Fransa GP Ümitlerine Yeni Bir Darbe

yazar:

kategori:

Bu sene daha önceden yapılan açıklamalarda, yetkililerin Paris’in kuzey batısında 4.5 km’lik bir pist inşaatını planladığı belirtilmişti.

Bu pistin 2011’de Fransa GP’ye ev sahipliği yapması umuluyordu.

Ancak yerel yetkililer pist planlarından vazgeçince Formula 1’in Fransa’ya dönmesi umutları da zarar görmüş oldu.

Bu haberin ardından artık Paul Ricard’ın yarışa talip olacağı tahmin ediliyor.


Yorumlar

  1. hemen hiç kimse bu pisti (magny cours) sevmiyor ama açıkçası benim çok hoşuma gidiyor burası yıllardır. ilk 3 virajı, keskin u virajı, hızlı şikanları ve son virajı ile keyifli ve son derece akıcı bir pist. hala üzülüyorum takvimden düşmüş olmasına. zaten takvimden düşmesinin nedeni pistin verdiği keyif ya da mücadelenin eksik olduğu düşüncesi değil, lojistik bakımdan zorluklar çıkarmasıydı maalesef..

  2. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Pistin büyüsünü bozmadan Le Mansın yapıldığı Sarthe pistine birşeyler yapsalar çok güzel olurdu.

  3. Bende Umut gibiyim seviyorum Magny'i.
    İsmi bile çok şey ifade ediyor. Son yapılan sıkıcı pistlerden her zaman çok daha güzeldir. Ustaların pisti de denebilir. Hata yapanları ortaya çıkaran bir pisttir. Hatalı sürüş her zaman kaybeder orada. Tabi biraz tehlikeli halen pist. Ben yine de değişmem Paul Ricard'a.
    P.R. video 'dan görüldüğü üzere ve yapısı itibariyle V8 ve GT serilerine çok uygun, süper keyifli olan bir pist.

  4. Magny Cours geçiş açısından zor olduğu için yarış izlerken sıkılıyor insan. Ama nedense ben bu piste Simülasyonlarda bayılıyorum. Sürmesi çok eğlenceli oluyor. 🙂

  5. Fransa GP'sinin olması Formula 1'in geleceği için önemli. Ama kesinlikle Magny Cours'ta olmasına karşıyım. Paul Ricard, Magny Cours'tan önce yani 90 yılından önce yarışlara ev sahipliği yapmış bir pist. Videoları izledikten sonra güzel bir yer olduğunu anlayacaksınız, mesela:

    http://www.youtube.com/watch?v=qIwVc6CVIww

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir