Ferrari “Raikkonen Vettel Kadar Hızlı”

yazar:

kategori:

James Allison, bu sene baskı altında olan Fin pilotları Kimi Raikkonen’in Sebastian Vettel kadar hızlı olduğunu ancak Alman pilotun daha az hata yaptığını söyledi.

Beklenen sonuçları alamayan Raikkonen’in yerine başka pilotların isimleri anılıyor.

Raikkonen’i değerlendiren Allison “Sebastian ile arasında hız farkı yok. Bazen Kimi hızlı olurken bazen Seb hızlı oluyor.”

“Aralarındaki fark Sebastian’ın asla, neredeyse asla hata yapmaması.”

“Bu sene hata yapabildiğini sadece Bahreyn’de gördük.”

“Ancak o hafta sonu dışında neredeyse hiç hata yapmadı. Kimi ise özellikle sıralamalarda bir kaç defa sorun yaşadı.”

“Kimi şu an burada olsaydı yine aynısını söylerdim ve o da bunu kabul ederdi.”

“Bazen hafta sonunu berbat etmek için küçük bir hata yeter. Ancak hız olarak iyi. Kimi bunu da biliyor.” dedi.

 


Yorumlar

“Ferrari “Raikkonen Vettel Kadar Hızlı”” için 10 yanıt

  1. Raikkonen temiz bir hafta sonunda Vettel kadar hızlı olabilir. Fakat kendisi, araç yarış kazanacak ya da şampiyon olacak bir seviyede olduğu zaman çıkıp her şeyini veren bir pilot. Raikkonen’den podyum mücadelesi vermesini isterseniz çok da sallamaz, ama yarışı kazanma ihtimali varsa tutabilene aşk olsun. Bknz. 2009 Spa, 2004 Spa, 2005 Suzuka. Ferrari seneye şampiyonluk kovalayacak bir araç üretirse o zaman Raikkonen işe yarar bir pilot olur. Yoksa kendisi de yarışmak istemez zaten. Ferrari’nin seneye potada olacağına inandığı için o koltuğu kovalıyor, yoksa çoktan emekliliğini ilan ederdi.

  2. Visor aynı yaştayız konsantrasyon kısmına katılıyorum kiminin üstüne çok gidiliyor ayrıca anlamsızca..

    başkanın demeçleri ise bunu yersi şekilde körüklüyor bir karar verilse daha da rahat olacak..

    ben hala o eski rai yi özlüyorum saf hız hız anlamında 2005 yada 2006 idi İstanbul parkta gözümüzün önünde lastik bariyerlere bir dalması var sorma gitsin

  3. Hep söylüyorum aynen,iyi bari takımın bunu bilmesi güzel

  4. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    Vettel yumuşak lastikler de raiden açıkça hızlı.

  5. Sıralamalarda durum kaça kaçtı?

  6. OtonomAktor avatarı

    eski McLaren zamanındaki performansında rai yi izlemeyeli seneler oldu ve o performans o senelerde kaldı. gerçekleri kabul etmek gerek rai bu sene de takım arkadaşının oldukça gerisinde kaldı aynı araçla. Yeni pilotların önünü açmak lazım bence artık. Jules gelebilseydi keşke yerine 🙁

  7. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    aslında Ferrari sözleşmesini uzattığını açıklayarak Raikkonen üzerindeki baskıyı azaltabilir. Bence bu durum olursa RAI eski hızına kavuşur

  8. İyide arkadaş sıralamalarda hata yaşattınız lastiğini takamadınız muhtemel 4.lük vettelden de hızlıydı 3.lük bile olabilirdi daha yarışın orta noktasına yeni varmak üzereydik anca yüklen dur.

  9. İnsan şu gencecik çocuğu son yolculuğunda yalnız bırakır mı reis ? , çok ayıp etti eğer 2 eli kanda değilse.

  10. Hata demek aslında konsantrasyon kaybı demek, yaş bu konuda etkili bence, kendimden örnek verecek olursam eskiden bir konu üzerinde uzun süreler dikkatli bir şekilde konsantre kalabiliyordum, 41 yaşımdayım ve artık eskisi kadar dirençli değilim bu konuda, belki durum bundan kaynaklanıyordur..

    Raikkonen’in daha rahat bir araçta (indy mesela) daha başarılı olabileceğini düşünüyorum, oval pist olmasa Indy’yi takip ederdim kesinlikle..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir