Renault'nun F1 Takımını Prodrive'a Satması Kesinleşiyor

yazar:

kategori:

Fransız Otomobil üreticisinin Formula 1’deki geleceği uzun zamandan beri şüphe altında ve son günlerde takımın David Richards’a devredileceği yönünde spekülasyonlar hız kazandı.

Prodrive’ın uzun zamandan beri F1 planları var ancak firma bir türlü F1’e girmeyi başaramadı.

Prodrive sözcüsü “Renault durumu hakkında yorum yapamayız ancak F1’e girmek istediğimiz iyi bilinen bir konu. Bu sene başvuru yaptığımızda güçlü referanslarımızı gösterdik ancak Mercedes-Benz ile olan motor anlaşmamızdan dolayı rekabetçiliğimizden ödün vermek istemedik ve kabul edilmedik.” dedi.

F1 takımının Prodrive’a satılması komite tarafından kabul edilse bile bunun Renault’nun asıl patronları tarafından gelecek hafta onaylanması gerekecek.

Kaynaklara göre takımın devredilmesinde Mangrove Capital Partners’dan Gerard Lopez etkin rol oynayabilir. Lopez, Gravity Sports Management Şirketinin sahibi.

Times “Renault F1 Takımını Prodrive’a Devrediyor”

Times gazetesi de artık Renault’nun kontrol gücünü Prodrive’a geçirecek kadar hissesini David Richards’a satacağını iddia etti.

Gazetenin haberine göre Richards takımı yine Oxfordshire’daki merkezden yönetecek ve takım Renault adıyla anılmaya devam edecek.

Habere göre mzellikle son 2 ayda Renault, David Richards ve Bernie Ecclestone arasında bir çok gizli toplantı oldu ve mümkün olan en iyi şekilde takımın devri için plan yapılıyor.

Taraflar bu konuda resmi açıklamalar yapmıyor olsa bile David Richards’ın BAR ve Benetton günlerindeki gibi Formula 1’e dönmek istediği bilinen bir gerçek.

Times takımın Renault’nun elinde bulunduracağı küçük hisse dışında hepsininin satılacağını iddia etti ancak Fransız üreticinin takımdan bir anda kurtulamayacağını ve tam olarak devrin en az 12 ay alabileceğini bu nedenle takımın adının Renault ve Prodrive isimlerinden oluşabileceğini iddia etti.

Times ayrıca Renault ile anlaşma imzalayan Robert Kubica’nın takımda kalacağını belirtti.


Yorumlar

  1. prodrive e satıcagınza takımı flavio ve pat a satın da takımsız kalmayalım =S

  2. toplanti yapildigina gore renaultun durumuda artik bir kesinlige kavusur, herkes bugunu mu beklemis?

  3. Son habere göre Renault takımı David Richards'a devretti ancak takıma motor sağlamaya dewam edicek ayrıca Kubica Renaultun devredilmesine rağmen takımdan ayrılamayacak çünkü yaptıkları anlaşmaya göre Renault takımın sahibi olduğunu ve V8 motorunun tedarikçisi olduğunu hatırlatır denildi. Keşke Renault takımı devretmeseydi 🙁 Flavio nun karıştığı sıkandal çok büyük olmuş olmasına karşın F1 e kattıkları göz önünde bulundurulup para cezası ve pilotların menejerliğinden alınsa yeterliydi. Kim ne derse desin Flavio da muhteşem bir yetenek avcısı Schumiyi Nanoyu keşfetti ve ondan verilen sadece yaptıklarının cezası değil aynı zamanda Mosleyin intikamıydı …

  4. ah flavio yok ki çıkıp şu carlos ghosna haddini bildirsin flavio al şu takımı be sensiz olmuyo

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir