Peki Ya Heikki'ye Ne Olacak?

yazar:

kategori:

Woking kökenli takımdaki yeri 2009 şampiyonu Jenson Button’a verilen Kovalainen, şu anda boş koltuklar olmasına rağmen gözden uzat tutulmuş gibi görünüyor ama kaynaklar, bu boş koltuklar için görüşmeler yaptığını belirtiyor.

FIA’nın yayınladığı 2010 giriş listesine göre şu anda hâlâ 9 boş koltuk var ve buna ilaveten Toyota!da -veya onun yerini alacak olan grup- boş. Ama bunlardan sadece Mercedes koltuğunun güçlü bir araç olacağı düşünülüyor.

Eğer Renault, Formula 1’ye bağlı kalırsa Robert Kubica’nın yanı, nispeten genelin biraz üstinde rekabetçi olacaktır. Belki de Fin pilot, eski takımına dönme fırsatı yakalayabilir.

Bununla birlikte hâlâ menajerinin Flavio Briatore olması, Kovalainen için engel yaratabilir, çünkü Renault’un eski takım patronu, 2008 Singapur yarışındaki kaza nedeniyle spordan uzaklaştırılmış, siciline leke sürülmüştü. Ama Briatore önceden yapmış olduğu açıklamalarda artık menajerlik yapmayabileceğini de dile getirmişti.

Kaynaklardan gelen bilgilere göre Heikki’nin bir koltuğu var ama nerede olduğu gizemini koruyor. Şu anda mümkün olan 9 koltuktan biri olabilir. Lotus Racing, iki pilotunu yakın zamanda açıklayacağını söylemişti ama ayrıntı vermemişti. Kovalainen, tecrübeli pilot arayan takım için iyi bir tercih olabilir. Bunun yanı sıra Timo Glock ile Virgin Raccing adına yarışmak, önde tutulan ihtimaller arasında.


Yorumlar

  1. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Bence Kendine Yarışçak Takım Bulabilir.Bence Süpriz Bi Haber Olabilir Lotus'un Pilotu Olarak Çıkabilir Gerçekten Gizemini Koruyor 😀 Renault İle Görüştügü Gerçek Ama Yabancı Kaynaklarda 2 Takımla Daha Görüşüyormuş. İnşallah F1'de Kalır 🙁 Uzun Yıllar Sonra Finlanda'dan hiç pilot olmadan f1 izliyebiliriz. 🙁

  2. katiliyorum ikinize de. ama biliyorsunuz f1 cok acimasiz.

  3. sevdiğim ve mclarende gösterdiğinden daha fazla performansa sahip olduğuna inandığım bir sürücü. umarım koltuk bulur ama bu sessizlik korkutuyor

  4. heikki esasında iyi bir pilot koltuk bulamazsa yazık olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir