Allison “Bahanemiz Yok, Ferrari Galibiyet Mücadelesi Vermeli”

yazar:

kategori:

Ferrari’nin Teknik Patronu James Allison, Ferrari’nin bu sene de galibiyetten uzak kalmasının ardından sıradaki kurbanın kendisi olabileceği iddialarına karşı çıktı.

Geçen hafta çıkan haberlerde, sezona büyük umutlarla başlayan ancak gelişim mücadelesinde geride kalan Ferrari’de teknik patron Allison’un anlaşmasının hala yenilenmemiş olmasının bir işaret olabileceği iddia edilmişti.

Allison “Öncelikle yıllarca bu şirkette kalmamı sağlayacak bir anlaşmam var. İkinci olarak bu takıma kazanma deneyimini tekrar yaşamak için geldim çünkü bu yegane bir his. Bunu genç bir mühendis olarak tattım ve 5 dünya şampiyonluğu kazanmak harikaydı.”

“Ve o anları bugün bulunduğum pozisyonda tekrar yaşamayı gerçekten istiyorum. Bunu kalpten istiyorum.”

“İşimi bitirene kadar burada kalmak istiyorum. Ferrari’de aynı şekilde hissediyorsa o zaman mutlu olurum.” dedi.

Şu anda 47 yaşında olan Allison ilk yıllarında Ferrari’de çalışmıştı ancak daha sonra Lotus’ta başarılı bir dönem geçirdi.

Şu anda çok baskı altında olduğunu kabul eden Allison “Ancak baskıyı her zaman iyi bir şey olarak görürüm çünkü bu gelişmenizi, elinizden gelenin en iyisini yapmanızı sağlar.”

“Açıkçası bu şirkette hiç kimse kazanana kadar mutlu olmayacak ancak bu grup en iyi olmayan başlangıç noktasına göre çok gelişti. Geliştik ancak daha yapmamız gereken çok şey var.”

“Çok iyi pilotlara sahip, ciddi bütçesi olan, sınırları zorlayan aygıtları olan bir takımız. Bu yüzden bahanemiz yok. Galibiyet için mücadele etmeliyiz.”

“Ve işler yolunda gitmediğinde herkes hayal kırıklığı yaşıyor. Ferrari adına çalışanlar galibiyet yoksa çok büyük ihtimalle sorun olacağını bilirler.”

“Maranello’daki herkes bunu bilir. Ferrari adına çalışmaya karar verdiğinizde kazanan bir araç üretme sorumluluğunu kabul edersiniz. Her zaman böyle olacak.” dedi.

Sebastian Vettel’in sezon başında kazandığı galibiyetin daha sonra gelmesinin daha iyi olup olmayacağı sorusu üzerine Allison “Beklentileri kontrol etme açısından daha sonra gelmesi muhtemelen daha iyi olurdu ancak başarı geliyorsa onu reddedemezsiniz.”

“Sezonun ilk bölümünde güncellemeler rakiplerimizden daha hızlı geldi ve farkı kapattık. Ardından Mercedes takımlarının Montreal’de devasa adım attıklarını ve farkın tekrar açıldığını gördük.”

“Ancak sezonun ikinci yarısında olacaklar için bahis oynamam gerekirse Mercedes’le farkı kapatacağımızı ve Williams’ın önünde kalacağımızı söyleyebilirim.” dedi.

 


Yorumlar

“Allison “Bahanemiz Yok, Ferrari Galibiyet Mücadelesi Vermeli”” için 9 yanıt

  1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    Senden çok şeyler bekliyoruz..

  2. Allison birşeyler yapacaktır. Yeter ki baskı yapmasınlar. Aldo Costa takımın bu hale nasıl geldiğini açık açık anlatmıştı. Yenileri de bunu yaparsa işimiz var. FIAT zaten Ferrari’yi satma peşinde. Sonraları da malum. Marchionne’ye kalsa takımı yarışlardan çekecek.

  3. Bir kare arkada da “Rosberg: şampiyon olabilirim” haberi. Aynı nakaratlar… Hep diyorum Bernie, bu ağızla F1 i sevdiremezsin.

  4. sozlesmesine cok guvenmemeli bence

  5. Hungaroring’te işler çok karışacak pistin yapısından ötürü Redbull bile ayağımıza dolanabilir doğru ayarların bulunabilmesi her iki pilotumuz için de yapılabilecek tutturulabilecek en düzgün ve ince viraj çıkışlarında çalışacak ayarlar ile haftayı kıvırabiliriz..

    1. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
      ForzaFerrariForzaFelipe

      Willisams podyumdan çok uzakta kalacak ama. Rahat şekilde ilk 4 sıra gelir.

      1. Valla hiç belli olmaz Pat reyiz düşünmüştür bu sefer bişeyler

  6. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Şöyle söyleyeyim bence Allison seneye Ferrari’yi şampiyonada potaya sokacak araç yapamazsa biraz terleyebilir..Çünkü neredeyse sınırsız bütçe bütün imkanlar emrinde ben inanıyorum Allison Mercedes’i devirebilir..Ama Mercedes’te harbi sağlam kurdu temeli.tınlamıyor bişey maşallah 🙂

    1. Adamlar güç ünitesi 2014te devrim yaratmışken 2015e baktığımızda güç ünitesi dışında kalan diğer herşeyde gerçekten hummalı birşey çıkarmış ortaya bu gizemi de çözemeyecekler gibime geliyor. Yani süspansiyonuydu şasesiydi kanatlar tüm diğer bildiğimiz bilemediğimiz güç ünitesi dışında kalan detaylarla kazanıyor bu takım ama bunu birilerinin bulup keşfedip bir de onları geçebilmek için üstüne birşeyler koyması çok zor. Hele de bu gelişmeyişim kurallarıyla 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir