Red Bull'un Renault Anlaşması Henüz Kesin Değil

yazar:

kategori:

Dün açıklanan FIA 2010 Katılımcı Listesinde Red Bull’un Renault motoru kullanacağı yazılmıştı.

Motorların eşitlenmesi konusu ise önümüzdeki hafta yapılacak olan Formula 1 toplantısında masaya yatırılacak.

Horner “Katılımcı listesinden pek anlam çıkmıyor. Kurallara göre motor koymamız gerekliydi. Ancak ilk yarışa kadar istediğimiz her an değişiklik yapma hakkına sahibiz.”

“Açıkçası listeye bir motor koymak zorundaydık ve şu an için gelecek sene görünen en muhtemel motor Renault. O listeye motor koymak zorundaydık ve şu ana kadar en mantıklı karar buydu.” dedi.

Horner, Renault’nun motor anlaşmasına bağlılık konusunda pek istekli olmadığını ve üreticinin motorların eşitlenmesini istediğini söyledi.

Horner “Onlarla 3 iyi sene geçirdik. Onlar iyi bir partner ve onlarla başarılı birlikteliğe sahip olduk.”

“Bu sene özellikle Sebastian Vettel motor sorunu yaşarken olduğu gibi zor zamanlarda yardımcı oldular. Şu anda motorların eşitliği konusunda endişeleri var ve motor kuralları netlik kazanana kadar onların temkinli olduğunu söyleyebilirim.”

“Sanırım onlar motorların eşitlenmesi bakımından ne tür kurallar geleceğini bekliyorlar. Takımlar, dondurulmuş kurallar altında motorun fark oluşturmaması gerektiğine karar verdiler. Bu sadece Renault değil, diğer tüm üreticiler açısından hayati bir karar ve bir çözüm bulundu.” dedi.

Horner, anlaşma tam olarak olmasa bile şu an için Renault ile devam etmelerinin büyük bir ihtimal olduğunu söyledi.


Yorumlar

  1. kaan kaanhan avatarı

    monzadan sonra bazıları mızmızlanmıştı merco motoru hakkında, fia o yarışın ardından Mc ve Brawn takımlarının motorlarını incelemeye aldı sonuç=all clear. herşeyi kurallar dahilinde yapsanda mızmız yapmasanda. ne saçma olay.

  2. Red Bull'un karar vermek için 1 aydan fazla süredir uğraştığını bu haberde görebiliriz.

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/11052-adrian-newey-butun-motorlari-inceliyor-haberi.html

    Renault motorunun özelliklerinin, limitlerinin ve artı-eksilerinin bilinmesi aracın tasarımını biraz daha kolaylaştıracaktır. Yeni bir motor üreticisi seçmek ise bir risk, alınan motorun üreticisinin Red Bull'a tasarım konusunda destek vermesi gerekir diye düşünüyorum (bkz: Brawn'a motor takan Mercedes'in verdiği destek).

  3. f1 gibi sporda teknolojinin kalbinin attığı yerde asıl motor geliştirememe kuralı saçma bırak kardeşimm hepside kozlarını paylaşsın kim en iyisini yaparsaa o kazansın ama böyle değil bazıları saman altından suyu götürüyor bu böyledir 2010 gelsin bunu iyice görecez

  4. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    "Açıkçası listeye bir motor koymak zorundaydık"

    sağlam bir hakaret olmuş.

  5. Akılları hala Mercedes motorunda bunların.Mclaren in artık karışma gibi bir durumu da yok.Ama umarın Renault ile devam ederler.Standart bir F1 sıkar.

  6. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Bence motorların eşitlenmesi saçmalıktan başka birşey değil. Dondurma kuralı spora zaten yeterince zarar verdi. Üreticiler için en önemli konu motor olması gerekirken Reno neden böyle bir şey istiyor. 2007 ve 2008 de tüm üreticiler sezon boyunca motorları kurallar dahilinde geliştirmeye çalışırken Reno yatmış. Buna rağmen geçen sezon sonunda ne kadar etik olduğu tartışılır bir izinle motorlarını geliştirmişlerdi. Şimdide aynı şeyi istiyorlar. Zaten kaç üretici kaldı. Mercedesin gücü ortada Ferrari motorununda ondan aşağı kalır yanı yoktur. Reno memnun değilse motorundan gitsin Mercedes motoru kullansın. Böyle tehditlerle nereye varmaya çalışıyorlar. Bu reno bu düşüncelerle hiç bir yere varamaz hem kendileri için hem spor için çekilsinler daha iyi olur. Takımı satsınlar kendilerini de gelecek senelerde ki motor kurallarına göre hazırlayıp motor sağlayıcısı olarak geri dönsünler. Üreticiler için en iyi seçenek bu bence.

  7. MagicAlonso avatarı

    hornerin bahsettiği durum tüm takımların eşit ve sabit bir güçte yarışmaları ve bu konuda anlaştıklarını söylüyor

  8. bende ablamadım gitti geçen sene flo izin almıştı 2009 a modifiye edilmiş motorla başlamıştık atalar boşa dememiş insan oğlu buldukca bunuyor yetmezmii kardeşimm daha ne istiyon en iyi motorlardan biri şuanda renault motoru

  9. her sezon başı renault için bir özel izin çıksın, seriye bağlasın bari renault motor eşitleme işini. nasıl bir eşitlik problemidir bu anlamadım gitti.. geçen sezon başında da renault motor eşitlemek için izin almamış mıydı??

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir