta sonu boyunca sıkı çalışmıştık.” dedi.

 

 


Yorumlar

“Williams, Britanya GP’deki Stratejisinden Pişmanlık Duymuyor” için bir yanıt

  1. Takım emri verilmemesi gerekiyor zaten. Biz mücadele olsun istiyoruz, sonra takımın biri emirle bunu mahvediyor, sonra seyirci düşüyor diye ağlanıyorlar. Adamın biri kaç tur önündeki renoyu geçemeyince seneye geçebilsin diye DRS denilen bir saçmalık getirdiler.

    Bottas’ın orada söylenmesini sevmedim. Yapmamalıydı. Takım da bu kez doğru olanı yaptı. Bottas zaten Massa’dan hızlı olduğunu gösterdi, pist şartları, Massa’nın iyi savunması vs. mümkün olmadı. Mercedes’lere geçilecekleri belliydi zaten de, Vettel’e geçilmeleri iyi olmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir