Button Zemin Etkisi Gibi Kuralları Destekliyor

yazar:

kategori:

McLaren pilotu Jenson Button, 2017 Formula 1 sezonunda yapılması planlanan kurallardan birisi olan zemin etkisini desteklediğini söyledi.

Strateji Grubu’nun hedefi 2017’de daha hafif ve daha hızlı Formula 1 aracı olması için gerekli kural değişikliklerini hazırlamak.

Bu kapsamda düşünülen değişikliklerden birisi zemin etkisini spora getirmek.

Red Bull ise bu kapsamda Formula 1 araçlarında downforce üretimi yönteminde temel değişiklik tavsiye etti. Yere basma gücünün karmaşık ön ve arka kanat yerine aracın altında üretilmesi tavsiyesi çıktı.

GP2 araçlarının tabanındaki daha uzun tünel, 1970’lerin sonu ve 1980’lerin başında kullanılan zemin etkili araçlara benzetiliyor.

Button “Gelecek için bir çok yeni fikri görmek güzel. Umarım 2017 yerine gelecek sene görebiliriz.”

“Araçları daha hafif yapma fikrini seviyorum. Böylece araçlar daha az tembel olur. Yarışlar için her zaman iyi olan daha fazla mekanik yol tutuşu olur ve bu geçiş yapmayı zorlaştırmaz.”

“Downforce kanatlar yerine tabandan gelmeli çünkü o şekilde daha yakın yarışabilirsiniz. Takip ettiğiniz aracın kanatlarından çok fazla kirli hava gelmez.” dedi.

Christian Horner “Kurallar mevcut haliyle çok sıkılar bu yüzden standartlık olmasını istemiyoruz.”

“Bunu sadece Red Bull tavsiye etmedi. Sonuç olarak araçların tabanları oldukça pahalı oluyor. Vites kutusunun etrafındaki taban ve motor yerleşiminin yegane olması gerekiyor.” dedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir