Tost “Renault Performansını İyileştirmeli”

yazar:

kategori:

Toro Rosso’nun Takım Patronu Franz Tost, Renault’nun artık 2015 güç ünitesine daha fazla performans katması gerektiğini söyledi.

2015 Formula 1 sezonunun orta noktasına doğru ilerlerken Renault motoru kullanan takımların beklentileri de artmaya başladı. Sezona büyük dayanıklılık sorunlarıyla başlayan Renault, önce dayanıklılığı düzeltmeye odaklandı. Sırada ise performans var.

Bu sene en iyi şasilerden birisine sahip olduğu düşünülen Toro Rosso, bir çok yarışta dayanıklılık sorunları nedeniyle puansız ayrıldı ve şampiyonada sadece McLaren ve Manor’u geçebildi.

Tost “Takvimde daha 10 yarış var ve hedefimiz ilk 5.”

“STR10 çok iyi bir şasi. Her iki pilotumuz çok yetenekli ve harika iş çıkarıyor. Takımın çalışma metotları yavaş yavaş da olsa Formula 1 standartlarına yükseliyor.”

“Dayanıklılık yüzünden zayıf bir pozisyondayız. 9 yarışın 8’inde damalı bayrağı göremiyorsanız şampiyonada 5. olamazsınız.”

“Ana sebep bu. Aynı zamanda kazalar ve takımın hataları da var. Ancak dayanıklılık sorunlarını partnerimizle mümkün olduğu kadar kısa sürede çözmeliyiz.”

“Renault dayanıklılık üzerinde çok fazla çalıştı. Dayanıklılığın artık kontrol altına alınmasıyla sıradaki gelişmesi gereken şey performans olmak zorunda.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir