Bianchi’nin Cenaze Töreni Gerçekleşti

Geçtiğimiz cuma günü hayata gözlerini yuman Formula 1 pilotu Jules Bianchi’nin cenaze töreni bugün Nice’de yer alan Sainte Reparate Katedral’inde duygusal bir şekilde gerçekleşti.

2014 Japonya GP’deki kazasında ağır yaralanan ve 9 ay hayatta kalma mücadelesi veren Bianchi’nin cenaze törenine bir çok Formula 1 pilotuyla birlikte yüzlerce kişi katıldı.

Aktif bir şekilde yarışan Lewis Hamilton, Jenson Button, Sebastian Vettel, Romain Grosjean, Nico Rosberg, Felipe Massa, Daniel Ricciardo, Daniil Kvyat, Pastor Maldonado, Roberto Merhi gibi bir çok isim cenaze töreninde yer alarak arkadaşları için son görevlerini yerine getirmiş oldular.

Formula 1 pilotları dışında FIA Başkanı Jean Todt, Bianchi’nin eski takım arkadaşı Max Chilton, Manor’dan Graeme Lowdon ve John Booth ile bir çok isim cenazeye katıldı.

Törende Bianchi’nin Marussia tulumları içerisinde iki büyük fotoğrafı katedralin duvarlarına asıldı.

https://www.youtube.com/watch?v=L3dzRuEfghg

https://www.youtube.com/watch?v=WefzyfG1ki0


Yorumlar

“Bianchi’nin Cenaze Töreni Gerçekleşti” için 85 yanıt

  1. Allah yattığı yeri nur yakınlarına sabır versin elbette her işte olduğu gibi böyle bir acı bir durumda olsa eleştirilecek malzeme çok çıkar.

  2. Allah’tan şu cenazeye Raikkonen ve Alonso’nun ikisi de gitmedi. Mazallah birisi gitmiş olsaydı, bir kaç arkadaş hariç şimdi iyimser, umursamaz havalar takınan arkadaşlar kıyametler koparırdı.

  3. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Ben yorumlarda bir anormallik ve saygısızlık görmedim. Hepsine tek tek bakmadım ama başkasının adetine saygı duymaktan bahseden evvela kendi insanının farklı görüşüne yorumuna saygı göstermeyi bilsin. Herkes fikrini dile getiriyor. Adamların adetinin bu olduğu belli,bizim gibi cenaze arabası yada imam eşliğinde dua ile elbette gömmeyecekler.

    Bunun dışında gidip gitmeme olayı kimseyi ırgalamaz ama insanlar gidilmesi gerektiği fikrini beyan etmiş. Bunda da abes bir şey göremiyorum. Gitmediler diye ibles ilan etmek gereksiz ama gitti diye de kalkıp ödül verilecek değil. Yani bunda saygısızlık bilmem ne gibi bir durum yok.

    1. ‘başkasının adetine saygı duymaktan bahseden evvela kendi insanının farklı görüşüne yorumuna saygı göstermeyi bilsin’

      ‘Adamların adetinin bu olduğu belli,bizim gibi cenaze arabası yada imam eşliğinde dua ile elbette gömmeyecekler.’

      Bende başka birşey söylemedim zaten. Kendi insanım bunu müslümanların ölmesiyle ilişkilendirdiğinde elbette eleştiririm. Farklı görüşünde bir mana olsa bende saygı göstermeyi bilirim. Ama kendi insanım saçmaladığında ben neden ona saygı göstereyim?.

      1. Onur Gentas avatarı

        Aslında sitenin sürekli yorum yapan üyeleri son derece bilinçli mesajlar yapmışlar. Çoğunluk gitmeyen pilotların cenazede bulunması gerektiğini düşünüyor. Tabi ki burada karakter konularına girmemek lazım. Cenazeye gelmediler diye de karaktersiz nitelemesini kullanmak yanlış. Bütün bunlar bir yana seninde belirttiğin gibi hepimiz F1 izleyicisiyiz ve burada yarışan bir pilot için üzülmemiz gayet normal. Burada çıkıpta müslümanlar öldürülüyor ona üzülmüyorsunuz da elin gavuruna üzülüyorsunuz demek tam anlamıyla talihsiz bir yorum olmuş. Ne yani Jules’ün ölümüne üzüldük diye başka ölümlere üzülemeyecek miyiz?

  4. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Yazmayayım diyorum şöyle bir habere fakat yorumlar gerçekten komik. Maldonado adammış çünkü gözünde yaş varmış… Ya arkadaş bu adam Gutierrez’in Sauber’ini havaya uçurup takla attıran adam değil mi? Sponsoru olmasa hayatta buralarda bu kadar süre bu sürüşle duramayacak olan, pilotları pistte en çok tehlikeye atmış adam bu değil mi? Gerçekten komik şu yorumlar. Şu an ülkenin başındaki şahıs da annesinin cenazesinde ağlıyordu doğaldır. Fakat kendisi adam mıdır yorumsuz. Bir de kadeh kaldırmaya laf söylenmiş de kimseyi ilgilendirmez. Farklılıklara azıcık saygı duymak lazım. Sen bir yakınının cenazesi olursa yapmazsın kardeşim olur biter. Belki ailesinin özel bir isteğiydi belki başka bir şeydi belki bir gelenektir.

    Gelmeyen sürücüler hakkında da atıp tutmak manasız. Gitmek istememiş olabilirler. Neden abartıldığını anlamıyorum. Gitselerdi elbet güzel olurdu ama gitmemeleri de benim için pek bir anlam yüklemeye değer değil. Bilmediğimiz bir sebep de olabilir. Motivasyonlarını etkileyeceğini düşünmüş olabilirler. Bir cenazeye gidip gitmemek kimseyi adam yapmadığı gibi adamı da haysiyetsiz yapmaz. Bırakalım insanlar acılarını yaşasınlar bari şunun üzerine yorum yapılmasın.

  5. yıllar önce basın önünde duygularını açığa vurmaktan, basın önünde ağlayarak malzeme vermekten korkan Schumacher de Senna’nın cenazesine katılmamıştı. Daha sonra bir çok kez bundan duyduğu pişmanlığı dile getirdi.

    Garip insanlarsınız vesselam.

    1. Ahmet Dönmez avatarı
      Ahmet Dönmez

      o zamanlar F1 takip etmiyordum ama sonradan banada garip geldi cenazeye katılmaması dediğiniz gibi kendi sonradan bu konuda pişman olduğunu açıklamış ama o dönem bu adama yapılanlar gerçekten çok çirkinmiş, hala daha youtube da videolar var, Sennanın öldüğü o gün Schumacher yarışı kazanınca sanki Sennanın ölümüne seviniyor gibi gösteren aşağlık başlıklı videolar var oysa adamın o an Sennanın öldüğünden haberi bile yokmuş yetmemiş dahada ileri gidip Sennanın ölümünden Schumachere pay biçenler dahi çıkmış neymiş Schumacher o gün o kadar zorlamasaymış Sennayı, o kaza olmazmış diyerekten adamı suçlamışlar malum Senna Brezilyada çok sevilen bi efsane belki oluşan bu algıdan sonra tepki görmektende çekindiği için gitmemiş olabilir ama keşke katılsaydı…

  6. Bazı yorumlar seviye düşürücü ve saygısızca.
    Kadehlerle falan demişsiniz, insanların kültürlerine saygı duymayı öğrenin artık. Size ne? Haber işte, ne yapacaklardı mevlit mi okutacaklardı. Saçma sapan yorumlar yapıyorsunuz.
    Müslümanlar ölüyormuş, gidip ona üzülelimmiş, bu gavurla ne işimiz varmış..Böyle saçma bir yorum olamaz. İşte Hayatınızda sadece o günün topic’i önemli gerisi boş. Neye ne kadar üzüleceğimizi sana mı soralım? Günlük yaşıyorsun gelmiş burda müslümanlar ölüyor diyorsun. Müslümanlar yüzyıllardır ölüyor bu haberde mi dile getirme gereği duydun?. Git siyaset sayfalarında bilmem nerelerde yaz bunları.Burası Formula 1 haber sitesi kardeş. Bianchi Formula 1 pilotuydu. Dolayısıyla onun haberi var., yarışlarını izleyen insanlar elbette talihsiz durumuna üzülüyorlar. Git beynini ara biraz. Belliki yakınlarında değil.

  7. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    Cenazeye kim giderse gitsin,gitmesin umrumda değil…Ayinle kadehle yapılan cenaze töreni için de burada ki ”bazı” arkadaşlara selam olsun..

  8. Alonso helva kavurup götürseydi en iyisi o mu olacaktı? İnsan uzaktan akrabasının cenazesine bile katılmamak için bin türlü bahane uyduruyor, mırın kırın ederek gidiyor. Adam katılmamış. Nedenini de bu hafta sonu açıklamalarıyla belirtir. Herkesin derdi Bianchi üzerinden Alonso’ya saldırmak olmuş. Biraz Bianchi’ye saygı duymak gerekir konu Alonso’nun orada olup olmaması değil. Gencecik bir pilotun hayata veda etmiş olması.

    Bu arada Maldonado türk olsaydı kesin Beşiktaş’lı olurdu. 🙂

    1. Onur Gentas avatarı

      Cenazelere neden mırın kırın edip gidelim onu anlamadım. Açıkçası cenazelere gitmek çok iyi tanımadığın insanlar olsalar bile insana huzur veriyor. Mırın kırınla gideceksen hiç gitmeyeceksin daha doğru olur.

      Bir çok Alonso ve Kimi fanı kendi pilotlarını eleştirebilme olgunluğunu gösterebilmişler, ama sizin gibi bir kesim sürekli savunma modundasınız. Her insan eleştirilebilir, eleştirilmelidir de zaten.

      1. Savunma modu? Neyi savunuyorum? Kimden savunuyorum? Ne için savunuyorum? Bence yazdıklarımı pek iyi okumadan cevap yazmışsın. Tekrar okuyup bir daha değerlendirmeni tavsiye ederim.

        İyi günler.

        1. Onur Gentas avatarı

          Alonso’yu savunuyorsun: Alonso helva kavurup götürseydi en iyisi o mu olacaktı? İnsan uzaktan akrabasının cenazesine bile katılmamak için bin türlü bahane uyduruyor, mırın kırın ederek gidiyor.

          Alonso’ya laf söyleyenlere karşı savunuyorsun: Herkesin derdi Bianchi üzerinden Alonso’ya saldırmak olmuş.

          Ne için savunduğunu ben bilemem onu sen daha iyi bilirsin.

          Dersen ki ben kimseyi savunmadım bu demektir ki savunma kelimesinden ikimizin anladığı şeyler farklı.

          1. Ana fikri anlamamışsın. Açık açık yazmıştım gerçi. Her neyse edebiyat dersi verecek zamanım yok. 🙂

          2. insanlar yazacak birşey bulamayınca saçmalarlar dostum sen aldırma yukardakine. birşey bulamayınca edebiyattan girerler matematikten çıkar bunlar.ben merhaba dediğim hatta uzaktan tanıdığım insanların bile cenazesine gitmeye çalışırım son görevimi yaparım yada çalışırım. hani derler ya iki elim kanda olsa gelirim diye bu böyle bir durumdu yani Kimi ve Alonso bu konuda sınıfta kaldılar

      2. @Onur Gentas_ Valla o kadar cenazeye katıldım,içeri girip kabire koydum ve hatta bırkac kere yıkadım da…

        Mırın kırın yapılacak birşey yok yani…

        Insanlar böyle yerlerde her Zaman huzurlu olurlar,olmalılar…

  9. Ahmet Dönmez avatarı
    Ahmet Dönmez

    aslında cenazeye gelmeyen pilotlardan çok burdaki yazar arkadaşlara lafım, bazen görüyorum destekledikleri pilotları ölümüne savunuyorlar çok az tanıdıkları pilotlar için hiç tanımadıkları insanlarla uzun uzun tartışıyorlar burda, okuduklarımdan gördüğüm genel olarak Kimi ve Alonsonun cenazeye gelmemesi burdaki insanları üzmüş yada hayalkırıklığına uğratmış ama belkide bu adamlar hep böyleydi umursamaz, takmaz dünya yansa umurumda değil havalarındaydı belkide biz onları kendi kafamızda kurup yücelttik ulaşılamaz noktalara çıkardık sonrada böyle bi davranışlarını görüncede kızdık, hayalkırıklığına uğradık çünkü kafamızda kurduğumuz insan kavramıyla eşleşmeyince şaşırdık, işte sorun burda bence bu adamlarda insan hata yapıyorlar, elbette hepimizin zamanında yada şimdi desteklediği bi pilot olmuştur ama bu onların pistte yada pist dışında yaptığı bi hatayı,sırf aynı pilotları desteklemiyoruz rakip pilotları destekliyoruz diye niçin oturup burda sayfalarca kavga edelim, Schumi varken pilot olarak kendisine büyük bi sempatim vardı insani olarakta severdim mesela adam güney asya depremine tek başına biçok devletten daha fazla yardımda bulundu ama tutup Schuminin 2006 Rascasse olayını burda kimseyle tartışamam çünkü bariz hatalıydı yada Kimi Ferrari pilotu olduğu için destekledim hep bu takım için sürdüğü sürecede desteklerim ama 2008 yılında padokta bi çocukla çarpıştı çocuk düştü ağlamaya başladı adam lütfedipte o küçücük çocuğu yerden kaldırmadı yoluna devam etti, tuttu bi fotoğrafçıyı işini yapmaya çalışırken itti yere düşürdü neyse çok uzatmayayım bence hiç bi pilot için tutup burdaki insanları kırdığımıza değmez belki para, şöhret, ego olarak hepimizden fersah fersah öndeler ama insanlık olarak biçok insandan gerideler, son olarak bencede o gün o pistte Jules ile birlikte süren ne kadar pilot varsa o son görev için orda olmalıydı cenazeyi geçtim gelip adamın ailesine destek olmak için bile orda olurdu insan çünkü hepimiz yaşamışızdır o cenaze günü en zor an olmuştur hep, keşke o tabutta Jules yerine kendilerininde olabileceğini ve aynı pistte aynı kaderi paylaşabilecekleri arkadaşlarına değer verip gelselerdi…

  10. OtonomAktor avatarı

    Bundan sonra Maldonado’ya karşı “küçük düşürücü” şekilde ifadelerle eleştirmeye çalışan her kişinin karşısındayım. Tamam iyi bir pilot değil kazalar yapıyor sürekli eyvallah ama delikanlı adammış bunu gördük. Ayrıca Massa, Maldonado, Button, Vettel, Grosjean ve Vergn in gözümde değeri arttı. Diğer gelen pilotlar gelmiş olmak için gelmiş gibi geldi bana ama hiç gelmeyenlere göre kat kat iyidir tabiki. En azından son görevlerini yerine getirip henüz çok genç 25 yaşında hayata gözlerini yuman arkadaşlarına karşı saygılarını gösterdiler.

    1. Maldonado’nun o yanağından akmış göz yaşını gördükten sonra şekilden şekile girdim. İsterse her yarış millete girsin, gözümüzdeki değeri onlarla ölçülmez. Adam olduğunu gösterdi. Zaten nedendir bilmezdim, hep kanım ısınırdı adama, demek ki varmış bir olayı.

  11. tuttuğum pilot alonso şu an out massa in oldu alonso karşılayacak mantıklı bir açıklama yapmazsa gözümde değeri iyice düşecek

  12. Böyle bir durumda katılmamanın sebebi olmaz, öyle sebebi de biz yemeyiz.

    Son be vicdansızlar, o kişiyle ilgili son etkinliğiniz. Çok mu zor, tanıdığın bir insan için son etkinliğini yerine getirmen. Bizce vazifedir, yumuşatıyorum etkinlik diyorum. Katılmayanların hepsini kafamda listeleyip üstlerine bir çizgi çektim.

  13. Maldonado nun bu kadar duygusal olacagını hiç tahmin etmezdim.Adam resmen hüngür hüngür aglamış.Sosyal medyadan üzüntüsünü dile getiripte törene katılmayanlara yazıklar olsun insanlıgınızı görmüş olduk.Bir Maldonado degilmişsiniz.

    1. Açıkcası benim gözüm direk Fernando’yu aradı.Çünkü Jules ile aralarında muhteşem bir bağ vardı.Neredeyse 4-5 günde bir #forzajules diye aylardan beri twitterdan sabahları yazan tek pilot oydu.Ama cenazede göremeyince bir an kızdım.Fakat bir az düşününce aklıma gelen şey empati kurmak oldu.Bazen insanlar çok sevdiği kişilerin cenazesine gidemeyebilir.Bunu bizzat kendim yaşadım.Orada ayakta durmak kadar zor bir şey yoktur.Bence Fernando bundan dolayı gitmedi.Bunu kaldıramayacağını düşündüğü için.Eğer ki öyle değilse de o onun sorunu.Yani; yok şundan dolayı ya da bundan dolayı gidemedim gibi bir demeç verirse,gözümde zerre kadar değeri kalmaz.

  14. Maldonado, Massa ve Bianchi’nin menajerleri ayni kisiydi. Muhtemelen bu 3’ü, digerlerine gore birbirlerini daha yakindan taniyorlardi. Maldo ve Massa’nin duygusalligini buna yoruyorum.

    1. Massa ve maldo nun durumu tamamen duygusal yani?

      1. Siradan bir duygusallik degil. Sevdiklerini kaybedince yaşayacağın bir duygusallik. Basit bir sey degil yani.

  15. bir f1 pilotunun buraya katılmamasının tek bahanesi bu tabloyu gördükten sonra eskisi gibi yarışamayacağını düşünmesi olabilir. umarım maldonado’nun aklından çıkmaz bu durum.

  16. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Kadeh kaldırma olayını ise bilemiyorum cahilliğime verin,belki adamların adeti budur. Ancak video başında gülme sesi geliyor. Ne olursa olsun hangi millet yada örf olursa olsn bir cenaze eğlence havasında hele gülme sesleri ile olmamalı. Neyse olan olmuş ölen ölmüş umarım huzur içerisinde olur. Duyarlılık gösterip katılanlara tebrikler.

  17. Kaptan Sparrow avatarı
    Kaptan Sparrow

    Oldum olası bu tip trajik hadiselerde F1 yönetiminin ve pilotlarının tavırlarını son derece yetersiz bulurum,

    Yani bir organizasyon düşünün ki; bir gün önce ölüm olmasına rağmen (Ratzenberger) ertesi gün yarış düzenlensin ve bu sefer de Senna hayatını kaybetsin. (Ki onda da yarışa devam edilmiştir)

    Sadece pistte yaşananlar değil, en yakın hatırladığım bizim Soma facaisı gibi, dünya çapında yaşanan trajedilerde de F1 camiası bütün bileşenleriyle hep 3 maymunu oynar…

    Bianchi’nin vefatının yaşandığı sabah da resmi F1 hesabı çok kel alaka bir tweet paylaştı. Tabi tepkiler gelince durumu toparlamaya çalıştılar…

    Cenaze merasimine gelince de; Pilotların çoğu Monaco’da yaşıyor. Yani törenin yapıldığı Nice’e yarım saat mesafede.( O da helikopterle değil araçla giderlerse)

    He bana kalırsa dünyanın öbür ucunda bile olsa gitmek icap eder ama, yine de “her ne sebeple olursa olsun” şurada bütün pilotların yer almayışı katılmayanlar açısından büyük bir ayıptır…

    Son diyeceklerim de Button’ın paylaştığı kadeh pozu. Ne kadar farklı gelenek ve hayat tarzlarımız olduğunun en somut göstergelerinden. Sizce her türlü devrimi yapsak dahi, bu kadar farklı karakterde olduğumuz bir Avrupa Toplumu ile kaynaşmak ve Türkiye’yi AB üyeliğine kabul edeceklerini düşünmek ne kadar sağlıklı?

    #RIPJules

    1. Kardes burasını siyaset meydanına çevirme. Kimin ne olduğunu bilemezsin. Namaz klip cehenneme gidende var, içki içip cennete gidende. Fikirlerini kendine sakla. Ölünce lazım olur sana.

      1. Kaptan Sparrow avatarı
        Kaptan Sparrow

        “Cahil kimsenin yanında kitap gibi sessiz ol” Hz.Mevlana

        1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
          [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

          +1000

    2. Valla kardeş bura da rahmet bereket herşey okudular hatim indirmelerinden korktum

    3. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      Bazı insanlar bazı önemli şeyleri buraya taşımaya korkarlar çünkü tepki almaktan çekinirler,bazı insanlar da kötü şeyi iyi diye savunup başkasına yutturmaya çalışırlar,bazıları da herşeyi bilir ama insan için de farklı kişiliğe bürünürler,bazıları da çıkar doğru yanlışı söylerler.Anlıcağın bu kadeh muhabbeti ne kadar iki ayrı kutup olduğumuzu kanıtlıyor.
      On şey, on şeysiz düzelmez: Akıl, iffetsiz; fazilet, ilimsiz; kurtuluş, korkusuz; sultan, adaletsiz; asalet ve şeref, edepsiz; ferah, emniyetsiz; zenginlik, sehavetsiz; fakirlik, kanaatsiz; yücelik, tevazusuz; cihat, tevfiksiz iyileşip düzelmez.” Hz.Ömer..

  18. Bu törene katılmayan ve yıllarca burda yarışmış pilotlar on mentalitesi şu olsa gerek;

    PARAMI ALIRIM GERİSİNE KARIŞMAM…

    Maldonadoyla çok dalga geçtim ama adamın dibiymiş diğerlerine göre…

    Kimse bu saattrn sonra tuttuğum pilot senelerce bu takımda didindi,araç kötü takım kötü ondan şampiyon olamadı,araç pilota uymuyor,yok torktan vb spin attı demesin…

    Bu kadar sene bu spordan karrun gibi zengın oldunuz be…

    Çünkü burada bulunmayan pilotlar zaten kendileeini hiçbir zaman bu spor için adayamamış,benimsememiş insanlardır…

    Bu saatten sonra bana göre maldo ne kadar maldo olsa da çogu pilottan daha delikanlı…İyi ki de varmış ki bu kötü günde kimin kara kimin ak oldugunu anlamama yardımcı oldu…

    Bizim ergenlerde (Toro Rosso olarak) heralde ailelerinden izin alamadılar ki gelemediler…Sainz dan beklemezdim…

  19. Kendi fanı olduğum pilot Raikkonen ve Alonsoya yazıklar olsun.

  20. önlerinde duran tabutta kendilerinin de yatma ihtimalinin burunlarının ucu kadar yakın olduğunu bilip de, adını ne koyarlarsa koysunlar, herhangi bir mazeret nedeniyle katılmayan potansiyel ölü adayı pilotlara yazıklar olsun. kıç kadar padokta ailenizi görmediğiniz kadar birbirinizi görüyorsunuz, birlikte yiyor birlikte yatıyor, bilikte çalışıp birlikte dinleniyorsunuz. aynı tırın üstünde taraftarı selamlayıp aynı futbol maçında top oynuyorsunuz. ve hatta ki işediğiniz yerler bile yanyana. nedir hemşerim sizi 60 kiloluk bir adamın ölüsüne 5 saniyeliğine omuz verme zahmetine bile sokmayan sebep? patrondan mı izin alamadınız, paranız mı çıkışmadı, yol mu uzak geldi? senelerdir koca dünyayı tozlu yol edip köye çeviriyorsunuz, fransa’ya gitmek mi zor geldi? yoksa karşılığında para almayacağınız yaralı parmağa işememek mi adetiniz?
    dini dili ırkı hedesi hödösü ne olursa olsun, asli mesleği olan bir yarış gününe rast gelmeyen şu günde, içinde azıcık insanlık, azıcık vefa bulunan her meslektaşının bugün orada olması gerekirdi. röportajlarda popüslitlik yapıp forza canım ciğerim demek, pilotlar toplantısında güvenlikle ilgili nara atmak değildir marifet. inşallah bir daha pistte kaza nedeniyle tabuta giren pilot görmeyiz. Allah rahmet eylesin.

    1. Yarın öbür gün röportaj yapıldıgında #forzajules derler cıldırırım sonra…

  21. Kadeh kaldırma işini burdaki arkadaşlarında açıklamalarıyla öğrenmiş oldum ben o şekilde bakmamıştım teşekkürler.Jules dikkatimi ilk yarışı olan avustralya 2013’de çekmişti.O sene çok çaylak vardı ve yağmurda sürekli bocalıyıp aracı yolda tutamıyordu ama jules yeteneklerini belli etmişti orda hiç bir hata yapmıyarak.

  22. Yıllarca dalga geçtik ama bugün ne kadar delikanlı olduğunu görük Maldonado’nun. Göz yaşlarını tutamamış ama yinede orada bulunmuş. Aynı şekilde törene katılan diğer pilotları tebrik etmek lazım. Arkadaşını son yolculuğunda yalnız bırakmamışlar. Törene gelmeye zahmet etmeyenlerle de bundan sonra işim olmaz. Dost kara günde belli olurmuş…

  23. Tom Cruise’un 1990 yapımı Nacsar’ı konu alan “Fırtına Günleri” (days of thynder) filminde efsane oyuncu Robert Duvall’in efsane bir repliği var; Türkçe’ye çevirisi aşağı yukarı şu şekilde “Hiçbir pilot kendi sonunu görmek için bir arkadaşının cenazesine katılmaz” diye. Eğer bu cenazeye, Ronald ya da Ayrton’un cenazelerine katılmayan bir pilot varsa ben onu eleştirmek yerine anlamaya çalışmayı tercih ederim. Sonuçta kendi olası sonunu erkenden görmek hiç de motive edici olmaz. Gidenleri de cesaret ve özverilerinden ötürü takdir etmek gerek.

    1. Cesaret ve Özverinin temel oldugu f1 de bunu yapamayana yer yok..

    2. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      o zaman kimse gitmesin cenazeye sadece yakınları gitsin.adam f1 pilotuydu yakınları ve sevenleri hep o meslek içerisinden.yıllarını aylarını yarışlarını anılarını geçirecekler kendi sonunu görmemek için cenazeye gitmeyecek.son derece saçma.mezar ne içi nvar ?ölümü hatırlatması için değil mi zaten? daha doğrusu mezar ziyareti.biz de müslümanız ve o zaman öleceğiz bana ölümü hatırlatıyor diye mezara gitmeyelim.her ne sebeple olursa olsun çok çok ciddi zoraki bir durum yoksa gidilmesi gerekirdi.

    3. Tam tersine onu bu yolculukta en iyi anlayabilecek ,meslektaşları rakipleri arkadasları olarak ,ona saygı ve destek duyguları içinde bu yolculugunda yanlız bırakmamaları gerekirdi. Bu yolda beraber yürüdükleri ,boşuna bu riskleri almadıklarını hatırlarcasına anısını yaşatarak orda dimdik durup uğurlamalıydılar. Alonsoda Raide gözümde bir hic artık

  24. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    Yorumlara biraz göz attım da gitmeyenler eleştirilmiş gidip kadeh kaldıranlar(yani neredeyse herkes) eleştirilmiş. Şimdi farklı kültürleri alışkanlıkları göz ününde bulundurarak düşünmek gerek. Tabi ki bizim kültürümüze adetimize son derece ters bir durum iki saat önce tabutunu sırtlayıp iki saat sonra gülerek belki son derece espirili sohbetler eşliğinde şampanyanı yudumluyorsun. Bana göre doğru yanlış onu tartışmam zaten ama biraz empati yapmak lazım.

  25. Fernando neredeydi ki ? Neden gitmesi acaba ? O değilde şu Jenson ve Felipe çok efendi adamlar ya. Her yere koşuyorlar. Açıklamaları düzgün yerinde.

  26. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    arakadaslar fotoya takmıs ama bizzde de bu adaet yokmu cenazden sonra cenaze evinde yemek yenir bizde su içilir ayran içilir onlar viski içiyo şampanya içiyo bence garip senecek bi durum depğil en azından onmlar için evet ilk başta biraz acayip duruyo kutlama yaparmış gibi ama oda onların yaşantısıdır…

    1. doğrudur bizdede var yiyip içmek ama cenaze evinde gülüp eğlenmeyi bırak televizyon bile açılmaz.yoksa içkilerine falan laf ettiğimiz yok.etme hakkımızda yok.

  27. Yusuf Hitay avatarı

    massa için daha bir anlamlı olsa gerek. 2009’da bu manzara kendi için de yaşanabilirdi.

    ne kadar güvenlik önlemi alınırsa alınsın bu iş hala riskli bir iş.

    bianchi ile ilgili gelişmeleri pek takip etmemeye çalışıyorum, insanın durduk yere tüm moralini emiyor.

    umarım huzura kavuşmuştur.

  28. Olmadı Fernando, fazla etkilensen de yine de gidecektin, tutamazsan kendini ağlayacaktın zıplayacaktın ama orada olmalıydın.

    Kimi’ye ise denecek birşey yok. Umursamama işinin cılkını çıkaralı çok oldu zaten

  29. Massa nasıl bi insansın? Akdeniz li deaem degilsin,türk desem değilsin lakin sana daha önce şakayla karışık vatandaşlık verelim denmesini hakediyorsun…

    Maldonado ya ve tüm giden aktif ve eskif1 pilotlarına tebrikler…Bir bütünün parçası oldugunuzu kanıtladınız…

    Toro Rosso,Force Indıa ve gitmeyen ve senelerce bu arena da ekmek yıyen herkes gözümden düştü…

    Alonso ya massa mc larene gıtmeden önce marussıa,caterham diye röportajda takılıyodu lakin alonso ne caterham a me marussıa gıdemıycek karakterde çıktı…

    Bi Max Chilton olamadın alonso,kimi…yazık be yazık…

    Sutil ordamıydı acaba ve orda idiyse acaba yenıden o anları yasadımı :/

    1. Bu arada Vergne i atlamışım tabutu taşımada yardım etmiş,hep önlerdeymiş bu onun jules i ne kadar sevdiğini gösteriyor…

    2. ortak içki içilen fotoların ikincisinde en solda ki sutil. içi sızlar ama adam öldüğünden. bence bir suçu yok.

      bu fotografları bütün olarak ele alıyorum. hayat herşeye rağmen devam ediyor. Hoşçakal Jules.

    3. Güney Amerikalılar duygusal adamlar. Maldonado da iyi görünmüyor.

  30. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    Ferrari logolu ceket giyen Jenson Button mu bana mı öyle geldi?

    1. J.E. Vergne 🙂

      1. Alpay Rüzgar avatarı
        Alpay Rüzgar

        adamın yüzünü unutmuşum valla . teşekkürler

  31. Gerçekten bütün F1 pilotlarının gitmesi gereken bir törendi. Kimi belki şaşırtır bizi dedim ama şaşırtmadı alonso giderdi oda yok şaşırttı,hamilton gitmiş oda şaşırttı. Massa gerçekten biz türklere çok benziyor yapı olarak duygusal vefalı. kadeh olayını abartmamak lazım bize ters gelir ama bu onların bir vedasıdır. yaşadığın Her günün
    kıymetini bilmek gerekir gibi birşey bu. Çünkü F1 ne kadar güvenilir olursa olsun sonuçta ölümde var işin ucunda.
    HUZUR İÇİNDE YAT JULES…

  32. O kadeh kaldırma fotoğrafına ben şaşırdım o ne saçmalık ? Raikkonen ve Alonsonun katılması gerekiyordu özellikle Raikkonen nasıl gitmez anlamıyorum.bu işin bahanesi olamaz.

    1. Kadeh kaldırma ölenin arkasından yapılan bir ritüel. Ölüme sevinmek değil de, gidenin arkasından gülümsemek ve güle güle demek için kullanıyorlar. Hepsinin de gülümsemesi bu yüzden.

  33. Cenazeye katılan pilotlar For Jules diyerek twitter hesaplarından kadeh kaldırdıkları fotoğrafı paylaşmış.
    Kendilerince aralarında olmayanları anıyorlar.
    Bunun yapmacıklıkla ne ilgisi var.
    Yanlışsam düzeltin Ruslar’da da benzer bir gelenek. Onlar da ölenin arkasından sabaha kadar votka içip ölen kişi ile ilgili güzel anılarını anlatıyorlar.
    Senin dininle tezat oluşturabilir fakat başkalarının inançlarına saygı duymak gerekiyor.

    1. içsinler kardeşim ne zıkkım içerlerse içsinlerde dini dili ırkı ne olursa olsun gülüp eğlenmek bana göre hoş değil.

  34. İyi bilirdik. Allan Mcnish, Alex Wurz, Johnny Herbert ve Toto Wolff’ü de gördüm. Epey kişi gelmiş. Raikkonen’in gelmesini beklemiyordum. Hamilton’un da gelmesini de beklemiyordum ama gelmiş. Alonso’nun yokluğuna şaşırdım, genelde hep güvenliği ağzına alan, her kazası sonrası ölebilirdim diyen adam gelmemiş. Ek olarak Mark Webber’in de gelmesini beklerdim.

  35. Forzajules yazmakla olmuyormuş fernando

  36. Diyecek söz bulamıyorum. Birisinin basit hatalar yüzünden hayatını kaybetmesi gerçekten çok acı.
    Birde şu kadeh kaldırdıkları foto bugüne aitse onların dininde gidenin arkasından böyle mi davranıyorlar çok ilginç.

  37. OtonomAktor avatarı

    Maldonado reis niye yazılmamış adamın ağlarken ki fotoğrafını gördüm paylaşımda ama ismi yazılmamış. Katılan pilotlara tebrikler katılmayanlara ise diyecek bir sözüm yok ama aynı işi yaptıkları yarıştıları genç bir pilota en azından saygı gösterip son vazifelerini yapmalıydılar.

    1. Maldonado’yla dalga geçiyoruz ama gerçekten delikanlı adam 😀 Williams garajında çıkan yangında bir fotoğrafı vardı o zamandan beri saygı duyuyorum ne kadar dalga geçsem de.

      1. OtonomAktor avatarı

        Aynen Maldonado reise saygım arttı. Güney Amerikalılar biz Türkler gibi duygusal insanlar cidden. Massa Maldonado hüngür hüngür ağlamış adamlar. Massa ve Maldonado dışında bütün pilotlar içinde Button Grosjean Vettel ve Vergn in yaklaşımını samimi buldum diğerleri de gelmek için gelmiş ama tabiki hiç gelmemekten çok daha iyidir.

  38. Alonso tamam ateistsin de güzel kardeşim en yakını sendin gridde,en azından git orda bulun arkadaşın için.. Törene katılmadı da orda mı acaba bilmiyorum ama değilse olmadı..

    1. Gelmemesinin sebebi ateistliği değildir. Şu an orada olanlar arasında da yeterince ateist vardır. Başka bir sebebi vardır, bir mazereti vardır deyip geçelim. Çok da fazla bir şey aramaya gerek yok.

      1. Fazla etkilenmiş diyenler de var garip,sorulcaktır bakalım merak ediyorum nedenini

  39. cenaze kaldırıldığı an herkes üzgün ağlıyor.cenaze bitimimde hiçbişey olmamış gibi gülüyolar eğleniyolar. bu nasıl yapmacıklıktır.arkadaşlar törene katılmayanları eleştiriyorsunuz ama bunlara ne demeli ?

  40. Fernando’ya yakistiramadim. En alakaya limon adamlar bile oradayken Fernando’nun kesinlikle o törende olması lazimdi.

  41. Onur Gentas avatarı

    Massa’yı neden taraflı tarafsız her kesin sevdiğinin kanıtıdır bu. Adamın fotoğrafına bakınca benim bile gözlerim doldu.

  42. Törene katılmayanlar ne bahane uyduracak çok merak ediyorum.

  43. Açıkçası Alonso’nun olmamasına çok şaşırdım. Özellikle Bianchi’nin durumundan en çok etkilenen oydu. Hatta gridde ona en yakın olan kişilerden biriydi. Belki de bu kayıp onu çok etkiledi ve katılmak istemedi kim bilir… Başka bir açıklama bulamıyorum. Bu adamlar belki çok yoğun; ama böyle bir durum için yarım günlerini ayırabilirlerdi diye düşünüyorum. Toro Rosso ve Force India(ki onlar adına çalıştı) pilotlarından herhangi biri yoktu. Olsaydı daha şık olurdu. Böyle günler sporun birleşeceği günler olmalı… Taraftarlar bunu görmeyi ister…

  44. Alonso bu sefer beni hayal kirikligina ugratti

  45. Rai, Alo yok herhalde

  46. şuraya katılmayan tüm f1 pilotlarına yazıklar olsun. Gerçekten yazıklar olsun. Bunun sebebi falan olamaz, olmamalı.

    Hepiniz bir aradasınız. 20 pilot bir arada ölüme meydan okuyorsunuz. Olmaz böyle bir şey. Hafta sonu yarış var. Büyük ihtimalle herkes Avrupa’da. Çok mu zordu oraya gitmek?

    ORada olan F1’le alakalı herkesi canı gönülden tebrik ediyorum.

    Özellikle Massa bu konuda biz Türkler’e çok benziyor. Hani her hasta olduğunda ziyaretine giden, her düğün bayramda ziyarete giden, cenazeye giden kişiler vardır ya Massa da onlardan birisi. F1’de bir şey olduğunda hep orada. Schumi kaza yaptı ziyaretine gitti. Bianchi’yi hastanede de ziyaretine gitmişti.

    İsimler önemli değil. Giden herkesi tebrik ediyorum. babasını gördüğümde ağladım be. Dün de patlamayı izleyincce kötü olmuştum.

    1. Onur Gentas avatarı

      Abdullah sadece +1 diyorum.

    2. kesinlikle haklısın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir