Ferrari’nin Gerilemesi Üzerine Gözler Allison’a Çevrildi

yazar:

kategori:

2015 Formula 1 sezonuna güçlü başlayan ancak gittikçe Mercedes’in gerisine düşen Ferrari’de gözler teknik patron James Allison’a çevriliyor.

Leo Turrini, Allison’un Ferrari ile 2016 ortasına kadar anlaşmasının olduğunu ve henüz anlaşma yenilenmediğini söyledi.

Bu sene Sergio Marchionne, Maurizio Arrivabene ve Sebastian Vettel ile geçen seneye göre daha iyi bir sezon geçiren Ferrari, son yarışlarda performans olarak gerilemeye başladı. Özellikle son yarış Silverstone’da Ferrari Williams’ın da çok gerisinde kaldı.

Kanada’da güncellenen motor henüz bekleneni veremedi ve Ferrari’nin gelişim mücadelesinde rakiplerinin gerisinde kaldığı söyleniyor.

La Gazetta dello Sport’ta yazan Luigi Perna “Projeyi Nicholas Tombazis’ten aldığı ve zaman kazanmak için pull rod süspansiyon gibi lastik kullanımını kısıtlayan belli bölümlerin araçta bırakıldığı doğru.”

“Ancak gelişim açısından daha fazla beklendiği de aynı şekilde doğru çünkü Maranello rüzgar tünelini ve hem motor hem de şasi için kullanılan daha modern dinamik test merkezleri için milyon dolarlar harcadı.” dedi.

 


Yorumlar

“Ferrari’nin Gerilemesi Üzerine Gözler Allison’a Çevrildi” için 12 yanıt

  1. Bu haber üzerine @bocek‘in yorumlarını merak ediyordum. Aşağıda birşeyler yazmış ama haberle ilgilenmemiş belli ki.

    Ferrari lütfen aynı mallığı yapıp sene sonunda şu adamı da göndersin. Şu medyayla, şu yöneticilerle (yeni olmalarına rağmen) başarıyı haketmiyorlar. Kimse dominasyonun garantisini veremez elbette, Newey dedik, Red Bull sürünüyor mesela. Ama zaten iyi bir tasarımcıya sahipken neden çabuk pes ederler ve fitne çıkarırlar anlamış değilim. Önümüzdeki yıl Allison çok daha iyi bir araç ortaya çıkaracaktır. Bu seneki aracın üzerinde çok az etkili olduğunu baştan bu yana söylüyordu.

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Ne diim ki Günay ? Ferrari bu sene iyi başladı bizler de mühür olayı ile makara yaptık ama bazı insanlar fazla ciddiye almışlar. Kendi bir taraflarına bakmadan bize sallayıp duruyorlar. Diğer dediğine de katılıyorum. İnşallah yollamazlar İtalyan mal inadı yaparak bu adamı. Elimizde bir bu kaldı. Tasarım ekibini bu kadar kısa sürede iyi koordine etmiş hem motor hem aerodinami departmanından sorumluydu ama araca zerre dokunmadım dedi Allison. Bu demek oluyor ki ; doğru adamı doğru yere koyma işini üstlendi bana göre. Elbette eski şef Bryne dan da takviye aldı ve kendi dehasını da kattı ama Tombazisten gelen ölü aracın etkilerini yıkmak için onun bizzat işi eline alması gerekiyor. Senin de dediğin gibi ; seneye araç çok daha iyi olabilir. Bu süspansiyon bizim handikapımız olabilir. Özellikle eski ekip ve araçtan gelen bu zımbırtıdan kurtulmamız bizi Mercedese bir adım daha yaklaştırabilir. Kimilerine göre pek bir farkı yok, iki sistemin artıları ve eksileri var ama benim hissim bu süspanson kesinlikle değişmeli. Sen ne dersin ?

  2. öncelikle cümleten herkesin Ramazan bayramı mübarek olsun arkadaşlar …

    Allisonun araca % 100 katkısı olsun hele bir bakalım sonra tu kaka yapın adamı hemen ne oluyor 🙂

  3. Ahmet Dönmez avatarı
    Ahmet Dönmez

    twitterda italyanların yazdığına göre Ferrari Kimiyle 2016 yılında devam etmeye karar vermiş doğru mu değil mi yakında öğreniriz…

    1. Ahmet Dönmez avatarı
      Ahmet Dönmez

      en son çıkan habere göre de:) Bottas la anlaşmış Ferrari şu italyan medyasının türk basınından hiç farkı yokmuş onu anladım :)…iyi bayramlar herkese…

  4. Allison takıma 2013 yılında katıldı. 2014 tamam tabikide katkısı olamazdı ama 2015 allison’un %100 olmasada en azından %70 katkısıyla inşa edilmiş bir araçtır. Allison sene başında tüm alanlara odaklanmalarının mümkün olmayacağını ve bu yüzden süspansiyon açısından geride kalacaklarını açıklamıştı. Ancak şu yazıyı görünce “Ancak gelişim açısından daha fazla beklendiği de aynı şekilde doğru çünkü Maranello rüzgar tünelini ve hem motor hem de şasi için kullanılan daha modern dinamik test merkezleri için milyon dolarlar harcadı.” dedi. dediklerinde haksız oldugunu anlıyorum. Sen ferrarisin bir çook alanı aynı zamanda koordineli bir şekilde geliştirebilirsin ve her sene potada olursun. Bu olanaklarla 2013ten beri 2015 aracına etkisi yok deniyorsa orada bir sorun var demektir. SAYGILAR.

  5. sene başı daha kış testleri..
    ferrrari açık ara hızlı lider takım patronlari eskilerin tümünü işten atıp tasarımından aracın ta kendisine kadar yeni bir araç tasarladı sözüm ona pilotlarına
    tek yönlü geri bildirimle burası çok kritik..

    birde kazara bir yarış kazandılarki çöldeki vaha..)
    ferrari geri döndü mühürü basan basana turbo vettel gelip dertleri tasaları bitiriyordu..

    buranın arşiv merajklısı ergen takımı boldur..benim sene başı mesajımı bulmuş bak neyazmışsın biz artık yarış kazanıyoruz öyle bol keseden atma demişti..ne yazmıştım sene başı için

    klasik ferrari polyannacılığı

    sonraki yarışlarda bu lafımı bu arkadaşa ve diğerlerine sıkca hatırlatmak zorunda kaldım her ferrari takımı üyesi ve fanının yüzleşmek zorunda olduğu bir gerçek adamlar williams ile 2.lik mücadelesini şeref meselesi yaptılar şampiyonluğu geçtim o derece iyiler yani..
    geçen senelere göre değişen tek şey her sene sonunda kelleleri almak için daha erken davranıyorlar

    ve klasik yarı yılda bir sonraki seneye odaklanmak bu takımın naçizane kaderi..

  6. Mühürcüler nerede 🙂

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Mührü basacağız dostum, sıkıntı yok 😀

  7. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    Bence neweyi ferrariye getirmek için çaba sarf etmeliler 😀

  8. Allison için 2017 önemli, bu sene hala önceki F14-t projesinin temelini tam olarak temizleyebilmiş değiller.Bu seneki araca etkileri çok büyük yalnız başka fikirlerin projesini geliştirmeye çalışmak zordur.

    Daha öncede söylediğim gibi takımlar özellikle performans bulmak için on kanat üzerine yoğunlaşmış durumda.Ancak Ferrari’de ki çok zeki mühendisler sayesinde gridde tek pullrod kullanan Ferrari bunun ceremesini çekmek zorunda kaldı bu sene için.Radikal bir gelişim görmedik Ferrari’de, sene başında başkanın şampiyonlugun neden beklenmemesi gerektiğini nedenlerini yaşayarak görüyoruz.

    Bir enkaz alan yeni yönetim gayet iyi iş çıkardı, mezarcılik oynamaya gerek yok, gerekirse bir iki takviye ile yola devam edilmeli.

  9. ferrari de kurbanlar seçilmiş gibi gözüküyor Kimi ve Allison.
    Hemen kovun ikisinide

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir